ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Τη συνταγή την ξέρεις

Σαφέστατα πρόκειται για ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα όχι όμως ανέφικτο.

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο ΑΠΟΕΛ ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία του ενόψει του ιστορικού επαναληπτικού απέναντι στην Άντερλεχτ για τους «32» του Europa League. Η τελευταία προπόνηση των «γαλαζοκιτρίνων» είναι προγραμματισμένη για η ώρα 19:30 και ο Τόμας Κρίστιανσεν ελπίζει να δει όλους του τους ποδοσφαιριστές να προπονούνται κανονικά.

Η αποστολή του ΑΠΟΕΛ την Πέμπτη θα είναι εξαιρετικά δύσκολη αφού καλείται να φύγει με το διπλό από τις Βρυξέλλες προκειμένου να πάρει την πρόκριση. Σαφέστατα πρόκειται για ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα όχι όμως ανέφικτο. Ο ΑΠΟΕΛ μέσω των πορειών του στα τελευταία χρόνια δείχνει ότι μπορεί να κτυπήσει οποιοδήποτε αντίπαλο παντού. Πόσο μάλλον την Άντερλεχτ του β’ ημιχρόνου στο ΓΣΠ.

Ασφαλώς και δεν υποτιμούμε τους Βέλγους ωστόσο αυτό που λέμε είναι ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει την απαραίτητη εμπειρία και ποιότητα για να πάρει την πρόκριση. Η συνταγή του διπλού για τους «γαλαζοκιτρίνους» είναι γνωστή και πρέπει να την εφαρμόσουν και φέτος με απόλυτη επιτυχία. Κάτι τέτοιο έπραξε ο ΑΠΟΕΛ τόσο την χρονιά 2011-12 όσο και φέτος. Συγκεκριμένα την σεζόν που ο ΑΠΟΕΛ πέρασε στους «8» του Champions League έπρεπε να αντιμετωπίσει την Σλόβαν Μπρατισλάβας μέσα στο στάδιό της. Η ισοπαλία αρκούσε τότε στον ΑΠΟΕΛ αφού πάλι θα του έδινε την πρόκριση. Ωστόσο οι «γαλαζοκίτρινοι» με μια άψογη τακτική πέρασαν επιβλητικά με 2-0 από την Μπρατισλάβα και εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στα play-offs του Champions League. Φέτος η ιστορία περίπου επαναλήφθηκε αλλά αυτή την φορά σε φάση ομίλων. Οι «γαλαζοκίτρινοι» με άμυνα από γρανίτη και με ένα Πιέρο Σωτηρίου που ήταν «on fire» έφυγαν με το διπλό από το Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Στις δύο αυτές αναμετρήσεις σημαντικό στοιχείο των επιτυχιών του ΑΠΟΕΛ ήταν το πάθος η αποφασιστικότητα και η θέληση. Οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ είχαν καταθέσει ψυχή στο γήπεδο και με άριστη μαεστρία από τον πάγκο είχαν φτάσει στο διπλό. Κάτι τέτοιο καλείτε να κάνει λοιπόν ξανά αύριο ο ΑΠΟΕΛ του Τόμας Κρίστιανσεν.

Μπορεί ο Δανός κόουτς να έχει να αντιμετωπίσει του κόσμου τα προβλήματα, κυρίως στο κέντρο ωστόσο τόσο με την γνώση του όσο και με τις ικανότητες των ποδοσφαιριστών του όλα μπορούν να γίνουν. Εξ’ άλλου αν κάτι μας καλόμαθε ο ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια είναι το να μας κάνει μεγάλες εκπλήξεις και να πετυχαίνει μεγάλες νίκες σε Ευρωπαϊκούς αγώνες, κάτι τέτοιο μπορεί να πράξει και την Πέμπτη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X