ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Πνεύμα πρωταθλητή

Απέναντι στην Άντερλεχτ ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να δείξει αυτό το πνεύμα πρωταθλητή

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο ΑΠΟΕΛ από χθες μεγάλωσε ξανά την απόσταση στους 6 βαθμούς από την 2η θέση και δείχνει ότι και φέτος έχει όλα τα εχέγγυα για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Η διαφορά αυτή είναι η μεγαλύτερη που είχε ποτέ από τον 2ο και δείχνει την δυναμική που έχουν οι «γαλαζοκίτρινοι» σε αυτή την φάση του πρωταθλήματος.

Η διαφορά των 6 βαθμών από την ΑΕΚ και τον 7 βαθμών από τον Απόλλωνα είναι προϊόν της ποιότητας της ομάδας αλλά κυρίως του πνεύματος του πρωταθλητή που την διακατέχει. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του ΑΠΠΟΕΛ έναντι των συνδιεκδικητών του στην μάχη του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν απέδειξε ότι όχι μόνο είναι ικανή να διαχειριστεί την πίεση του πρωταθλητισμού αλλά μπορεί μάλιστα να την στρέψει έναντι των αντιπάλων της.

Στην αγωνιστική που ολοκληρώθηκε χθες είδαμε πρώτα τον Απόλλωνα απέναντι σε μια ΑΕΛ που περνά την χειρότερή της φάση στο πρωτάθλημα να είναι ανύπαρκτος για ένα ημίχρονο. Μάλιστα η επιβλητική εμφάνιση των «γαλάζιων» στο β’ ημίχρονο παραλίγο να μην σταθεί αρκετή για να έρθει η ισοφάριση. Επίσης είδαμε την ΑΕΚ να μην μπορεί να κερδίσει την Ομόνοια στην ΑΕΚ Αρένα χάνοντας μάλιστα πέναλτι και παίζοντας με παίκτη περισσότερο για αρκετό χρονικό διάστημα. Μάλιστα η Ομόνοια μέχρι την φάση της αποβολής ήταν καλύτερη στο β’ μέρος ενώ ο παίκτης που αποβλήθηκε ήταν η 4η επιλογή για την άμυνα των «πρασίνων». Το παζλ συμπληρώνεται όταν αναλογιστούμε ότι την ίδια ώρα που συμβαίνουν αυτά ο ΑΠΟΕΛ παίρνει εύκολη νίκη χωρίς να κουραστεί ιδιαίτερα μέσα στο «Παπ» απέναντι στην Ανόρθωση.

Όλα τα πιο πάνω οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι αυτό που στερούνται ΑΕΚ και Απόλλωνας έναντι του ΑΠΟΕΛ είναι το πνεύμα του πρωταθλητή. Οι δύο ομάδες μπορεί να διαθέτουν πολύ ποιοτικό ρόστερ, και ίσως να μπορούν να κερδίσουν στην καλή τους μέρα τον ΑΠΟΕΛ ωστόσο έχουν σαφέστατο μειονέκτημα στο ψυχολογικό τομέα. Λόγω του ότι οι «γαλαζοκίτρινοι» τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμοι πρωταγωνιστές έχουν αποκτήσει τις απαραίτητες αντιστάσεις για να αντέχουν στην πίεση. Κάτι τέτοιο δεν υφίσταται με ΑΕΚ και Απόλλωνα και είναι γι’ αυτό που συχνά πυκνά οι δύο αυτές ομάδες έχουν απώλειες.

Το πρωτάθλημα σαφώς και δεν τελείωσε χθες, μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να απέκτησε ένα σημαντικότατο προβάδισμα αλλά αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Υπάρχουν ακόμη 9 αγωνιστικές και όλα μπορούν να ανατραπούν. Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι οι «γαλαζοκίτρινοι» δείχνουν πιο ώριμοι από ποτέ την ίδια στιγμή που οι συνδιεκδικητές του τίτλου φαίνεται να λυγίζουν στην πίεση του πρωταθλητισμού. Πλέον η επόμενη αγωνιστική αποκτά πολύ κρίσιμο χαρακτήρα. Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα την ίδια στιγμή που ο ΑΠΟΕΛ θα υποδεχθεί την ΑΕΛ. Είναι δεδομένο λοιπόν ότι θα προκύψουν νέες απώλειες για τον 2ο ή τον 3ο ή ακόμα και τους δύο, απώλειες τις οποίες ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να εκμεταλλευτεί νικώντας την ΑΕΛ και παίρνοντας πλέον πολύ ξεκάθαρο προβάδισμα τίτλου.

Εν πάση περιπτώσει ο ΑΠΟΕΛ ταξιδεύει σήμερα για Βρυξέλλες εκεί που θα προσπαθήσει να πετύχει ακόμη ένα ιστορικό θαύμα. Απέναντι στην Άντερλεχτ ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να δείξει αυτό το πνεύμα πρωταθλητή στο οποίο αναφερθήκαμε πριν και να φύγει με το διπλό από το Βέλγιο, διπλό που αν έρθει θα σημαίνει και πρόκριση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X