ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Πορτοκαλί Φρούριο

Ήρθαν μεγάλες ομάδες και έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από το ΓΣΠ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στην τελική ευθεία για τον κρίσιμο πρώτο αγώνα της Πέμπτης απέναντι στην Άντερλεχτ, ένα αγώνα ιστορικό που αναμένεται με αγωνία. Ο Τόμας Κρίστιανσεν αξιολογεί καθημερινά τα δεδομένα που έχει μπροστά του και προσπαθεί να διαμορφώσει κατάλληλα το πλάνο του. Οι 11 ποδοσφαιριστές που θα ριχθούν στην μάχη πρέπει να ανταποκριθούν στις προσδοκίες.

Παρόλα αυτά σε κάθε μάχη ρόλο δεν παίζουν μόνο οι πολεμιστές, αλλά και κάποιοι άλλοι εξωγενείς παράγοντες. Ένας από αυτούς είναι ο στρατηγός, αυτός που καλείται να οργανώσει και να καταστρώσει την καλύτερη στρατηγική προκειμένου να κατατροπώσει τον αντίπαλο. Σημαντικότερο ακόμη ρόλο παίζει ο τόπος στον οποίο θα γίνει η μάχη. Όταν αυτός ο τόπος μάλιστα είναι το ΓΣΠ τότε αντιλαμβάνεστε για πόσο σημαντικό παράγοντα μιλούμε.

Το Πορτοκαλί Φρούριο άρχισε να εξοπλίζεται σιγά σιγά για την κρίσιμη αναμέτρηση της Τετάρτης. Όπως όλα δείχνουν θα υπάρχει πλήρης επιστράτευση αφού 18χιλιάδες άνθρωποι έσπευσαν να κλείσουν θέση προκειμένου να διαφυλάξουν το κάστρο τους. Η σκηνή την Πέμπτη θα μπορούσε να είναι κάλλιστα μια σκηνή μάχης, όπου οι ξενόφερτοι Βέλγοι έρχονται για να πολιορκήσουν το φρούριο και αν τα καταφέρουν να πετύχουν και την άλωση που θα τους δώσει προβάδισμα πρόκρισης.

Παρόλα αυτά οι ξενόφερτοι αυτοί Βέλγοι λογαριάζουν χωρίς τους 11 πολεμιστές που θα βρίσκονται στο γήπεδο και στον Τόμας Κρίστιανσεν. Επίσης δεν θα πιστεύουν στα μάτια τους όταν δουν 20χιλιάδες κόσμου να είναι παθιασμένος πάνω στις κερκίδες, να χοροπηδά, να φωνάζει και να υποστηρίζει τους πολεμιστές του. Στο Πορτοκαλί Φρούριο ήρθαν ομάδες και ομάδες, και όχι μόνο δεν κατάφεραν να το πολιορκήσουν αλλά στο τέλος έφυγαν ταπεινωμένες και με σκυμμένο το κεφάλι. Τα παραδείγματα πολλά, πρόσφατο αυτό της Μπιλμπάο, παλαιότερα αυτά της Λυόν της Ζενίτ της Πόρτο της Κοπεγχάγης και άλλα τόσα.

Μόνο και μόνο περιληπτικά να δούμε τα επιτεύγματα του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ τον τελευταίο χρόνο θα αντιληφθούμε πόσο δύσκολος θα είναι ο αγώνας για τους Βέλγους. Συγκεκριμένα ο ΑΠΟΕΛ έχει να χάσει εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο ως γηπεδούχος (τελευταία ήττα τον Γενάρη του 16 από την Δόξα). Ακόμη και στην Ευρώπη μετρά 6 νίκες και μια ισοπαλία για φέτος. Επίσης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι εδώ και 38 αγώνες σκοράρει ακατάπαυστα στην έδρα του. Η τελευταία φορά που δεν κατάφερε να σκοράρει είναι πρόπερσι τον Δεκέμβριο όταν δέχθηκε την ήττα στην έδρα του από τον Απόλλωνα.

Με μια λοιπόν απλή ανάγνωση εύκολα κάποιος κατανοεί ότι το Πορτοκαλί Φρούριο δύσκολα θα πέσει. Με 20χιλιάδες «πορτοκαλί» να το κρατούν και να είναι έτοιμοι να ορμήσουν στον αντίπαλο τότε οι παίκτες της Άντερλεχτ αναμένεται να περάσουν ένα εφιαλτικό βράδι. Ο ΑΠΟΕΛ θα έχει για ακόμη μια φορά τον κόσμο στο πλευρό του, τον 13ο του παίκτη και αυτό που καλείται είναι απλά να κερδίσει την μάχη στο δικό του φρούριο, το δικό του κάστρο, από εκεί και πέρα βλέπουμε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X