ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ 2-0: Εύκολα και απλά +7 (pics)

Ο Πιέρος με πέναλτι το πρώτο γκολ και ο Κάνιας με βολέ το δεύτερο

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο ΑΠΟΕΛ φορτσάροντας το πρώτο ημίχρονο και ελέγχοντας τον ρυθμό του δευτέρου ημιχρόνου κατάφερε και πήρε εύκολη νίκη απέναντι στην ΑΕΛ με 2-0. Μετά από αυτή την νίκη οι «γαλαζοκίτρινοι» αύξησαν την διαφορά από την δεύτερη θέση τους 7 βαθμούς και οδηγούν σταθερά την κούρσα του τίτλου. Ο Πιέρος με πέναλτι το πρώτο γκολ και ο Κάνιας με βολέ το δεύτερο. Η ΑΕΛ δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή του αγώνα να απειλήσει.

Στο τέλος το βρήκε

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τον ΑΠΟΕΛ να κυριαρχεί απόλυτα και να έχει τις φάσεις και την συντριπτική κατοχή. Στο 13’ ο ΑΠΟΕΛ είχε δοκάρι όταν σε εκτέλεση κόρνερ και μετά από σύγχυση η μπάλα κατέληξε στον Μερκή που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι είχαν συντριπτική κατοχή της μπάλας η οποία όμως ήταν ανούσια αφού μέχρι το 30’ δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Οι παίκτες της ΑΕΛ περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο ενώ προσπαθούσαν να καθυστερήσουν το παιχνίδι. Στο 33’ ο Πιέρος Σωτηρίου έκανε το κατέβασμα και το σουτ με μια αλλά ο Ρόμο απέκρουσε. Ακολούθως στο 39’ ο Ρόμο στέρησε το γκολ στον Μοράις που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή. Στο 41’ ο Στάθης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή όμως ο Λούκας Σωτηρίου λανθασμένα έδειξε το παιχνίδι να συνεχιστεί. Στο 45’ ο ΑΠΟΕΛ είχε νέο δοκάρι με τον Στάθη Αλωνεύτη που έκανε το σουτ μέσα στην περιοχή. Το γκολ που δικαιούτο ο ΑΠΟΕΛ ήρθε τελικά από την άσπρη βούλα. Σε μια διεκδίκηση στην περιοχή στο 45+3’ ο Πιέρος κατέβασε την μπάλα που κτύπησε στο χέρι του Κυριάκου και ο Σωτηρίου αυτή την φορά έδωσε την παράβαση. Ο Πιέρος ανάλαβε την εκτέλεση και έστειλε τον Ρόμο δεξιά και την μπάλα αριστερά κάνοντας το 1-0. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0 και τον ΑΠΟΕΛ να προηγείται.

Το πήγε χαλαρά και +7

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ιδανικά για τον ΑΠΟΕΛ αφού ένα γρήγορο δεύτερο γκολ του έδωσε την δυνατότητα να ρίξει ρυθμούς. Μόλις στο 48’ ο Μιλάνοφ έβγαλε την σέντρα με τον Κάνιας να κάνει γυριστό σουτ και να γράφει το 2-0. Ακολούθως οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και η ΑΕΛ δεν μπορούσε να απειλήσει. Στο 53’ ο ΑΠΟΕΛ έχασε καλή φάση όταν ο Γιαννιώτας έβγαλε σέντρα και ο Στάθης με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα έξω. Ο ρυθμός του αγώνα στην συνέχεια έπεσε με τον ΑΠΟΕΛ να εξακολουθεί να έχει τον έλεγχο. Η ΑΕΛ προσπάθησε να γίνει απειλητική αλλά δεν κατάφερε τίποτα αφού ήταν ακίνδυνη. Στο 88’ ο Πιέρος παραλίγο να βάλει το γκολ της χρονιάς αλλά το ψηλοκρεμαστό του σουτ έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ρόμο. Έτσι ο ΑΠΟΕΛ πήρε σπουδαία νίκη και άνοιξε την απόσταση από την δεύτερη θέση στους 7 βαθμούς. 

Οι εντεκάδες:

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Λάγο, Ιωάννου, Μερκής, Μιλάνοφ, Κάνιας, Μοράις, Γιαννιώτας (76' Βάντερ), Αλωνεύτης (85' Εμπεσίλιο), Μπερτόλιο (65' Μπαράλ), Πιέρος.

ΑΕΛ: Ρόμο, Φορτούνα, Κυριάκου (51' Πίτι), Μιτρέα, Αϊρόσα, Λαφράνς, Νικολάου, Σοάρες (76' Ηλία), Σάσι, Μέσκα, Αρουαμπαρένα (66' Γεωργιάδης)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση