ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Με πίστη για την υπέρβαση

Τα ερωτηματικά για την εντεκάδα του ΑΠΟΕΛ δεν είναι πολλά

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η μεγάλη μέρα έφθασε, ο ΑΠΟΕΛ σήμερα καλείται να γράψει ξανά ιστορία, καλείται να κάνει κάτι που μόνο αυτός ξέρει. Οι «γαλαζοκίτρινοι» του Τόμας Κρίστιανσεν αντιμετωπίζουν στις Βρυξέλλες την Άντερλεχτ και θέλουν να ανατρέψουν την ήττα με 1-0 στο ΓΣΠ και να πάρουν την πρόκριση. Για να έρθει όμως αυτή η πολυπόθητη πρόκριση στους «8» του Europa League ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να φύγει με το διπλό από τις Βρυξέλλες.

Ακούγεται τόσο απλό μα είναι και συνάμα τόσο δύσκολο ωστόσο ο ΑΠΟΕΛ μας έχει συνηθίσει στα θαύματα, μας έχει συνηθίσει στο να κάνει το ακατόρθωτο πραγματικότητα. Κάτι τέτοιο πρέπει να πράξει και απόψε και αν το πετύχει θα ξεχυθούν ξανά όλοι οι ΑΠΟΕΛίστες στους δρόμους της Λευκωσίας για να κάψουν την πόλη. Ο Τόμας Κρίστιανσεν και οι ποδοσφαιριστές του είναι μαθημένοι στα δύσκολα και διψασμένοι για προκλήσεις. Ο ίδιος ο Γιάννης Γιαννιώτας χθες δήλωνε ότι είναι η ευκαιρία αυτού και των συμπαικτών του να πετύχουν κάτι ξεχωριστό.

Τα προβλήματα για τον Δανό τεχνικό είναι πολλά, πάρα πολλά κατ’ ακρίβεια σε σημείο που μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση της ομάδας. Συγκεκριμένα θα λείπουν οι τραυματίες Αστίθ, Εφραίμ, Βινίσιους καθώς και ο Μοράις με τον Κάνιας που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Όπως αντιλαμβάνεστε το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργείται στον χώρο του κέντρου αφού η ομάδα ξέμεινε μόνο με ένα καθαρόαιμο ανασταλτικό χαφ. Παρόλα αυτά ιστορία γράφουν οι παρόντες και όχι οι απόντες και με αυτούς πρέπει ο Τόμας Κρίστιανσεν να παλέψει για την πρόκριση.

Τα ερωτηματικά για την εντεκάδα του ΑΠΟΕΛ δεν είναι πολλά, εξάλλου οι επιλογές δεν το επιτρέπουν να υπάρχουν πολλά. Το πρώτο αφορά την διάταξη που θα επιλέξει ο Τόμας Κρίστιανσεν για να παρατάξει την ομάδα του. Οι δύο πιθανοί σχηματισμοί είναι το 4-1-4-1 και το 4-4-2. Βάσει των όσων είδαμε στο πρώτο παιχνίδι θεωρώ ως επικρατέστερο σύστημα το πρώτο. Σε αυτή την περίπτωση η τετράδα της άμυνας θα απαρτίζεται από τους Λάγο, Ιωάννου, Μερκή και Μιλάνοφ. Όσο αφορά το κέντρο οι επιλογές είναι περιορισμένες, βασικός θα είναι ο Αρτυματάς και μπροστά του εκτιμούμε ότι θα έχει τον Εμπεσίλιο και τον Μπερτόλιο. Στα φτερά θα βρίσκονται ο Βάντερ με τον Γιαννιώτα και φορ θα είναι ο Πιέρος Σωτηρίου. Σε αυτό τον σχηματισμό ίσως δούμε και εκπλήξεις με Γιαμπερέ ως ανασταλτικό μέσο (εξαιρετικά απομακρυσμένο) και Μπαράλ ως 10άρι.

Σε περίπτωση που ο Τόμας Κρίστιανσεν επιλέξει σχηματισμό 4-4-2 η τετράδα της άμυνας θα είναι όπως και πριν. Όσο αφορά το κέντρο ο Αρτυματάς θα είναι ο ένας ανασταλτικός χαφ με την θέση δίπλα του να διεκδικούν ο Μπερτόλιο και ο Εμπεσίλιο με τον πρώτο να είναι ο επικρατέστερος για παρτενέρ του Κωστάκη. Στα φτερά θα είναι πάλι οι ίδιοι με πριν ενώ παρτενέρ του Πιέρου στην επίθεση θα είναι ο Μπαράλ. Πάλι δεν αποκλείετε να έχουμε κάποιες εκπλήξεις και σε αυτό τον σχηματισμό ωστόσο πιστεύουμε ότι ο Δανός δεν θα πειραματιστεί σε ένα τόσο κρίσιμο αγώνα.

Εν πάση περιπτώσει όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα, το νούμερο ένα ζητούμενο για τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ απόψε είναι να παρουσιαστούν έτοιμοι και προσηλωμένοι στον στόχο. Με καθαρό μυαλό, σωστή στρατηγική και πάθος ίσως καταφέρουν να φύγουν από τις Βρυξέλλες με το διπλό που θα τους δίνει και την πρόκριση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση