ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ-Γιανγκ Μπόις 1-0: Ακούμπησε πρόκριση με Πιέρο

Έφτασε τους εννιά βαθμούς η ομάδα του Κρίστιανσεν

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο ΑΠΟΕΛ αν και δυσκολεύτηκε έκαμψε την αντίσταση της Γιανγκ Μπόις και με γκολ του Πιέρου Σωτηρίου στο 69’ πήρε μια σπουδαία νίκη που τον φέρνει αγκαλιά με την πρόκριση στην φάση των «32» και τον κρατά στην πρώτη θέση του ομίλου με δύο βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό. Εντυπωσιακή παρουσία από τους οπαδούς του ΑΠΙΟΕΛ που έσπρωξαν την ομάδα τους στην νίκη.

Τα βρήκε σκούρα

Ο ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ημίχρονο αν και πραγματοποίησε ένα καλό πρώτο πεντάλεπτο στην συνέχεια έριξε απόδοση και έχασε τον έλεγχο του αγώνα. Οι «γαλαζοκίτρινοι» ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο 3’ όταν ο ΑΠΟΕΛ βγήκε στην αντεπίθεση και ο Εφραίμ έκανε το σουτ αναγκάζοντας τον Εμβογκό να αποκρούσει σε κόρνερ. Πάντως ο Γιώργος είχε πολύ καλύτερες επιλογές αλλά προτίμησε να τελειώσει την φάση μόνος του. Στη συνέχεια η Γιανγκ Μπόις ισορρόπησε το παιχνίδι και μάλιστα κυριάρχησε χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει κλασσική ευκαιρία. Παρόλα αυτά ανάγκαζε τον ΑΠΟΕΛ σε πολλά αβίαστα λάθη και χαμένες μπαλιές στον χώρο του κέντρου. Το τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου ο ΑΠΟΕΛ ανέβηκε ξανά και δημιούργησε 2 καλές φάσεις. Αρχικά στο 31’ όταν σε γύρισμα του Αλωνεύτη ο Πιέρος με προβολή έστειλε την μπάλα λίγο έξω. Ακολούθησε μια φάση που θα συζητηθεί όταν στο 36’ ο Εφραίμ βγήκε μόνος από κεφαλιά αμυντικού και ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι με τον διαιτητή να παίρνει πάνω του την φάση και να δείχνει το παιχνίδι να συνεχιστεί όμως ο Εφραίμ αστόχησε στο σουτ του. Η τελευταία φάση ήταν στο 38’ όταν ο Εφραίμ έπεσε στην περιοχή ζητώντας πέναλτι με την φάση να μην είναι ξεκάθαρη. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το άγονο 0-0.

Ανέβηκε και ο Πιέρος έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν εντελώς διαφορετική από του πρώτου. Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε με ξεκάθαρη διάθεση να πιέσει ψηλότερα και να πετύχει το γκολ όμως η αδυναμία του Μπρεσάν στην τελική πάσα στοίχιζε στον ΑΠΟΕΛ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» απείλησαν σε ορισμένες περιπτώσεις με σέντρες του Αλωνεύτη και τελειώματα τον φάσεων από τον Πιέρο που όμως κατέληγαν έξω. Η αλλαγή του Μπερτόλιο με τον Μπρεσάν άλλαξε τα δεδομένα και ο ΑΠΟΕΛ στο 63’ έχασε μεγάλη φάση. Ο Γιώργος Εφραίμ δέχθηκε την μπάλα έκανε την κίνηση στην γραμμή, έκλεισε μέσα έκανε προσποίηση αλλά το σουτ του αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα. Ακολούθησε μια φάση που άλλαξε τον αγώνα αφού ο νεοεισελθόντας Μπαμπού δέχθηκε απευθείας κόκκινη σε μαρκάρισμα στον Καρλάο αλλάζοντας έτσι τις ισορροπίες. Το γκολ δεν άργησε να έρθει όταν ο Πιέρος δέχθηκε μια μακρινή μπαλιά από πίσω κατέβασε και γύρισε υποδειγματικά τελειώνοντας υπέροχα την φάση. Η φιλοξενούμενοι πλέον ήταν αναγκασμένοι να βγουν πάνω και να πετύχουν το γκολ που θα τους έφερνε στην ισοφάριση. Ο ΑΠΟΕΛ εκμεταλλεύτηκε τους κενούς χώρους και μάλιστα λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ αλλά ο Εφραίμ αν και μόνος αστόχησε στο 81’ στέλνοντας την μπάλα έξω. Στα εναπομείναντα λεπτά ο ΑΠΟΕΛ διαχειρίστηκε τον αγώνα και πέτυχε μια πολύ σπουδαία νίκη.

Οι εντεκάδες:

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Λάγο, Καρλάο, Αστίθ, Μιλάνοφ, Μοράις, Αλωνεύτης, Βινίσιους, Μπρεσάν, Εφραίμ, Πιέρος.

Γ.Μπόις: Μβόκγκο, Βον Μπέργκεν, Λέτσιακς, Ραβέτ, Σικ, Σουτέρ, Νούχου, Ζακάρι, Κούμπο, Σανόγκο, Οαρό.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση