ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το προφίλ της Άντερλεχτ

Τα στοιχεία της αντιπάλου του ΑΠΟΕΛ στο Europa League

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

H πλέον παραδοσιακή δύναμη στο Βελγικό ποδόσφαιρο Άντερλεχτ είναι ο επόμενος αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ στο Europa League.

Οι αγώνες θα γίνουν στις 9 Μαρτίου στο ΓΣΠ και στις 16 του ίδιου μήνα στο Κονστάντ Βαντερστοκ.

Η Άντερλεχτ ιδρύθηκε το 1908 και είναι η πιο σημαντική ποδοσφαιρική δύναμη στο Βέλγιο. Είναι κι αυτή ομάδα της πρωτεύουσας της χώρας της, Βρυξέλλες, ενώ είναι και μια από τις νικήτριες του θεσμού ως UEFA Cup πίσω στο 1983.

Πέραν αυτού του τίτλου μετρά επίσης δυο κυπελλούχων, 33 πρωταθλήματα και 9 κύπελλα Βελγίου.

Το Καλοκαίρι του 2012 έπαιξε με την ΑΕΛ στα play offs του Champions League προκρίθηκε δύσκολα με ήττα 2-1 στο ΓΣΠ και νίκη 2-0 στο φινάλε στην έδρα της.

Το Καλοκαίρι του 2000 έπαιξε με την Ανόρθωση πάλι για το Champions League και πέρασε χάρις στο 4-2 που πήρε στο Βέλγιο, μιας και ήρθε 0-0 στην Κύπρο με τους τότε πρωταθλητές.

Έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν και την Ομόνοια το 1985-86 όταν και προκρίθηκε με το 3-1 που κέρδισε στο Μακάρειο. Στο Βέλγιο επικράτησε με 1-0. Με τους «πράσινους» τα είπαν και το 1990 με 1-1 στη Λευκωσία και 3-0 στις Βρυξέλλες.

Το ρόστερ

Αν πρέπει να καταγράψουμε κάποια πράγματα καθαρά ποδοσφαιρικά για την Άντερλχετ,  θα τη χαρακτηρίζαμε ως μια καλή μεσοεπιθετικά ομάδα με κάποιες μονάδες που ξεχωρίζουν αλλά ο ΑΠΟΕΛ σαφώς και μπορεί να την αποκλείσει.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο είναι καλύτερη ομάδα από τους Βέλγους, όμως «λύγισε» στο ΓΣΠ άρα και οι Βέλγοι μπορούν να πάθουν το ίδιο.

Πολύ καλοί είναι οι Ρουμάνοι Στάντσιου και τον Τσιπσιού που αποκτήθηκαν από την Στεάουα και ο Τεότορτζικ που σκοράρει κατά ρυπάς. Έχει 18 γκολ στο πρωτάθλημα και 7 στην Ευρώπη, αν και πρόκειται για φορ παλιάς κοπής, της περιοχής που λέμε.

Κορυφαίος της ποδοσφαιριστής όμως είναι ο Γκανέζος Φρανγκ Ατσεαμπόνγκ που είναι ένας «δαίμονας» στα άκρα της επίθεσης. Στους περσινούς αγώνες της Άντερλεχτ με τον Ολυμπιακό ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά. Από τα μεγαλύτερα ταλέντα πανευρωπαϊκά ο 19χρονος Γιούρι Τιέλεμανς, που σύντομα θα την αφήσει για άλλες πολιτείες. Σημειώνουμε και τον Ντιέγο Καπέλ, ως ταλέντο ήταν μεγάλο 10 χρόνια πριν στη Σεβίλλη όμως δεν έκανε την καριέρα που πιστέψαμε πως θα έκανε.

Το Γενάρη που μας πέρασε ενισχύθηκε με ποδοσφαιριστή από το εγχώριο πρωτάθλημα, καθώς έκανε δικό της τον μέσο της Σταντάρ Λιέγης Αντριέν Τρεμπέλ που της κόστισε €5εκ.

Από την ομάδα που απέκλεισε την ΑΕΛ το 2012 απουσιάζουν τα δυο πολύ μεγάλα αστέρια που είχε τότε, Γιοβάνοβιτς και Μποκανί.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση