ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Πόσο μεγάλωσες

Για ακόμη μία φορά ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να αφήσει άφωνη την ποδοσφαιρική Ευρώπη.

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Για ακόμη μία φορά στα τελευταία χρόνια ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να αφήσει άφωνη την ποδοσφαιρική Ευρώπη με τα κατορθώματα του.

Ο νέος άθλος του, να αποκλείσει την Αθλέτικ Μπιλμπάο των 97 εκατομμύριων ευρώ προϋπολογισμό, μία από τις ιστορικότερες ομάδες της Ισπανίας, δείχνει το επίπεδο που έχει φτάσει η ομάδα της Λευκωσίας.

Ο ΑΠΟΕΛ καταφέρνει να διακρίνεται σε τόσο ψηλό επίπεδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις γιατί έχει οργανωθεί στα πρότυπα πολύ μεγάλων συλλόγων και ενίσχυσε το δυναμικό του με πολλούς ποιοτικούς παίκτες που έχουν φιλοδοξίες και κυνηγούν με απίστευτο πάθος τις διακρίσεις. Με τους συνεχόμενους άθλους του κέρδισε τον σεβασμό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και την εκτίμηση ακόμα και των μεγαλύτερων συλλόγων.

Ο νέος θρίαμβος βασίστηκε στο ποδοσφαιρικό θράσος, στα τεράστια ψυχικά αποθέματα των ποδοσφαιριστών και το εξαιρετικό πλάνο του Τόμας Κρίστιανσεν, ο οποίος έβαλε τη σφραγίδα του στις επιτυχίες της σεζόν που διανύουμε. Πολύ σημαντική ήταν και η συνδρομή του κόσμου που δημιούργησε πολύ «καυτή» ατμόσφαιρα και έδωσε ώθηση στους παίκτες.

Στην επιτυχημένη συνταγή θα πρέπει να προστεθεί και η καλή δουλειά που γίνεται από την διοίκηση της εταιρείας «ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο». Ο Πρόδρομος Πετρίδης και οι συνεργάτες του κατάφεραν να δώσουν στον ΑΠΟΕΛ ακόμα μεγαλύτερο κύρος αναβαθμίζοντας τον πλήρως οργανωτικά και φροντίζοντας να ενισχυθεί με νέους ποιοτικούς παίκτες. Έχουν πετύχει την κυριαρχία στην Κύπρο και τη σταθερή παρουσία στους ομίλους των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Οι πρώτες μεγάλες επιτυχίες ήρθαν το μακρινό 2002 με προπονητή τον Ευγένιο Γκέραρντ. Η επιτυχία που μεταμόρφωσε τον ΑΠΟΕΛ ήταν η πρόκρισή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το 2009. Ακολούθησε δύο χρόνια αργότερα η μεγαλύτερη επιτυχία του κυπριακού ποδοσφαίρου που χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά «θαύματα», η πρόκρισή του στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ως πρώτος σε ένα όμιλο με τα μεγαθήρια Ζενίτ, Πόρτο και Σαχτάρ, οι οποίες είχαν συνολικά προϋπολογισμό μεγαλύτερο από 300 εκατομμύρια! Πριν αναμετρηθεί με τη «Βασίλισσα» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου Ρεάλ, απέκλεισε τη φημισμένη Λιόν.

Τη σεζόν 2013-14, ο ΑΠΟΕΛ προκρίθηκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Την επόμενη περίοδο, 2014-15, συμμετείχε ξανά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην περσινή σεζόν ήταν και πάλι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Φέτος ήταν και πάλι εντυπωσιακός. Πήρε την πρώτη θέση στον όμιλό του, κερδίζοντας δύο φορές τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Έφτασε πανάξια στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ κάνοντας για άλλη μια φορά την έκπληξη και αποκλείοντας την ιστορική Αθλέτικ Μπιλμπάο η οποία στόχευε στην κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ!

Το «ονειρεμένο» ταξίδι των γαλαζοκιτρίνων θα έχει επόμενο σταθμό τις Βρυξέλλες. Η γνωστή στους Κύπριους ποδοσφαιρόφιλους, Άντερλεχτ, έχει προβάδισμα στα προγνωστικά αλλά δεν είναι και ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να τύχει στον ΑΠΟΕΛ. Οι παραληρούντες από ενθουσιασμό και περηφάνια οπαδοί του ΑΠΟΕΛ έχουν κάθε δικαίωμα να ονειρεύονται. Ο δυνατός, ατσάλινος χαρακτήρας της ομάδας τους, το μαχητικό πνεύμα που τη διακρίνει, η δυναμική που απέκτησε και η απίστευτη αυτοπεποίθησή της, επιτρέπουν και τα πιο τρελά όνειρα.

Ναι, ο ΑΠΟΕΛ είναι άξιος, ο καλύτερος πρεσβευτής του ποδοσφαίρου μας. Αυτό που κατάφερε και πάλι, ν’ αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις Μάρτιο μήνα, να έχει φτάσει τόσο μακριά, δείχνει και το πόσο πολύ έχει μεγαλώσει στα τελευταία χρόνια, κερδίζοντας με τις επιτυχίες του και τον δυνατό χαρακτήρα του, τον θαυμασμό, την εκτίμηση και τον σεβασμό των Ευρωπαίων και όχι μόνο.

Γιώργος Παττίχης

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση