ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Η «προίκα» των βαθμών

Η ομάδα της Λευκωσίας βρίσκεται στην 82η θέση της κατάταξης της UEFA με 26.210 βαθμούς

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Το φετινό ευρωπαϊκό οδοιπορικό του ΑΠΟΕΛ διήρκησε οκτώ ολόκληρους μήνες. Οι «γαλαζοκίτρινοι» ξεκίνησαν το ταξίδι τους τον περασμένο Ιούλιο από την Ουαλία, ένα ταξίδι το οποίο ολοκληρώθηκε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» έδωσαν συνολικά 16 ευρωπαϊκούς αγώνες τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Αυτή η σπουδαία φετινή ευρωπαϊκή πορεία φέρνει πολλαπλά οφέλη στην ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν.

Πέρα από τα οικονομικά οφέλη τα οποία είναι τεράστια, ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε επίσης πολυτιμότατες εμπειρίες και ενίσχυσε ακόμη περισσότερο το ευρωπαϊκό του brand name. Οι βαθμοί που μάζεψαν φέτος οι «γαλαζοκίτρινοι» στην Ευρώπη αποτελούν παρακαταθήκη για νέες ευρωπαϊκές επιτυχίες τα επόμενα χρόνια. Η ομάδα της Λευκωσίας θα συνεχίσει να έχει «ευνοϊκές» κληρώσεις στα προκριματικά, κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Ο ΑΠΟΕΛ σύλλεξε 11.1000 βαθμούς από τη φετινή του ευρωπαϊκή πορεία σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή στην ιστορία της ομάδας, μετά τη συγκομιδή της περιόδου 2011-12 (20.825 βαθμοί), όταν οι  «γαλαζοκίτρινοι» έφτασαν μέχρι και τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα της Λευκωσίας βρίσκεται στην 82η θέση της κατάταξης της UEFA με 26.210 βαθμούς. Με αυτούς τους βαθμούς θα μπει στις κληρώσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της περιόδου 2017-18. Ο ΑΠΟΕΛ θα βρίσκεται σίγουρα στο γκρουπ των ισχυρών σε όλες τις προκριματικές φάσεις (Τσάμπιονς Λιγκ ή Γιουρόπα Λιγκ) της νέας αγωνιστικής περιόδου, συμπεριλαμβανομένων και των πλέι οφ. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος. Ο ΑΠΟΕΛ «κτίζει» γερά ευρωπαϊκά θεμέλια για τις  επόμενες χρονιές. 

Σάββας Λαζανιάς

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X