ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Έφερε... πονοκέφαλο

Η παρουσία του Γάλλου προβλημάτισε

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο ΑΠΟΕΛ πανηγυρίζει από χθες ακόμη μια νίκη απέναντι στην αιώνιο αντίπαλο ενώ πλέον στρώνεται με τα μούτρα στον πρώτο αγώνα απέναντι στην Άντερλεχτ για τους «16» του Europa League. Οι «γαλαζοκίτρινοι» θέλουν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους δίνει ελπίδες πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού.

Ο Τόμας Κρίστιανσεν καλείται να προετοιμάσει την ομάδα του κατάλληλα έχοντας ως δεδομένες τις απουσίες του Πιέρου που είναι τιμωρημένος καθώς και των τραυματιών Βινίσιους και Μπερτόλιο ενώ αμφίβολος είναι ο Αστίθ. Η χθεσινή εμφάνιση του Γιαμπερέ έφερε πονοκέφαλο στον Δανό τεχνικό αφού ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός έδειξε επιρρεπής σε λάθη. Ουσιαστικά ο Γιαμπερέ χθες επιβεβαίωσε ότι είναι ένας κεντρικός αμυντικός που ξέρει να τοποθετηθεί σωστά στην φάση και να απομακρύνει, ωστόσο έχει τεράστιο πρόβλημα στις πάσες και στην τεχνική του κατάρτιση.

Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός έκανε πάρα πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις που παραλίγο να στοιχίσουν στον ΑΠΟΕΛ. Μάλιστα στο γκολ του Ντάρμπισαϊρ έχει την απόλυτη ευθύνη αφού δεν εκτίμησε σωστά την φάση με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να κοντρολάρει την μπάλα και τον Άγγλο να φεύγει στο τετ-α-τετ και να σκοράρει.

Μετά από αυτή την εμφάνιση του Γιαμπερέ ο Τόμας Κρίστιανσεν θα παρακαλεί να είναι έτοιμος ο συμπατριώτης του Αστιθ για τον αγώνα της Πέμπτης. Ο Βάσκος είναι απαραίτητος στην προσπάθεια των «γαλαζοκιτρίνων» αφού είναι ο μόνος που μπορεί σε κάποιο βαθμό να κάνει παιχνίδι από πίσω. Σε αντίθετη περίπτωση ο Νικόλας Ιωάννου ίσως μετατοπιστεί στα στόπερ προκειμένου να καλυφθεί το κενό που υπάρχει. Πρόβλημα για τον ΑΠΟΕΛ υπάρχει και στην μεσαία γραμμή όμως δεν είναι της ώρας τώρα να το αναλύσουμε.

Σαφώς και δεν είμαστε μηδενιστές και σαφώς και δεν απαξιώνουμε τον Γιαμπερέ ούτε μειώνουμε την αξία του. Ωστόσο βάσει της ψεσινής του εμφάνισης μπορούν εύκολα να εξαχθούν τα πιο πάνω συμπεράσματα. Ο ίδιος ο Γάλλος με την απόδοσή του έδωσε το δικαίωμα για να δεχθεί κριτική. Η μπάλα πάντως είναι στα πόδια του Γιαμπερέ και αν κληθεί να αγωνιστεί να αποδείξει την αξία του. Πάντως μέχρι τότε ο Τόμας Κρίστιανσεν φαίνεται ότι θα έχει πονοκεφάλους.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X