ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Και από χρόνου ξεκούραση

Μόνο εύκολος δεν είναι ο στόχος του τρία στα τρία

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ξεκούραση, για όσους είχαν την ευκαιρία για κάτι τέτοιο, τέλος! Από σήμερα οι προπονήσεις επαναρχίζουν και ο ΑΠΟΕΛ ετοιμάζεται να εισέλθει στην πιο δύσκολη και καθοριστική περίοδο, μέχρι το τέλος του 2016. Τα μαζεμένα επόμενα παιγνίδια, θα κρίνουν πολλά τόσο για το πρωτάθλημα, όσο και για την προσπάθεια πρόκρισης στο Γιουρόπα Λικ.

Στο πρωτάθλημα, μπορεί να μην έχουμε διανύσει ακόμη το 1/3 της συνολικής του διάρκειας, εύκολα, ωστόσο, μπορεί να γίνει αντιληπτό πως επιβάλλεται ο ΑΠΟΕΛ να βγει αλώβητος και αν είναι δυνατό χωρίς καμιά απώλεια από τα συνεχόμενα ντέρμπι που ακολουθούν. Ειδικά, από τη στιγμή που ο βασικός αντίπαλος στη διεκδίκηση του τίτλου, δείχνει μεγάλη ανθεκτικότητα στις δυσκολίες, γι’ αυτό και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μόνο εύκολος δεν είναι ο στόχος του τρία στα τρία, από τα επόμενα παιγνίδια – ντέρμπι πρωταθλήματος με ΑΕΛ, Απόλλωνα και Ομόνοια. Την ίδια ώρα όμως, ακόμη πιο δύσκολος θα καταστεί ο στόχος της διατήρησης των κεκτημένων στο πρωτάθλημα, αν η απόσταση από την πρώτη θέση και την ΑΕΚ μεγαλώσει…

Να ήταν μόνο τα συνεχόμενα ντέρμπι πρωταθλήματος; Ο βαθμός δυσκολίας της προσπάθειας για την ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν μεγαλώνει, αφού ενδιάμεσα των μαζεμένων ντέρμπι, προκύπτουν νέες αγωνιστικές υποχρεώσεις στο Γιουρόπα Λικ, με τους δύο και τελευταίους καθοριστικούς αγώνες της φάσης των ομίλων. Αν η πρόκριση εξασφαλιστεί στο μακρινό Καζακστάν στις 24 Νοεμβρίου, θα είναι ασφαλώς ότι καλύτερο.

Έχουμε και λέμε και για ένα χρονικό διάστημα ενός περίπου μήνα: Με ΑΕΛ εκτός έδρας (19/11), με Αστάνα στο Καζακστάν (24/11), εντός με Απόλλωνα (28/11), εκτός με Ομόνοια (3/12) και ακολούθως με Ολυμπιακό Πειραιώς στο ΓΣΠ (8/12). Η συνέχεια με Ανόρθωση και πάλι στο ΓΣΠ (12/12), εκτός με Ερμή (18/12) και εντός έδρας με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα (21/12). Μετά από το παιγνίδι αυτό, θα μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να μιλήσει ξανά για ξεκούραση, στη διακοπή που ακολουθεί λόγω Χριστουγέννων και μέχρι τις 3 Ιανουαρίου του 2017!

Αν ο απολογισμός σε αυτό το μαραθώνιο συνεχόμενων και δύσκολων αγώνων, σε εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα έχει πρόσημο θετικό, ο ΑΠΟΕΛ θα έχει υλοποιήσει έναν από τους σημαντικότερους στόχους της φετινής περιόδου, της ευρωπαϊκής διάκρισης και θα έχει βάλει τις βάσεις για την υλοποίηση του μεγαλύτερου στόχου, κάθε χρονιάς, της διατήρησης δηλαδή στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου…

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση