ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ - Άρης 5-0: Πέταξαν στην κορυφή

Ο Πιέρος Σωτηρίου πέτυχε το πρώτο χατ-τρικ στην καριέρα του

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο ΑΠΟΕΛ σε ένα αγώνα που κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό του αντιπάλου του νίκησε τον Άρη με 5-0 και ανέβηκε μόνος πια στην κορυφή. Οι «γαλαζοκίτρινοι» με την παρουσία τους έδειξαν πόσο πολύ ήθελαν αυτή την νίκη και πλέον βλέπουν την συνέχεια με περισσότερη αισιοδοξία. Ο Πιέρος με το χατ τρικ που πέτυχε σφράγισε την νίκη της ομάδα του και έδειξε ότι το 2017 θα είναι ακόμα καλύτερο γι’ αυτόν. Ο Νικόλας Μαρτίδης στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Άρη δέχθηκε βαριά ήττα και πρέπει να αλλάξει πολλά για να σωθεί η ομάδα του από την διαβάθμιση.

Μπήκε δυνατά και το καθάρισε

Ο ΑΠΟΕΛ για δεύτερο σερί παιχνίδι μπήκε δυνατά στο πρώτο ημίχρονο και με την απόδοσή του καθάρισε τον αγώνα αφού προηγήθηκε με 3-0. Οι «γαλαζοκίτρινοι» πίεσαν από την αρχή και έδειχναν ότι αργά ή γρήγορα θα έβαζαν το γκολ. Αφού πρώτα χάθηκε μια φάση στο 21’ με την κεφαλιά του Πιέρου να αποκρούει ο Γκόλτζ έπειτα οι γηπεδούχοι πήραν μπρος. Στο 24’ ο Πιέρος μετά από σέντρα από δεξιά πήδηξε ψηλά και με κεφαλιά έκανε το 1-0 σκοράροντας ένα γκολ που του έδωσε σίγουρα αυτοπεποίθηση. Στο 28’ ο Πίερος ξαναχτύπησε όταν μετά από υποδειγματική αντεπίθεση του ΑΠΟΕΛ ο Εφραίμ έδωσε στον Σωητηρίου που σκόραρε και πάλι με κεφαλιά για το 2-0. Το 3-0 ήρθε στο 37’ όταν ο Εφραίμ με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Ο ΑΠΟΕΛ σε δύο περιπτώσεις έφτασε κοντά στο να διευρύνει περισσότερο το σκορ αλλά το τακουνάκι του Βινίσιους στο 43’ απέκρουσε ο Γκόλτζ ενώ ο Μπερτόλιο αστόχησε στο τετ-α-τετ στο 44’. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ευρύ 3-0 και τον ΑΠΟΕΛ να σκοτώνει ουσιαστικά τον αγώνα.

Ήταν για τον Πιέρο

Ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε στο δεύτερο ημίχρονο με ακριβώς τον ίδιο ρυθμό και διάθεση σε σχέση με το πρώτο. Μόλις στο 53’ ο Μπερτόλιο κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή με τον Πιέρο να ζητά επίμονα την μπάλα για να σκοράρει και να πετύχει το πρώτο του χατ-τρικ και έτσι και έγινε. Ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε να πιέζει αλλά ο ρυθμός του παιχνιδιού είχε πέσει και καμία από τις δυο ομάδες δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Παρόλα αυτά στο 86’ ο Βάντερ έφυγε μόνος και έκανε το σουτ με τον Γκόλτζ να αποκρούει. Στο 89’ ήρθε το κερασάκι στην τούρτα για τον ΑΠΟΕΛ με τον Βάντερ να βγάζει τετ-α-τετ τον Εφραίμ και αυτός να κάνει το 5-0. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του παιχνιδιού και έτσι ο ΑΠΟΕΛ σκαρφάλωσε μόνος στην κορυφή έχοντας διαφορά ενός βαθμού από την δεύτερη ΑΕΚ.

Εντεκάδες:

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Ιωάννου, Αστίθ (46' Αρτυματάς), Μερκής, Μιλάνοφ, Μοράις, Βινίσιους, Μπερτόλιο (67' Ορλάντι), Αλωνεύτης (63' Βάντερ), Εφραίμ, Πιέρος

Άρης: Γκολτζ, Αουρέλιο, Ευσταθίου, Σκούρτης, Μάρτινς, Μαραγκουδάκης, Θεοφίλου, Αντωνίου (46' Ράντου), Βέλνα, Παύλου (69' Φράγκος), Κυριάκου (46' Παχίπης)

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση