ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Ο Φακούντο κρίνει πολλά

Η κατάσταση του Αργεντινού καθορίζει το πλάνο

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο ΑΠΟΕΛ ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία του ενόψει του δύσκολου αγώνα για την φάση των «16» του Europa League απέναντι στην Άντερλεχτ. Ο Τόμας Κρίστιανσεν λογικά έχει κατασταλάξει στο πλάνο με το οποίο θα παρατάξει την ομάδα του και έχει κάνει και τα απαραίτητα μαθήματα στους ποδοσφαιριστές του.

Ο Δανός τεχνικός είδε με χαρά χθες τον Φακούντο Μπερτόλιο να προπονείται κανονικά και να τίθεται στην διάθεση του ενόψει του αυριανού αγώνα. Αν ο Αργεντίνος μέσος είναι έτοιμος να πάρει λεπτά συμμετοχής τότε αυτό θα αλλάξει πολλά όσο αφορά τις σκέψεις του Τόμας Κρίστιανσεν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Φακούντο θα αποτελέσει μια προσθήκη σε ένα χώρο που με τα υφιστάμενα δεδομένα ο ΑΠΟΕΛ υστερεί.

Ουσιαστικά ο Τόμας Κρίστιανσεν με τον Μπερτόλιο αποκτά μια λύση στον πάγκο που ίσως τελικά αποτελέσει άσσο στο μανίκι του. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ θα παραταχθεί απέναντι στην Άντερλεχτ με κέντρο ανάγκης. Ο Κωστάκης Αρτυματάς πιθανότατα θα είναι ο παρτενέρ του Μοράις στο κέντρο σε ένα σύστημα 4-4-2. Σε αυτή την περίπτωση η μόνη εναλλακτική που θα έμενε στον πάγκο θα ήταν ο Εμπεσίλιο αν βέβαια ο Μπερτόλιο δεν προπονείτο κανονικά χθες. Μάλιστα το πρόβλημα θα μεγάλωνε αν ο Τόμας Κρίστιανσεν επέλεγε διάταξη με ενισχυμένο κέντρο αφού σε αυτή την περίπτωση θα αγωνιζόταν και ο Αρτυματάς και ο Εμπεσίλιο ως «10άρι». Όπως γίνεται αντιληπτό σε αυτό το ενδεχόμενο δεν θα υπήρχε καν εναλλακτική επιλογή στον πάγκο αν ο Φακούντο δεν ήταν έτοιμος.

Επίσης το γεγονός ότι προπονήθηκε ο Μπερτόλιο κανονικά δίνει στην δυνατότητα στον Τόμας Κρίστιανσεν να αλλάξει σύστημα κατά την διάρκεια του αγώνα. Αυτό ως πριν 2 μέρες θεωρείτο σχεδόν αδύνατο.

Να λοιπόν που μέσα από τις προπονήσεις βγήκε και ένα καλό για τους «γαλαζοκίτρινους» που είδαν ένα ποδοσφαιριστή στον οποίο στηρίζουν πολλά να επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων. Δεν ξέρουμε αν ο Φακούντο θα είναι στην αποστολή για τον αυριανό αγώνα ούτε αν θα είναι στην 18άδα ωστόσο είμαστε σίγουροι ότι είναι μια πολύ σημαντική προσθήκη τόσο για τον αγώνα της Πέμπτης όσο και για την συνέχεια.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X