ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Τα 5 κλειδιά του διπλού

Αν διαχειριστούν σωστά αυτά τα 5 στοιχεία τότε αυξάνουν τις πιθανότητες για το διπλό.

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο ΑΠΟΕΛ αγωνίζεται σήμερα απέναντι στον Απόλλωνα σε ένα πολύ κρίσιμο αγώνα για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Με τυχόν νίκη οι «γαλαζοκίτρινοι» θα εκτοξεύσουν την ψυχολογία τους στα ύψη ενώ η διαφορά από την 2η ΑΕΚ θα πάει στους 7 βαθμούς.

Η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν δεν θα έχει εύκολο έργο αφού ο Απόλλωνας απέδειξε ότι είναι μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα κυρίως όταν αγωνίζεται στην έδρα του. Ο Δανός τεχνικός πρέπει να παρατάξει τους έντεκα πιο ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές που θα πάρουν την νίκη. Για να έρθει αυτή πρέπει ο ΑΠΟΕΛ να κρατά στα χέρια του πέντε κλειδιά.

Πάθος

Όπως σε όλα τα ντέρμπι έτσι και σε αυτό θα κυριαρχήσει το πάθος για την νίκη και τους τρεις βαθμούς. Η ομάδα που θα έχει το περισσότερο πάθος για την νίκη στο γήπεδο είναι αυτή που συνήθως πανηγυρίζει. Ειδικά σε ένα αγώνα ντέρμπι που το κλίμα στις κερκίδες θα είναι εχθρικό οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ πρέπει να είναι παθιασμένοι και πεισμωμένοι για την νίκη.

Σωστή Αμυντική λειτουργία

Ο Απόλλωνας είναι μια ομάδα που διαθέτει πολλές επιθετικές αρετές. Με μαέστρο τον μάγο Άλεξ Ντα Σίλβα οι «γαλάζιοι» μπορούν να φτιάξουν φάσεις από το πουθενά. Επομένως η αμυντική λειτουργία του ΑΠΟΕΛ θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια για το διπλό. Οι «γαλαζοκίτρινοι» διαθέτουν την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και πρέπει να το επιβεβαιώσουν και σήμερα αν θέλουν να φύγουν με την νίκη.

Αποτελεσματικότητα

Είναι γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ φέτος είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός, κάτι το οποίο αναγκάστηκε να παραδεχθεί με τον χειρότερο τρόπο και ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Κάτι τέτοιο πρέπει να ισχύσει και σήμερα προκειμένου η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν να κάνει αποφασιστικό βήμα τίτλου. Ο Απόλλωνας είναι πληγωμένος στα στόπερ και θεωρείται δεδομένο ότι ο ΑΠΟΕΛ θα βρει ευκαιρίες, αν της αξιοποιήσει τότε μεγαλώνουν οι πιθανότητές του για θετικό αποτέλεσμα.

Κόπωση

Οι παίκτες του Τόμας Κρίστιανσεν έρχονται από την υπερπροσπάθεια της Πέμπτης και την μεγάλη πρόκριση απέναντι στην Μπιλμπάο. Όπως είναι φυσικό πολλοί από αυτούς είναι ήδη αρκετά ταλαιπωρημένοι και αυτό μπορεί να φανεί και στο γήπεδο. Ο Δανός τεχνικός καλείται μέσα από τον πάγκο του να βρει τις λύσεις προκειμένου η κούραση της Πέμπτης να μην βγει στο γήπεδο.

Πλάνο

Ο ΑΠΟΕΛ για να φύγει με το τρίποντο από το Τσίρειο πρέπει να έχει και το σωστό πλάνο και σχεδιασμό. Ο Τόμας Κρίστιανσεν έχει διαβάσει τον αντίπαλο και θα παρατάξει την ομάδα του ανάλογα. Σκοπός είναι να περιοριστούν τα θετικά στοιχεία στο παιχνίδι των Λεμεσιανών και να φανερωθούν οι αδυναμίες τους. Αυτές θα πρέπει ο ΑΠΟΕΛ να εκμεταλλευτεί για να φύγει με το τρίποντο.

Αν οι «γαλαζοκίτρινοι» αύριο καταφέρουν να διαχειριστούν σωστά τα πιο πάνω τότε αυξάνουν κατακόρυφα τις πιθανότητες για το διπλό. Σημαντικό ρόλο ίσως παίξει και ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ που εξάντλησε τα εισιτήρια που είχε στην διάθεσή του.

Όσο αφορά τον σχηματισμό εικάζουμε ότι ο Τόμας Κρίστιανσεν θα ξεκινήσει σε σχηματισμό 4-4-2 με τον Βάτερμαν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα ο Ιωάννου δύσκολα θα χάσει την θέση του ενώ ο Γιαμπερέ ίσως πάρει την φανέλα βασικού του Αστίθ και να αποτελέσει τον παρτενέρ του Μερκή ενώ δεξιά πιθανότατα να βρίσκεται ο Μιλάνοφ. Στο κέντρο οι Μοράις και Κάνιας πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι ενώ αντιθέτως στα φτερά θα πάρουν θέση δύο εκ των Αλωνεύτη, Βάντερ, Εφραίμ και Γιαννιώτα. Όσο αφορά την επίθεση η μια θέση είναι καπαρωμένη από τον Πιέρο ενώ την άλλη διεκδικούν Ντε Καμάργκο και Μπαράλ.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν ο ΑΠΟΕΛ ταξιδεύει σήμερα στο Τσίρειο για τον μεγάλο αγώνα κορυφής.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση