ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Σαν γκολ στο 90'

Έτσι ακριβώς ένιωσαν ψες οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ στο γκολ του Γιαννιώτα.

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Δεν γνωρίζουμε πότε και ποιος ήταν αυτός που πρώτος χρησιμοποίησε την έκφραση «Σαν γκολ στο 90’» αλλά πάντως ήταν ιδιαίτερα εύστοχος. Η έκφραση αυτή χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια ωραία κατάσταση ή συναίσθημα και όποιος είναι ποδοσφαιρόφιλος μπορεί να καταλάβει ακριβώς τα συναισθήματα της έκφρασης αυτής. Αυτά τα συναισθήματα ένιωσαν και χθες το βράδυ οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ όταν ο Γιαν-Γιαν κάρφωνε τους Βάσκους.

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε στον αγώνα χθες με ξεκάθαρη διάθεση για να αμυνθεί και να μην δεχθεί το γρήγορο γκολ. Έχω μάλιστα την εντύπωση ότι το πλάνο του Τόμας Κρίστιανσεν ήταν η πίεση να είναι πιο ψηλά ωστόσο η ποιότητα της Μπιλμπάο δεν το επέτρεψε αυτό. Παρόλα αυτά οι «γαλαζοκίτρινοι» άντεχαν στην πίεση και έβρισκαν τις λύσεις στις συνεχείς επιθέσεις των Βάσκων. Το δίδυμο Γιαμπερέ-Μερκής ήταν αλάνθαστο ενώ ο «Νικ» έκανε τα πάντα για να σβήσει τον Γουίλιαμς. Αφού ο ΑΠΟΕΛ άντεξε να’ σου εκεί στο 36’ ο Ευρωπαίος, Γιώργος Εφραίμ, που δέχθηκε καταπληκτική πάσα πίσω από το κέντρο από τον Βινίσιους και με μαγικό πλασέ στην κίνηση πέτυχε ακόμη ένα γκολ κλάσης. Η χαρά δεν κράτησε για πολύ αφού η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν σε μια άτυχη στιγμή δέχθηκε την ισοφάριση με την μπάλα να κτυπά σε δύο αμυντικούς του ΑΠΟΕΛ και στο δοκάρι και να καταλήγει στα δίκτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα ήταν χειρότερα για τον ΑΠΟΕΛ αφού οι Βάσκοι ήταν πιο αποτελεσματικοί. Ο αλάνθαστος μέχρι το 2ο γκολ Γιαμπερέ έδωσε την μπάλα στον Μουνιαΐν και έπειτα αυτός στον Αντούριθ που δεν λάθεψε για το 2-1. Αυτό έφερε περισσότερη νευρικότητα και έτσι ήρθε και το 3-1 με τον Γουίλιαμς. Τα πράγματα φάνηκε να δυσκολεύουν για τους «γαλαζοκιτρίνους» που απειλήθηκαν και με 4ο γκολ αλλά Βάτερμαν και Μερκής έσωσαν την κατάσταση. Εκεί που όλα έδειχναν ότι τελείωσαν εμφανίζεται ξανά ο Γιαν-Γιαν. Ο Ελλαδίτης συνεργάζεται ωραία με τον Ντε Καμάργκο μπαίνει στην περιοχή και με απίστευτη ψυχραιμία κάνει το 3-2. Το πέταλο που φιλοξενεί τους «πορτακαλί» παίρνει φωτιά, οι ελπίδες πρόκρισης ζωντανεύουν ξανά. Ο «Θρύλος» στο ΓΣΠ το έχει ξανακάνει, είναι μάλιστα πιο εύκολο από άλλες φορές. Αυτά για ψες, το μυαλό πρέπει, επιβάλλεται καλύτερα, να επιστρέψει Κύπρο.

Ο ΑΠΟΕΛ την Δευτέρα δίνει ένα εξαιρετικά κρίσιμο αγώνα για το πρωτάθλημα και η σκέψη όλων πρέπει να είναι εκεί. Η ανάγκη για νίκη είναι επιτακτική, το πρωτάθλημα είναι ένας στόχος αδιαπραγμάτευτος και ο Τόμας Κρίστιανσεν πρέπει να βρει τον τρόπο να τον πετύχει. Σίγουρα θα ξεκουραστούν ποδοσφαιριστές αλλά το rotation δεν πρέπει να είναι μεγάλο. Επίσης υπάρχουν και τραυματισμοί. Ο Μιλάνοφ και ο Μπερτόλιο ολοκλήρωσαν με πρόβλημα και στον ΑΠΟΕΛ ελπίζουν να μην είναι κάτι σοβαρό. Ειδικά για τον Βούλγαρο που δεν θέλουν με τίποτα να έπαθε υποτροπή.

Ο κόσμος την Δευτέρα πρέπει να πάει γήπεδο, να χειροκροτήσει τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ για τον άθλο τους ψες αλλά και να τους σπρώξει σε μια μεγάλης σημασίας νίκη. Το έργο των παικτών θα είναι δύσκολο ειδικά μετά το αποτέλεσμα στο Μπιλμπάο, για να ζήσουν όμως ξανά παρόμοιες στιγμές πρέπει να πάρουν το πρωτάθλημα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X