ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Βάσκοι, εδώ είναι Λευκωσία

Μεγάλη και ιστορική πρόκριση

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο ΑΠΟΕΛ έγραψε ακόμη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του, πέτυχε ακόμη μια ιστορική πρόκριση και έκανε περήφανη όλη την Κύπρο. Ο Πιέρος και ο Γιαννιώτας τιμώρησαν τους Βάσκους και με συγκλονιστική άμυνα πέρασαν στην επόμενη φάση. Ο κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Γιαννιώτας. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπριακού ποδοσφαίρου ομάδα περνά στην φάση των «16» του Europa League.

Άντεξε στην πίεση

Το πρώτο ημίχρονο στο ΓΣΠ ήταν ένας επιθετικός μονόλογος της Μπιλμπάο αφού έβαλε αφόρητη πίεση στον ΑΠΟΕΛ. Ωστόσο οι Βάσκοι δύσκολα τελείωναν τις φάσεις τους. Στο 3’ η Μπιλμπάο απείλησε με τον Γουίλιαμς που μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε δεξιά από το δοκάρι του Βάτερμαν. Στο 7’ ο ΑΠΟΕΛ λίγο έλειψε να σκοράρει όταν σε μια αντεπίθεση ο Εφραίμ μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ και ο Ιραϊθόθ απέκρουσε δύσκολα. Στο 18’ η Μπιλμπάο έφτιαξε την μεγαλύτερή της ευκαιρία και την μεγαλύτερη στο παιχνίδι. Ο Γουίλιαμς μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ και ο Βάτερμαν με υπερένταση μόλις που έστειλε την μπάλα έξω με το πόδι. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ήρθε στο 39΄ όταν σε μια κομπίνα ο Ραούλ Γκαρθία ανάγκασε τον Βάτερμαν σε επέμβαση. Έτσι ο Ρώσος διαιτητής έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το 0-0 να αφήνει υποσχέσεις.

Μπήκε δυνατά, ολοκλήρωσε το θαύμα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πολύ ιδανικά, ήταν από τα καλύτερα ημίχρονα του ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια. Μόλις στην πρώτη φάση του ημιχρόνου ο Εφραίμ έβγαλε μαγική πάσα στον Πιέρο που με το πιο ωραίο το τελείωμα μέχρι στιγμής με τακουνάκι στον αέρα έκανε το 1-0 βάζοντας φωτιά. Η μαγεία συνεχίστηκε όταν στο 53’ ο Γιαννιώτας μπήκε στην περιοχή κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε και έκανε το 2-0. Πλέον οι Βάσκοι ήταν συγχυσμένοι χρειάζονταν δύο τέρματα για να περάσουν ενώ δεν μπορούσαν να τελειώσουν φάσεις. Στο 65’ άλλαξε το ισοζύγιο των δυνάμεων όταν ο Πιέρος για φάουλ δέχθηκε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε. Οι Βάσκοι έβαζαν αφόρητη πίεση όμως δεν μπορούσαν να φτιάξουν ευκαιρίες αφού η άμυνα του ΑΠΟΕΛ ήταν συγκλονιστική και καθάριζε τα πάντα. Μάλιστα στο 80’ ο ΑΠΟΕΛ λίγο έλειψε να κάνει το 3-0 όταν σε μια υποδειγματική αντεπίθεση ο Ντε Καμάργκο έδωσε στον Εμπεσίλιο του οποίου το σουτ έφυγε λίγο έξω. Στο 90 ο Σαν Χοσέ δέχθηκε την κόκκινη και οι ισορροπίες αποκαταστάθηκαν. Ο ΑΠΟΕΛ άντεξε στα 6 λεπτά και το θαύμα ήταν γεγονός.

Οι εντεκάδες:

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Ιωάννου, Αστίθ, Μερκής, Μιλάνοφ, Μοράις, Βινίσιους (76' Εμπεσίλιο), Εφραίμ (71' Βάντερ), Γιαννιώτας, Μπαράλ (61' Ντε Καμάργκο), Πιέρος

Μπιλμπάο: Iraizoz, De Marcos (79' Μερίνο), Balenziaga, Etxeita (70' Ιτουράσπε), Yeray, San José, Beñat, Raúl García, Muniain, WIlliams, Susaeta(57' Βιλιαριμπέ)

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση