ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Ευκαιρία να ανοίξει τη ψαλίδα

Το πλάνο του Κρίστιανσεν

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει σήμερα η ώρα 19:00 την ΑΕΛ για την 2η αγωνιστική της β’ φάσης των play-offs. Στόχος για τους «γαλαζοκίτρινους» είναι η νίκη που θα τους δώσει ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα από την δεύτερη θέση.

Μετά και τα αποτελέσματα της αγωνιστικής και την ήττα της ΑΕΚ από τον Απόλλωνα ο ΑΠΟΕΛ έχει την ευκαιρία να στείλει την διαφορά στους 7 βαθμούς από τον δεύτερο. Πρόκειται για μια διαφορά που δύσκολα θα ανατρέπεται και ιδίως σύμφωνα με τα υφιστάμενα δεδομένα. Ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει μακράν το πιο ποιοτικό ρόστερ στην Κύπρο ενώ διαθέτει και το πιο βαθύ ρόστερ. Οι δύο αυτοί παράγοντες αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην κρίσιμη αυτή φάση στην οποία μπαίνει το πρωτάθλημά μας.

Τα αγωνιστικά δεδομένα είναι γνωστά για τον ΑΠΟΕΛ και τον Τόμας Κρίστιανσεν που θα στερηθεί από τον αγώνα σήμερα τόσο τον Βινίσιους όσο και τον Αστίθ και τον Εφραίμ. Ασφαλώς και πρόκειται για σημαντικές απουσίες ωστόσο υπάρχουν οι επιλογές που μπορούν να τους αντικαταστήσουν. Το μυαλό του Δανού τεχνικού είναι δύσκολο να το διαβάσουμε αφού μας συνηθίζει σε πολλές εκπλήξεις τελευταία. Παρόλα αυτά η λογική ότι θα πάει σε σύστημα 4-2-3-1 το οποίο αν συμβεί θα είναι μετά από πολύ καιρό χρήσης του 4-4-2. Ο Βάτερμαν θα είναι κάτω από τα δοκάρια ενώ στην άμυνα δεδομένοι είναι ο Λάγο ο Ιωάννου ο Μερκής και ο Μιλάνοφ που επιστρέφει από την τιμωρία. Στο κέντρο θα επιστρέψει ο αρχηγός Νούνο Μοράις και θα έχει στο πλάι του τον Κάνιας. Στα φτερά θέση διεκδικούν ο Βάντερ και ο Αλωνεύτης καθώς και ο Γιαννιώτας που όμως ίσως μείνει στον πάγκο για να πάρει ανάσες. Ως «10άρι» ο Εμπεσίλιο συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να πάρει φανέλα βασικού ενώ στην κορυφή θα είναι ο Πιέρος Σωτηρίου. Βέβαια δεν αποκλείουμε να δούμε σχηματισμό 4-4-2 με άλλες επιλογές στην εντεκάδα.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν ο ΑΠΟΕΛ θα πάει σήμερα στο ΓΣΠ για να αντιμετωπίσει την ΑΕΛ. Η νίκη είναι αδιαπραγμάτευτος στόχος που αν τελικά επιτευχθεί θα δώσει τόσο βαθμολογικό όσο και ψυχολογικό προβάδισμα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση