ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ - Ομόνοια 2-1: Αγχώθηκε μόνο στο τέλος

Οι «γαλαζοκίτρινοι» σκόραραν απο την άσπρη βούλα

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να πάρει την νίκη απέναντι στην Ομόνοια και να μείνει στην πρώτη θέση πριν από την έναρξη των play-offs. Οι «γαλαζοκίτρινοι» ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και με δυο πέναλτι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου κατάφεραν να πάρουν την νίκη με 2-1. Για την Ομόνοια μείωσε ο Ντάρμπισαϊρ στο 87. Ήταν φανερή η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων στο γήπεδο γεγονός που έπαιξε ρόλο στην έκβασή του.

Ήρθαν μαζί στο τέλος

Το πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από γρήγορο ρυθμό και ανεβοκατέβασμα της μπάλας. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερος από την Ομόνοια και άξιζε το γκολ, φάσεις δημιούργησαν και οι «πράσινοι». Στο 6’ ο Μπαράλ μέσα από την περιοχή μετά από σέντρα σουτ του Μιλάνοφ δεν κατάφερε να κάνει το 1-0 με προβολή. Στο 23’ ο Πιέρος μετά από κόρνερ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την άστοχη έξοδο του Παναγή και να κάνει το 1-0 με γύρισμα μέσα από την περιοχή. Στο 25’ ένα σουτ του Μπαράλ απέκρουσε σε κόρνερ ο Παναγή με τον Ισπανό να έχει πολύ καλύτερες επιλογές. Στο 28’ ο Κλέιτον πήρε πάσα στην περιοχή από γύρισμα του Χριστοφή αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και κτύπησε στον Μιλάνοφ. Στο 30’ ξανά από κόρνερ ο Γιαμπερέ δεν κατάφερε να στείλει από κοντά την μπάλα στα δίκτυα με διπλή προσπάθεια. Στο 32’ ο ΑΠΟΕΛ έβγαλε αντεπίθεση με τον Βάντερ ο Βραζιλιάνος μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ και ανάγκασε τον Παναγή σε απόκρουση ενώ την ίδια ώρα ο Εφραίμ ήταν μόνος στο πέναλτι. Στο 37’ ο Μερκής μόλις που πρόλαβε και με προβολή έδιωξε προ του «οπλισμένου» Ντάρμπισαϊρ. Ο ΑΠΟΕΛ στο τελευταίο πεντάλεπτο έντεινε την πίεση και στο 43’ σε εκτέλεση κόρνερ ο Ματ Ντάρμπισαϊρ έκανε χέρι στην περιοχή με τον Μασιά να δίνει το πέναλτι. Ο Πιέρος ανάλαβε την εκτέλεση και με πολύ ωραία εκτέλεση έκανε το 1-0. Με την επανέναρξη του παιχνιδιού οι «γαλαζοκίτρινοι» κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Μπαράλ από τον Σοϊλέδη με τον Ισπανό να εκτελεί αλά πανέκα και να κάνει το 2-0. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ημιχρόνου με τον ΑΠΟΕΛ να πηγαίνει με γερό προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Χαμηλός ρυθμός λίγες φάσεις

Το δεύτερο ημίχρονο σε καμία περίπτωση δεν ήταν όπως το πρώτο αφού ο ρυθμός του ήταν πολύ χαμηλός και οι φάσεις λίγες. Η Ομόνοια αν και προσπάθησε να πιέσει δεν έφτιαξε φάσεις που θα απειλούσαν την εστία του ΑΠΟΕΛ. Στο 55’ ο Εφραίμ μπήκε στην περιοχή και με σουτ ανάγκασε τον Παναγή να διώξει κόρνερ. Στο 62’ πάλι ο Εφραίμ έκανε ωραίο φαλτσαριστό πλασέ με τον Παναγή να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ. Η Ομόνοια προσπαθούσε να ελέγξει τον αγώνα αλλά δεν μπορούσε με τον ΑΠΟΕΛ να έχει την κατοχή και να φτάνει πιο εύκολα στην αντίπαλη εστία. Η μόνη φάση που κατάφερε να δημιουργήσει η Ομόνοια ήταν στο 84’ όταν ο Κλέιτον μπήκε στην περιοχή έβγαλε την σέντρα και ο Γιαμπερέ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο έξω από την εστία του. Στο 87’ ο Γιαμπερέ έκανε τραγικό λάθος και έβγαλε τον Ντάρμπισαϊρ τετ-α-τετ με τον Άγγλο να μην κάνει λάθος και να κάνει το 2-1. Τα τελευταία λεπτά κύλησαν με την Ομόνοια να προσπαθεί για την ισοφάριση αλλά να μην τα καταφέρνει και τον ΑΠΟΕΛ να παίρνει την νίκη.

Οι εντεκάδες:

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Ιωάννου, Γιαμπερέ, Μερκής, Μιλάνοφ, Κάνιας (69' Εμπεσίλιο), Μοράις, Εφραίμ (79' Αλωνεύτης), Βάντερ, Πιέρος (58' Ντε Καμάργκο), Μπαράλ.

Ομόνοια: Παναγή, Δημητρίου (90' Αζίζ), Σοϊλέδης, Βύντρα, Κατελάρης (54' Φλορέσκου), Μαργκάσα, Τουρέ, Κλέιτον, Χριστοφή, Ρουσιάς (65' Κύπρου), Νταρμπισαϊαρ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση