ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Άρνηση κοινού συμφέροντος

Ο Πιέρος Σωτηρίου διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ήλθαν είδαν και απήλθαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, τουλάχιστον ως προς την πρόθεση τους να διαπραγματευτούν την απόκτηση του Πιέρου Σωτηρίου. Πριν πάρει διαστάσεις το όλο θέμα, ο ΑΠΟΕΛ φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως ο ποδοσφαιριστής δεν παραχωρείται, στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο, πως η απόφαση διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας του ΑΠΟΕΛ, δεν αγνόησε την πλευρά του ποδοσφαιριστή. Είχε άλλωστε προ ημερών διαφανεί πως ο Πιέρος Σωτηρίου, αξιολογώντας τα δεδομένα που είχε ενώπιον του, θεωρούσε προτιμότερο για τη καριέρα του την παραμονή του στον ΑΠΟΕΛ και στο κυπριακό πρωτάθλημα, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Η άρνηση του ΑΠΟΕΛ να διαπραγματευτεί την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή ασφαλώς και σχετίζεται με την προσπάθεια κατάκτησης και του φετινού πρωταθλήματος, για την οποία η παρουσία του Πιέρου Σωτηρίου θεωρείται κάτι περισσότερο από απαραίτητη. Θα ήταν άστοχο, τη στιγμή που ο ΑΠΟΕΛ προσπαθεί να ενισχυθεί επιθετικά, να παραχωρούσε την πιο αξιόπιστη επιλογή του και τον πρώτο του σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα.

Πολλές φορές, για την πραγματοποίηση ή όχι μιας μεταγραφής, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η επιθυμία ενός ποδοσφαιριστή. Εδώ και μέρες φημολογείται το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Πιέρο Σωτηρίου, η πλευρά του ποδοσφαιριστή είχε την ευκαιρία να αξιοποιήσει τα δεδομένα και το γεγονός πως δεν υπήρξε οποιαδήποτε τοποθέτηση για πρόθεση αποχώρησης, ούτε και πίεση στην πλευρά της διοίκησης, ασφαλώς και συνέτεινε στην χθεσινοβραδινή απόφαση της διοίκησης του ΑΠΟΕΛ.

Χωρίς αμφιβολία, ο Πιέρος Σωτηρίου διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Έχει συμβάλει τα μέγιστα για να βρίσκεται ο ΑΠΟΕΛ στην κορυφή της βαθμολογίας αλλά και στους «32» του Γιουρόπα Λικ και έχει πάρει ως αντάλλαγμα για τη φετινή αγωνιστική του παρουσία, την… εκτόξευση της αξίας του στο… ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αλλά και ένα πολύ καλύτερο συμβόλαιο στον ΑΠΟΕΛ.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιες θα είναι οι εξελίξεις το ερχόμενο καλοκαίρι, αξίζει όμως ο ποδοσφαιριστής να περιμένει, ποντάροντας σε μια πολύ καλύτερη πρόταση, έχοντας στο μεταξύ την ευκαιρία να ανεβάσει περαιτέρω τις… μετοχές του, ολοκληρώνοντας με επιτυχία το φετινό πρωτάθλημα με τον ΑΠΟΕΛ.

Σε αντίθεση με την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο και την μοναδική επιλογή (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) του ΠΑΟΚ, ομάδας με αρκετά και διαφόρων ειδών προβλήματα κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς και μακριά από πρωταγωνιστικό ρόλο, σε αντίθεση με τον ΑΠΟΕΛ και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προπονείται και αγωνίζεται ο Πιέρος Σωτηρίου.

Σαφώς και ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να αποτελέσει για τον Πιέρο Σωτηρίου τη βάση για το πάρα πάνω βήμα στην καριέρα του. Η παραμονή του, ωστόσο, στην Κύπρο και στον ΑΠΟΕΛ αυτή την περίοδο, δεν διαγράφει αυτό το ενδεχόμενο για τη συνέχεια.

Κάθε άλλο μάλιστα. Το πιο πιθανό, είναι σε λίγους μήνες ο ποδοσφαιριστής να έχει ενώπιον του περισσότερες επιλογές, περισσότερο χρόνο να επιλέξει αλλά και πολύ πιο ισχυρή τη διαπραγματευτική του θέση, διεκδικώντας ένα πολύ καλύτερο συμβόλαιο…

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση