ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Η πιο ρομαντική ιστορία

Το πιο ρομαντικό ραντεβού έγινε στις 14 Φεβρουαρίου 2012, στο στάδιο Ζερλάν.

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο ΑΠΟΕΛ ταξιδεύει στο Μπιλμπάο ενόψει του πρώτου αγώνα απέναντι στην ομώνυμη για την φάση των «32» του Europa League. Επίσης σήμερα είναι η μέρα που τα χαρούμενα ζευγαράκια συνηθίζουν να ανταλλάζουν δώρα να βγαίνουν για ρομαντικό δείπνο και αργότερα ότι ήθελε προκύψει. Έτσι εξάλλου συνηθίζεται ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου που αν και δεν είναι Χριστιανική γιορτή, κάθε 14 του Φλεβάρη πέφτουν όλοι θύματα της εμπορικής αυτής ημέρα.
Ωστόσο πριν πέντε χρόνια ακριβώς όλα ήταν διαφορετικά και μιας το έχει η μέρα θα σας διηγηθώ το πιο ρομαντικό ραντεβού που έγινε ποτέ τέτοια μέρα.

Οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ ετοιμάζονταν για το καλύτερο ραντεβού της ζωής τους, στην πιο ρομαντική χώρα του κόσμου την Γαλλία και συγκεκριμένα στο στάδιο Ζερλάν. Ήταν ένα ραντεβού που γι’ αυτό έκλεισαν θέση περισσότεροι από 4χιλιάδες, όχι ένα και δύο μήνες πριν αλλά πολλούς περισσότερους. Όσο πλησίαζαν οι μέρες όλο και περισσότερο μιλούσαν γι’ αυτό, ήταν ενθουσιασμένοι, θα περνούσαν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με την μεγαλύτερή τους αγάπη τον ΑΠΟΕΛ τους. Πήραν πλοία και αεροπλάνα, ξόδεψαν ώρες αμέτρητες σε αεροδρόμια και στάσεις λεωφορείων αλλά όλα αυτά δεν είχαν σημασία αφού θα βρίσκονταν δίπλα στην ομάδα τους. Μάλιστα ταξίδεψαν από μέρες πριν στην Γαλλιά προκειμένου να ενσωματωθούν στο κλίμα και έκαναν τους κάτοικους της Λυόν να παραμιλούν από το πόσο πολύ αγαπούσαν την ομάδα τους.

Η μέρα που ζούσαν και ανέπνεαν γι’ αυτή είχε φτάσει, τι και αν ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για τις 20:45 αυτή γέμισαν τον χώρο που τους αναλογούσε, και όχι μόνο, από τρεις ώρες πριν. Κάπου εκεί ξεκίνησε το ραντεβού, ένα ραντεβού που ήταν αλλιώτικο. Το στάδιο Ζερλάν μετατράπηκε στο καλύτερο εστιατόριο, στον πιο ρομαντικό προορισμό. Τραγούδια, χοροί, και συνθήματα πάνω στην κερκίδα δονούσαν την ατμόσφαιρα, ενώ η μεγάλη τους αγάπη άρχισε ήδη να περνά όμορφα το βράδι της. Η ώρα της σέντρας φτάνει, όμως ένα καλό ραντεβού πάντα χρειάζεται και την έκπληξή του, και οι «πορτοκαλί» σαν καλοί συνοδοί που ήταν είχαν ετοιμάσει την καλύτερη. Ο διαιτητής σφυρίζει την σέντρα και κάπου εκεί αρχίζουν να στραβώνουν τα πράγματα για την μεγάλη τους αγάπη.

Μια άλλη ομάδα θέλει να της πάρει την δόξα, θέλει να την εξευτελίσει και να την κάνει να φαίνεται μικρή. Εκείνοι όμως δεν τα βάζουν κάτω, στέκονται δίπλα στην ομάδα τους και την υποστηρίζουν μέχρι τέλους, σε κάθε κτύπημα που δέχεται την σηκώνουν και την παροτρύνουν να συνεχίσει να παλεύει. Στο 58’ ένας κύριος με το όνομα Λακαζέτ έρχεται να την πληγώσει (που να ήξερε την τον περίμενε μετά), επικρατεί μια στιγμιαία ψυχρολουσία. Όλοι πιστεύουν ότι το ραντεβού θα μετατραπεί σε εφιάλτης, όμως βρίσκουν την δύναμη, ξανασηκώνουν την αγάπη τους και συνεχίζουν να παλεύουν γι’ αυτή. Σκέφτονται ότι αυτή η νύχτα είναι δικιά τους και δεν θα τους την χαλάσει κανένας Λακαζέτ και κανένας Μπάστος. Η ομάδα τους συγκινημένη από την παρουσία τους αντέχει για το υπόλοιπο του αγώνα. Ο διαιτητής σφυρίζει την λήξη και το σκορ είναι στο 1-0. Ασφαλώς και όχι το καλύτερο ωστόσο υπό τις περιστάσεις αρκετά καλό, αναστρέψιμο που αφήνει ελπίδες για το θαύμα. Η μεγάλη αγάπη των «πορτοκαλί» συγκινημένη από την παρουσία τους, τους δίνει υπόσχεση να τους ανταμείψει.

Ξημερώνει 8η Μαρτίου 2017, το στάδιο ΓΣΠ πλημυρίζει από χαρά δάκρυα και συγκίνηση. Οι «πορτοκαλί» είδαν την αγάπη τους να τους ανταμείβει για το μαγικό ραντεβού που της χάρισαν πριν λίγες εβδομάδες. Η ιστορία έχει γραφτεί, ο ΑΠΟΕΛ είναι στους «8» και το καλύτερο ραντεβού που έγινε ποτέ στις 14 του Φλεβάρη έχει σφραγιστεί με τον καλύτερο τρόπο.

Αυτή είναι λοιπόν η ιστορία του πιο ρομαντικού ραντεβού που έγινε ποτέ. Κάτι παρόμοιο ίσως γίνει και σε δύο μέρες, σε ένα άλλο προορισμό αυτή την φορά, σε μια άλλη χώρα, πιο αφιλόξενη. Οι «πορτοκαλί» θα είναι εκεί, όπως πάντα. Στην ομάδα θέλουν να τους ανταμείψουν πάλι, θα βάλουν τα δυνατά τους και το αποτέλεσμα θα δείξει. Οι παίκτες και ο προπονητής διαφορετικοί ωστόσο η ιστορία μπορεί να επαναληφθεί, φτάνει να το πιστέψουν.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση