ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ερωτοκρίτου: «Μου έλεγαν να διώξω τον Ιβάν»

Καλεσμένος του Ανδρέα Βιολάρη στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο επίτιμος πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας του ΑΠΟΕΛ, Φοίβος Ερωτοκρίτου, ήταν καλεσμένος στο στούντιο του ΣΠΟΡ FM 95,0 και στην εκπομπή του Ανδρέα Βιολάρη, «Pressing», από τις 14:00 μέχρι και τις 16:00. Ο πρώην διοικητικός ηγέτης των «γαλαζοκιτρίνων» μίλησε για τα πάντα.

Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του κ. Ερωτοκρίτου:

«Οι τότε επιτυχίες δεν ήταν απλώς ένα πυροτέχνημα. Από το 12’ και μετά ο ΑΠΟΕΛ πρωταγωνιστεί στα εγχώρια πρωταθλήματα και συμμετέχει σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Η νυν διοίκηση διαχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπό αυτό το αβαντάζ που έχει 0ο ΑΠΟΕΛ.»

Για το ματς με την Άντερλεχτ:

«Είναι δύσκολα τα πράγματα όμως ο ΑΠΟΕΛ έχει σκοράρει αρκετές φορές μακριά από το ΓΣΠ οπότε είμαι αισιόδοξος. Αν και υπάρχουν σοβαρές απουσίες είμαι σίγουρος ότι ο προπονητής θα βρει τις λύσεις. Πιστεύω σε ένα καλό αποτέλεσμα».

Για το πως ανέλαβε τον ΑΠΟΕΛ:

«Πάντα ήμουν ΑΠΟΕΛίστας. Ήμουν μέλος του συμβουλίου του ΑΠΟΕΛ τη δεκαετία του 70’. Είχα μια γεύση από τι εστί ΑΠΟΕΛ. Για ορισμένα χρόνια έλειπα αρκετά στη Ρωσία και είχα απομακρυνθεί. Το 2008 μου ήρθε μια πρόταση από τον κ. Ζιβανάρη να έρθω στο συμβούλιο και η συνέχεια είναι γνωστή. Αποχώρησε ο κ. Ζιβανάρης και ανέλαβα εγώ την ομάδα. Το οικονομικό ήταν πολύ δύσκολο. Αγωνιστικά είχαμε καλή ομάδα, είχαμε καλό προπονητή για αυτό και από την πρώτη χρονιά κερδίσαμε πρωτάθλημα και προχωρήσαμε. »

Για την επαγγελματική του ενασχόληση:

«Κάνω εμπόριο κυνηγετικών όπλων από το 1980».

Για το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι

«Ο Μιροσάβλεβιτς σκόραρε την τελευταία στιγμή και προκριθήκαμε. Είχα και εγώ ένα μικροεπεισόδιο από την ένταση του αγώνα όμως ευτυχώς πήγαν όλα καλά στο τέλος.»

Για τους συνεργάτες του:

«Οι πιο στενοί μου συνεργάτες ήταν ο Γιώργος Γεωργίου, ο Θεόδωρος Κυριακίδης, ο Αντης Πολυδώρου και ο Αντρέας Σπυρίδης. Ο καθένας από εμάς είχε το ρόλο του. Με τον προπονητή υπήρχε άψογη συνεργασία. »

Για τη διαχείριση των εσόδων:

«Διαχειριστήκαμε αρκετά καλά τα έσοδα από την Ευρώπη μπορώ να πω. Είμαι πραγματικά χαρούμενος γιατί βλέπω ότι και σήμερα συνεχίζεται η παράδοση. Γίνεται μια σωστή διαχείριση».

Η σύγκριση τη σημερινής ομάδας με την ομάδα του 12’:

«Δεν υστερεί η φετινή από την ομάδα του 2011-12. Ίσως να υπήρχε περισσότερη ατομική ποιότητα στην ομάδα τότε.»

Για τον Πιέρο:

«Πληρώσαμε 80 χιλιάδες στον Ολυμπιακό για να αποκτήσουμε τον Πιέρο. Είχε μεγάλη  προοπτική και για αυτό τον φέραμε στην ομάδα μας.»

Για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

«Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν ένας εξαίρετος άνθρωπος και εξαίρετος προπονητής. Άμα κρίνει κάποιος βάσει αποτελεσμάτων είναι ο κορυφαίος προπονητής που έχει περάσει από τον ΑΠΟΕΛ.»

Για τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία σε σύγκριση με την πορεία του 12:

«Το Τσάμπιονς Λιγκ έχει την αίγλη του Τσάμπιονς Λιγκ όμως είναι εξίσου μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της ομάδας στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ. Μπορεί να υπερβάλω όμως όταν μια κυπριακή προκρίνεται στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ και έχει ελπίδες να πάει στους 8 για μένα είναι κάτι το φανταστικό. »

Για τον Κετσπάγια:

«Ο Τιμούρ Κετσπάγια είναι ένας προπονητής ο οποίος έχει αποδείξει τις ικανότητες τους. Δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς για ποιο λόγο έφυγε ο Τιμούρ από το ΑΠΟΕΛ. Έτσι έκρινε η διοίκηση. Όταν ήμουν πρόεδρος και έπαιρνα ορισμένες αποφάσεις, τις έπαιρνα σκεπτόμενος το καλό του ΑΠΟΕΛ.»

Αν τον ενδιαφέρει η προεδρία της ΚΟΠ:

«Από τη στιγμή που υπάρχει πρόεδρος στην ΚΟΠ είναι άσκοπο να συζητούμε εάν με ενδιαφέρει η θέση του προέδρου. Στο παρελθόν μου πρότειναν κάποιες ομάδες να κατέλθω υποψήφιος για πρόεδρος της ΚΟΠ. Τώρα δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.»

Για τη μάχη του τίτλου

«Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή το ΑΠΟΕΛ έχει την καλύτερη ομάδα. Έχει μεγάλο βάθος και πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να χάσει το πρωτάθλημα.»

Καλεσμένος τώρα είναι και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς που έκανε έκπληξη στον Φοίβο Ερωτοκρίτου:

Ο Φοίβος για τον Ιβάν:

«Τώρα με φέρνεις σε δύσκολη θέση, ξέρει τα αισθήματα μου ο Ιβάν, είναι ξεχωριστός άνθρωπος ξεχωριστός τίμιος και πάντα δίνει τον καλύτερό του εαυτό και για τους φίλους του».

Ο Ιβάν για τον Φοίβο:

«Με τον κ.Φοίβο μας συνδέουν οι καλύτερές μας στιγμές και στην αθλητική ζωή μας, αυτός από την θέση του προέδρου και εγώ από τον προπονητή».

Ο Ιβάν για την μεγάλη διάρκεια που έμεινε στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ:

«Σε πολλές χώρες δεν μένει τόσα χρόνια ο προπονητής, περάσαμε και δύσκολες στιγμές και οι σχέσεις που αναπτύσονται δεν είναι μόνο στην δουλειά, είναι η πιο όμορφη περίοδος που είχα στην καριέρα μου».

Για το αν υπάρχει αναγνώριση του ΑΠΟΕΛ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς):

«Είναι κάτι που εμείς περιμένουμε ότι θα μας ξέρει ο κόσμος παντού, όταν εργάζεσαι στο Ντουμπάι και συζητούσαμε για την ομάδα μου και για την Κύπρο σιγά σιγά ενδιαφέρονται. Οι άνθρωποι εκεί ξέρουν τα πάντα για τον ΑΠΟΕΛ και για την Κύπρο. Ακόμα και την φετινή επιτυχία, κάθε φορά που κάνει επιτυχία γυρίζεις και τον χρόνο πίσω. Είναι τεράστιο επίτευγμα για τον ΑΠΟΕΛ να είναι μόνιμος πρωταγωνιστής σε Κύπρο και Ευρώπη και να έχει μόνιμη αναγνώριση και σε ξένες χώρες. Η φήμη μιας ομάδας ταξιδεύει γρήγορα όταν έχει επιτυχίες»

Για τις επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ:

«Είναι προϊόν μεγάλης αφοσίωσης που γίνεται τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια νοοτροπία που κτίστηκε με πολύ κόπο και πολύ προσπάθεια. Υπάρχει μια συνεχόμενη δουλειά με σταθερότητα».

Ο Ιβάν για τον Φοίβο Ερωτοκρίτου:

«Σαν προπονητήτς ήταν μεγάλη μου τιμή και χαρά να δουλέψω υπό τον κ.Ερωτοκρίτου. Ήταν ένας άνθρωπος που άφηνε τον προπονητή να κάνει την δουλειά του. Ήταν ένας άνθρωπος που χαιρόταν και κινδύνευε μαζί του. Ήταν ένας άνθρωπος που με βοήθησε να κάνω πολλά. Και εγώ και ο ΑΠΟΕΛ σαν ομάδα μεγαλώναμε μαζί υπό τον Φοίβο Ερωτοκρίτου και πραγματικά τον ευχαριστώ. Κοιτώντας πίσω βλέπω πόσο ρόλο έπαιξε ο Φοίβος για να φτάσω εδώ».

Φοίβος σε Ιβάν:

«Για τις επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ εσύ ήσουν ο υπεύθυνος εσύ τα κατάφερες και εσύ μας πήρες εκεί που πήγαμε εσύ το πίστεψες».

Ακολούθως ολοκληρώθηκε η τηλεφωνική παρέμβαση από τον Ιβάν

Για τις πιέσεις που δέχθηκε κατά καιρούς:

«Υπήρχαν στιγμές που άκουγα ότι έπρεπε να διώξω τον Ιβάν και ένιωθα πιέσεις. Τελικά ο Ιβάν με τις επιτυχίες που είχε με τον ΑΠΟΕΛ για εμένα ήταν φυσιολογικό να κοιτάξει για το επόμενο βήμα. Εκείνη την εποχή είχε την ευκαιρία και σωστά έπραξε».

Για τους λόγους που αποχώρησε:

«Υπήρχε τότε μια αναταραχή ανάμεσα στους οργανωμένους, είχαμε τότε κάνει επιλογή ένα προπονητή τον Πάολο Σέρτζιο και δεν μας βγήκε, τουλάχιστον ως προπονητής γιατί ως σκάουτερ έφερε καλούς παίκτες. Υπήρχε αναβρασμός, ορισμένα πανό που έβγαζαν οι οργανωμένοι, ορισμένες καταστάσεις που δεν ήταν του χαρακτήρα μου και δεν μπορούσα να τα αντέξω. Προτίμησα να αποχωρήσω με ένα ήρεμο τρόπο για να μην επηρεαστεί η ομάδα και νομίζω είχα δίκαιο».

Για την δέσμευσή του Πετρίδη για υγεία:

«Μια χαρά τα πάει η ομάδα, δεν μπορεί να αμφισβητήσει ούτε τις αποφάσεις του ούτε τίποτα, τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους».

Για το ιδιόκτητο γήπεδο:

«Ήταν άλλα τα τρεξίματα τότε, όταν ανέλαβα η οικονομική κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν σκέφτηκα σοβαρά για ιδιόκτητο γήπεδο. Πιστεύω ότι είναι ένα δύσκολο εγχείρημα το οποίο το παρών στάδιο, βεβαίως δεν ξέρω ακριβώς τι έχουν υπόψιν τους για χρηματοδότες. Από οικονομικής άποψης είναι δύσκολο. Συγχαίρω την ΑΕΚ που έκανε γήπεδο χωρίς να το καταλάβει κανείς. Για εμάς το μέγεθος του γηπέδου που θέλουμε και σκεφτόμαστε να γίνει υπάρχουν ερωτηματικά, Μακάρειο, financing, ίσως αποδυναμωθεί η ομάδα. Δεν ξέρω όλες τις λεπτομέρειες έχω κάτι υπόψιν μου, ελπίζω κάποτε να γίνει».

Αν τον ενδιαφέρει η προεδρία της ΚΟΠ:

«Ήδη έχω απαντήσει, υπάρχει πρόεδρος, υπάρχουν ακόμη 2-3 χρόνια θητείας και δεν αξίζει να θέτουμε τέτοιο ερώτημα από την στιγμή που υπάρχει πρόεδρος. Όταν έρθει εκείνη η ώρα, αν θα έρθει εκείνη η ώρα, εγώ το μόνο που λέω για το τι χρειάζεται είναι στις επόμενες εκλογές της ΚΟΠ να γίνουν εκλογές. Για να σταματήσει ο μύθος ότι ο κ.Κουτσοκούμνης έχει δεμένη την καρέκλα».

Αν αξιοποιήθηκαν σωστά τα έσοδα:

«Μπορώ να πω ναι, έχουν αξιοποιηθεί τα λεφτά, αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος του μπάτζετ και τις επιτυχίες τα τελευταία χρόνια τότε ναι τα λεφτά αξιοποιήθηκαν όπως έπρεπε. Βεβαίως έχουν γίνει έργα από εμάς, όπως η αγορά του orange shop και τα έξοδα στον Αρχάγγελο όπως και από την νύν διοίκηση. Οπότε ναι όταν έχεις μπάτζετ 12εκ δεν έχει τρόπο ο ΑΠΟΕΛ να βρει τα λεφτά από εγχώριους πόρους».

Για το αν είναι αναγκαίο το μεγάλο μπάτζετ:

«Ο κόσμος θέλει τον ΑΠΟΕΛ κάθε χρόνο να πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο».

Για τον Πιέρο:

«Ελπίζω να συνεχίσει την ανέλιξη, είναι ο αγαπημένος μου γιατί εγώ τον έφερα τότε στην ομάδα, τώρα μιλούν για να τον πουλήσουν για κάποια εκατομμύρια».

Αν σκέφτεται να επιστρέψει στην προεδρία της εταιρείας:

«Όπως είναι η ζωή κανένας δεν ξέρει τι θα μας συμβεί, να προγραμματίζουμε για το το προσεχής μέλλον. Δεν νομίζω να επιστρέψω».

Για τις σχέσεις του με άλλους προέδρους:

«Ήταν άριστες οι σχέσεις μου με όλους τους προέδρους των άλλων ομάδων».

Για τον καιρό που ο Μιλτιάδης Νεοφύτου έκανε μεταγραφές μπαμ:

«Εμείς τότε προσπαθούσαμε να επιβιώσουμε οικονομικά να κρατήσουμε την ομάδα και να είμαστε εντάξει με τις υποχρεώσεις μας. Δεν με ενοχλούσαν το τι έκαναν οι άλλες ομάδες».

Αν ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να χάσει το πρωτάθλημα:

«Βάσει των δεδομένων που βλέπουμε πιστεύω ότι θα το πάρει».

Για τον Κρίστιανσεν:

«Έχει αποδείξει ότι είναι ένας καλός προπονητής ξέρει να διαχειρίζεται τους παίκτες και την ομάδα και μιλούν τα αποτελέσματα».

Για τον διαιτητή του αυριανού αγώνα:

«Ήταν με Μάριμπορ, απόβαλε και τον προπονητή, θυμάμαι ότι αποβλήθηκε ο Γκονσάλβες, στο τέλος έκανε μια κεφαλιά εξ' επαφής και την έχασε».

Αν μετανιώνει για κάτι στην πορεία του:

«Δεν μετανιώνω για τίποτα, έκανα ότι επίστευα ότι ήταν καλό για τον ΑΠΟΕΛ, δεν νομίζω ότι μπορούσα να κάνω κάτι περισσότερο, πάντα για εμένα ήταν το καλό του ΑΠΟΕΛ και όχι κάτι άλλο. Πήρα από τον ΑΠΟΕΛ εμπειρίες που θα τις θυμάμαι πάντα».

Για την καλύτερή του στιγμή εκτός από την απόκρουσε πέναλτι του Χιώτη:

«Το τι θυμάμαι πραγματικά ήταν το παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης που σκοράραμε μέσα στην Μαδρίτη και πραγματικά ένιωθα περήφανος. Η άσχημη στιγμή ήταν όταν αποκλειστήκαμε από την Μάριμπορ κυρίως για τον τρόπο που ήρθε. Ήταν η χρονιά που έμεινε εκτός ομίλων και μετά ακολούθησε η κλήρωση. Ήμουν σπίτι με πήραν τηλέφωνο και δεν το πίστευα ότι προκριθήκαμε με κλήρωση».

Η τελευταία του κουβέντα:

«Θα ήθελα να πω στους ΑΠΟΕΛίστες να στηρίζουν την ομάδα γιατί η ομάδα χρειάζεται στήριξη. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό βλέπω ότι η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο δεν είναι αυτή που πρέπει, δεν εννοώ στο ευρωπαϊκό. Δεν ξέρω αν αυτό που πιστεύουν είναι ότι το πρωτάθλημα τελείωσε, τίποτε δεν τελείωσε, πρέπει ο κόσμος να στηρίξει την ομάδα. Στηρίζοντας την ομάδα στηρίζει και την διοίκηση. Με το να πετάς και να κάθεσε στον καναπέ σου δεν συμβαδίζει, είναι ανησυχητικό ότι η προσέλευση του κόσμου είναι μειωμένη. Για να έχει απαιτήσεις ο κόσμος πρέπει να στηρίζει την ομάδα».

Μικρά-μικρά

«Οι οπαδοί άλλων ομάδων πάντα έχουν να πουν κάτι καλό για μένα. Εγώ σεβόμουν τους πάντες »

«Στα ταξίδια μου στη Ρωσία πηγαίνω για κυνήγι και συνήθως πηγαίνω στη Σιβηρία σε κάτι μικρά χωρία. Είχαμε πάει σε ένα χωριό για να κυνηγήσουμε και με σύστησαν στους Ρώσους και ήξεραν τον ΑΠΟΕΛ χωρίς να ξέρουν ότι ήμουν πρόεδρος.»

«Έζησε ένα εφιάλτη ο πρόεδρος της Λυών στον επαναληπτικού του ΓΣΠ. Ήταν πολύ στενοχωρημένος μετά το τέλος του αγώνα.»

«Στο παιχνίδι με τη Ρεάλ στο Μπερναμπέου με κάλεσε ο Φλορεντίνο Πέρεθ στη σουίτα του και είδαμε μαζί το ματς.»

«Μόνο ο κόουτς ξέρει τι θα κάνει».

«Είναι τεράστια ικανοποίηση και πραγματικά ελπίζω ότι ο ΑΠΟΕΛ θα έχει τέτοιες επιτυχίες ή και μεγαλύτερες από εκείνες που είχαμε εμείς τότε».

«Ήταν επιλογή δική του Ιβάν να φύγει».

«Όταν έχουμε δύο ανθρώπους σε πόστα που ελέγχουν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι μεγάλο επίτευγμα».

«Εξαρτάται από τις ομάδες αν θα αλλάξει ο πρόεδρος της ΚΟΠ».

«Πηγαίνω σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια, ο αγαπημένος μου παίκτης είναι ο Πιέρος αν και όλους τους αγαπώ, αγαπώ τον Πιέρο γιατί εγώ τον έφερα γιατί έχει ανέλιξη».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X