ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Μπάλα είναι και γυρίζει

Η ομάδα της Λευκωσίας θα πάει στις Βρυξέλες με σημαντικότατες απουσίες στη μεσαία γραμμή

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η καλή εμφάνιση του δευτέρου ημίχρονου δεν ήταν αρκετή για να χαρίσει στον ΑΠΟΕΛ ένα θετικό αποτέλεσμα στο χθεσινό παιχνίδι με την Άντερλεχτ.

Το αήττητο σερί του ΓΣΠ «έσπασε» και πλέον οι πιθανότητες των «γαλαζοκίτρινων» για πρόκριση στην επόμενη φάση έχουν μειωθεί σημαντικά. Οι παίκτες του Τόμας Κρίστιανσεν δεν είχαν καθαρό μυαλό στο τέλειωμα των φάσεων ούτε και την φρεσκάδα που χρειαζόταν για ένα τέτοιο παιχνίδι.

Σημαντικό ρόλο στη χθεσινή ήττα έπαιξε και ο αστάθμητος παράγοντας της τύχης που δεν ήταν με το μέρος των «γαλαζοκιτρίνων». Το λιθαράκι του έβαλε και ο Πορτογάλος διαιτητής Μανουέλ Ντε Σόουζα. Δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ της Άντερλεχτ γιατί υπήρχε παίκτης μπροστά από τον Βάτερμαν που επηρέαζε τη φάση.

Οι απουσίες των Βινίσιους και Σωτηρίου στοίχισαν στην ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν. Έλειψαν πολύ από τον ΑΠΟΕΛ τα ακούραστα πνευμόνια του Βραζιλιάνου αλλά και η παρουσία του Πιέρου στην επίθεση, ο οποίος θα μπορούσε να ασκήσει πίεση στους αντίπαλους αμυντικούς.

Έγιναν πολλά αβίαστα λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής που θα μπορούσαν να αποφθεχθούν. Η χρησιμοποίηση του Εμπεσίλιο δίπλα από τον Μοράις δεν βγήκε στον Κρίστιανσεν. Ο Ολλανδός αγωνίστηκε σε μια θέση που δεν γνωρίζει και δεν κατάφερε να ανταποκριθεί ούτε στο ελάχιστο. Κυρίως για αυτό το λόγο παρατηρήθηκε μια ανισορροπία στη μεσαία γραμμή του ΑΠΟΕΛ. Βέβαια δεν ήταν μόνο ο Εμπεσίλιο που υστέρησε στο χθεσινό παιχνίδι. Με εξαίρεση τους Ιωάννου και Γιαννιώτα, όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Η ομάδα της Λευκωσίας θα πάει στις Βρυξέλες με σημαντικότατες απουσίες στη μεσαία γραμμή, καθώς θα λείψουν οι δυο βασικοί ανασταλτικοί μέσοι (Βινίσιους, Μοράις) ενώ είναι αμφίβολοι οι Αστίθ και Εφραίμ. Αντίθετα επιστρέφει ο Πιέρος ο οποίος εξέτισε την ποινή του.

Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα δεν υπάρχουν πολλά σενάρια πρόκρισης για τον ΑΠΟΕΛ. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος, μόνο νίκη, που στη χειρότερη περίπτωση θα οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση. Οι «γαλαζοκίτρινοι» ελπίζουν ότι αυτή τη φορά θα έχουν την τύχη με το μέρος τους στις κρίσιμες φάσεις του παιχνιδιού. Ο ΑΠΟΕΛ είναι μαθημένος στα δύσκολα, θα πάει «λαβωμένος» στο Βέλγιο όμως θα κυνηγήσει όλες τις πιθανότητες που έχει για την πρόκριση. Μπάλα είναι και γυρίζει..

Ο επαναληπτικός με την Άντερλεχτ μπορεί να περιμένει. Προηγείται το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ανόρθωση για το πρωτάθλημα. Οι «γαλαζοκίτρινοι» θα ταξιδέψουν στη Λάρνακα με  μοναδικό στόχο το τρίποντο για να μπουν με το δεξί στα πλέι οφ.

Σάββας Λαζανιάς

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση