ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Ανάγκη για ποιοτική ενίσχυση

Τα λάθη που έφεραν την ήττα από την Αστάνα έδειξαν την ανάγκη ενίσχυσης

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Είναι πολύ σημαντική στην ιστορία του, η πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους «32» του Europa League . Λαμβάνοντας υπόψη ότι γνωστές ομάδες από πολύ μεγάλα πρωταθλήματα, με πολλαπλάσια ψηλότερο προϋπολογισμό δεν θα συνεχίσουν στην διοργάνωση. Ο ΑΠΟΕΛ έγινε η πρώτη ομάδα από την Κύπρο με πρόκριση σε επόμενη φάση των ομίλων και των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Αξίζουν λοιπόν συγχαρητήρια στους γαλαζοκίτρινους που εκπροσωπούν επάξια το ποδόσφαιρο μας.

Η εμφάνιση όμως στο Καζακστάν δημιούργησε κάποιο προβληματισμό αφού δεν ήταν ανάλογη των δυνατοτήτων της ομάδας. Έγιναν σοβαρά λάθη τα οποία στοίχισαν την ήττα σε ένα παιγνίδι το οποίο ξεκίνησε ιδανικά. Είναι αρκετά καλή ομάδα η Αστάνα αλλά ταπεινή μας άποψη είναι ότι ο ΑΠΟΕΛ το βράδυ της Πέμπτης δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα.

Έχασε από τα δικά του σοβαρά λάθη από μια ομάδα η οποία ήταν πιο σοβαρή και πολύ πιο αποφασιστική. Το στοιχείο που δημιουργεί προβληματισμό έγκειται στο ότι δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που προκύπτουν τόσα πολλά και σοβαρά λάθη σ’ ένα παιχνίδι.

Δεν γίνεται ένας επαγγελματίας και έμπειρος παίκτης σαν τον Αστίθ σε διάστημα πέντε ημερών να κάνει τραγικά λάθη σε δύο συνεχόμενα πολύ σημαντικά παιχνίδια. Υπενθυμίζουμε ότι στο παρά πέντε του ντέρμπι με την ΑΕΛ στο Τσίρειο το περασμένο Σάββατο είχε κάνει πέναλτι σε μια επιπόλαιη, ανόητη και αχρείαστη ενέργεια καταδικάζοντας τον ΑΠΟΕΛ στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα.

Απίστευτο για τέτοιο επίπεδο ήταν και το λάθος του Βάτερμαν στο πρώτο γκολ των Καζάκων ενώ και στο δεύτερο ο Μοράις άφησε τη μπάλα να περάσει ενώ μπορούσε να την απομακρύνει και να διώξει και τον κίνδυνο. Στην συνέχεια της φάσης και ο Καρλάο δεν λειτούργησε ανάλογα της ποιότητας του.

Το θέμα είναι ότι είναι μεγάλη η συχνότητα εμφάνισης σοβαρών και πολλές φορές αβίαστων λαθών και γενικά η αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να ήταν. Απαιτείται μεγαλύτερη σοβαρότητα και συγκέντρωση στο παιχνίδι για να μην γίνονται τόσα πολλά λάθη.

Άποψη μου είναι ότι θα πρέπει να γίνει προσπάθεια και έγκαιρος προγραμματισμός για την ουσιαστική ενίσχυση της ομάδας στην μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου σε 2-3 θέσεις που φαίνεται να μην υπάρχουν ποιοτικές λύσεις. Οι νέες Ευρωπαϊκές επιτυχίες δίνουν στην διοίκηση την οικονομική δυνατότητα για να διορθώσουν κάποιες από τις αδυναμίες με περαιτέρω ενίσχυση, ενόψει των πολύ πιο δύσκολων αγωνιστικών υποχρεώσεων, σε Πρωτάθλημα και Europa League.

Ένας ποιοτικός κεντρικός αμυντικός της κλάσης του Καρλάο και ένας ποιοτικός ανασταλτικός μέσος ψηλού επιπέδου, θα βοηθήσουν τα μέγιστα στην βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας. Από εκεί και πέρα λέχθηκαν πολλά για την ανάγκη ενίσχυσης με ένα γρήγορο περιφερειακό επιθετικό.

Τα πιο πάνω είναι απλά οι σκέψεις και οι επισημάνσεις μας. Ο Τόμας Κρίστιανσεν σε συνεργασία με τους διοικούντες ασφαλώς και έχουν το δικό τους πλάνο που απομένει να δούμε πως θα το εφαρμόσουν δίνοντας ακόμα καλύτερη προοπτική στην ομάδα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση