ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Βαθμοί και μεταγραφές…

Τόμας Κρίστιανσεν και Τόζα Σάμπουριτς εδώ και αρκετό καιρό αξιολογούν την κατάσταση

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Το ζητούμενο ήταν η νίκη και ο ΑΠΟΕΛ άξιζε τους τρεις βαθμούς που πήρε. Έστω με το στενό 1-0, με αρκετή δυσκολία και άγχος μην γίνει η ζημιά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Υπό μία έννοια και από τη στιγμή που ο ΑΠΟΕΛ επέστρεψε στις νίκες και διατηρήθηκε στο πλην δύο από την κορυφή, ίσως και να είναι καλύτερα που η νίκη αυτή δεν ήρθε με εντυπωσιακό ή επιβλητικό τρόπο.

Γενικότερα, στη φετινή περίοδο και στη μέχρι τώρα πορεία στο πρωτάθλημα, ο ΑΠΟΕΛ δεν πετυχαίνει επιβλητικές νίκες, ως προς τον τρόπο που αυτές επιτυγχάνονται, αφού σε αρκετές περιπτώσεις το σκορ πήρε διαστάσεις στα τελευταία στάδια ενός αγώνα. Η τελευταία νίκη λοιπόν, σε βάρος της Νέας Σαλαμίνας, ήταν άλλη μια απόδειξη, άλλη μια υπενθύμιση προς τους αρμόδιους, πως αυτή η ομάδα, παρά την αδιαμφισβήτητη ποιότητα που διαθέτει, χρειάζεται ενίσχυση.

Κανείς δεν ανέμενε, ασφαλώς, τον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα για να καταλήξει σε ένα τέτοιο συμπέρασμα. Αν όμως, τις νίκες στα προηγούμενα ντέρμπι με Ομόνοια και Ανόρθωση, καθώς και την επιτυχία στο Γιουρόπα Λικ σε βάρος του Ολυμπιακού, ακολουθούσαν επιβλητικές και εντυπωσιακές νίκες στα τελευταία παιγνίδια πρωταθλήματος, ίσως κάποιες εκτιμήσεις, κάποια πλάνα και αρχικοί σχεδιασμοί να άλλαζαν, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό.

Τόμας Κρίστιανσεν και Τόζα Σάμπουριτς εδώ και αρκετό καιρό αξιολογούν την κατάσταση και με την προσθήκη πλέον του Ισπανού αρχισκάουτερ Χουάνχο Λορένθο, θα πρέπει να αποφευχθούν λάθη στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των όποιων μεταγραφικών κινήσεων.

Για άλλη μια φορά λοιπόν, φάνηκε ξεκάθαρα, πως υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης στο δημιουργικό κομμάτι, με τον Μπερτόλιο να μην έχει σταθεροποιηθεί σε μια καλή αγωνιστική παρουσία, σαφώς υποδεέστερο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, από τον ποδοσφαιριστή τον οποίο κλήθηκε να αντικαταστάσει (Ντε Βινσέντι) και επιπρόσθετα μετά τη μεγάλη αποτυχία της επιλογής του Μπρεσάν, το περασμένο καλοκαίρι.

Είναι ξεκάθαρο πως με δύο μόνο επιθετικούς στο ρόστερ η χρονιά δεν βγαίνει και πάλι καλά που μπόρεσε ο Πιέρος Σωτηρίου, πριν το φυσιολογικό ντεφορμάρισμα το οποίο διανύει, να σηκώσει σχεδόν μόνος το υπερβολικό βάρος που του φορτώθηκε, αφού ο Ντε Καμάργκο άργησε κάπως να προσαρμοστεί και μόνο περιστασιακά μέχρι τώρα έδωσε λύσεις στο σκοράρισμα.

Αυτά και σε συνδυασμό με το δεδομένο ρίσκο ως προς τις εναλλακτικές επιλογές στην άμυνα και αν πρέπει αυτές να αυξηθούν, κάνουν επιβεβλημένη την καλύτερη δυνατή επιλογή, σε μια δύσκολη μεταγραφική περίοδο, όπως έτσι αποτελεί ο Ιανουάριο.

Ταυτόχρονα, θέτουν υπό αμφισβήτηση, την επίσημη θέση του ΑΠΟΕΛ που εδώ και μέρες έχει εκφραστεί, για την πραγματοποίηση δύο (μόνο) μεταγραφών…

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση