ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Ήρθε η ώρα για αλλαγή;

Ο Τόμας Κρίστιανσεν στον αγώνα με την ΑΕΚ.

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Στον ΑΠΟΕΛ επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις και στο μυαλό τόσο της τεχνικής ηγεσίας όσο και των ποδοσφαιριστών είναι ο αγώνας απέναντι στην Καρμιώτισσα. Μπορεί ο αγώνας απέναντι στην Μπιλμπάο να πλησιάζει ωστόσο στον Αρχάγγελο πρέπει να μείνουν προσηλωμένοι στο πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά το γεγονός ότι μετά την Καρμιώτισσα ακολουθούν μόνο δύσκολοι αγώνες είναι κάτι που βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού του Τόμας Κρίστιανσεν.

Μάλιστα το γεγονός αυτό είναι ικανό να επηρεάσει και τον τρόπο παιχνιδιού των «γαλαζοκιτρίνων» αφού η ανάγκη για βαθμολογικό κέρδος και την υπέρβαση στην Ευρώπη είναι δεδομένο. Ο Δανός τεχνικός στους τελευταίους αγώνες της ομάδας έδειξε μια ξεκάθαρη προτίμηση στον σχηματισμό 4-4-2. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα όσα έδειξε στην αρχή αφού όλοι μας λέγαμε για την ξεκάθαρη προτίμηση που έδειχνε για το 4-1-4-1, προτίμηση που όπως φαίνεται άλλαξε στην πορεία.

Με τον ΑΠΟΕΛ να καλείται να δώσει μόνο ντέρμπι από τον αγώνα με την Καρμιώτισσα και έπειτα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το 4-4-2 δεν έφερε ακόμη νίκη απέναντι σε κύριο συνδιεκδικητή του τίτλου ίσως φέρει και την αλλαγή στον σχηματισμό. Με αυτό το σύστημα ουσιαστικά οι «γαλαζοκίτρινοι» ρίχνουν όλο το βάρος της επιθετικής τους ανάπτυξης πάνω στα φτερά και στο κατέβασμα της μπάλας από τον δεύτερο επιθετικό σε μακρινές μπαλιές. Όπως φάνηκε εκ των πραγμάτων η τακτική αυτή είναι αναποτελεσματική αφού ο ΑΠΟΕΛ δεν γίνεται ιδιαίτερα απειλητικός απέναντι σε μεγάλες ομάδες που έχουν ποιοτική άμυνα. Μάλιστα το επιχείρημα αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι όποτε περάσει στο παιχνίδι επιτελικός μέσος η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν γίνεται πολύ πιο επιθετική και δημιουργεί περισσότερες τελικές προσπάθειες.

Συνεπώς σε μια προσπάθεια να αλλάξουν αυτά τα δεδομένα δεν αποκλείεται να δούμε τον τεχνικό του ΑΠΟΕΛ να αλλάζει το σύστημα. Αυτό αν θα συμβεί πρέπει να ξεκινήσει από τον αγώνα απέναντι στην Καρμιώτισσα όπου οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ θα έχουν την ευκαιρία απέναντι σε ένα εύκολο, θεωρητικά, αντίπαλο να συνηθίσουν ξανά το νέο σύστημα. Τώρα αν αυτό θα είναι 4-1-4-1 ή δούμε κάποια έκπληξη με 3-5-2 δεν γνωρίζουμε.

Ο Τόμας Κρίστιανσεν απέδειξε ότι είναι ένας προπονητής που μαθαίνει από τα λάθη του και τα διορθώνει. Επομένως η πρώτη νίκη του ΑΠΟΕΛ απέναντι σε ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα δεν θα αργήσει να έρθει, θα είναι μάλλον μια φυσιολογική εξέλιξη.

Ανδρέας Παφίτης

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση