ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Και πως να το χάσει;

Η ομάδα της Λευκωσίας παραμένει εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο αήττητος στην έδρα του

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ μπορούν από σήμερα να βλέπουν ακόμη πιο αισιόδοξα το μέλλον και την συνέχεια του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν αύξησε χθες την διαφορά από τον 2ο Απόλλωνα στους 7 βαθμούς και φαντάζει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο.

Μετά και τα αποτελέσματα της αγωνιστικής το ερώτημα που πλανάται στην ατμόσφαιρα σε διάφορα, ποδοσφαιρικά και μη, στέκια είναι αν ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να χάσει τον φετινό τίτλο. Μετά και την διεύρυνση της διαφοράς από τον 2ο καθώς και με τα υφιστάμενα δεδομένα όλοι πιστεύουν ότι η στέψη δεν θα αργήσει. Όταν λέμε υφιστάμενα δεδομένα εννοούμε ψυχολογικά, βαθμολογικά και αγωνιστικά.

Βλέποντας και συγκρίνοντας τις διάφορες συγκυρίες η ερώτηση που μας έρχεται στο νου είναι, πώς μπορεί να το χάσει ο ΑΠΟΕΛ το φετινό πρωτάθλημα; Ο Πρόδρομος Πετρίδης δήλωνε πριν λίγες εβδομάδες ότι η ομάδα του μόνο αν αυτοκτονήσει δεν θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Αν και η δήλωσή του τότε κρίθηκε υπερβολική, σε αυτό το σημείο  κρίνεται πιο εύστοχη από ποτέ. Επειδή όμως δεν μας αρέσει να λέμε αερολογίες ας εξετάσουμε κάποια δεδομένα ψύχραιμα και βάσει λογικής.

Χθες είδαμε ένα ΑΠΟΕΛ άκρως ουσιαστικό στο παιχνίδι του που φόρτσαρε για λίγο διάστημα προκειμένου να πάρει την νίκη και ακολούθως έριξε την ένταση. Είναι γεγονός ότι από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα οι «γαλαζοκίτρινοι» έδιναν ένα παιχνίδι κάθε τρεις μέρες. Αυτό λίγες ομάδες το κάνουν σε όλη την Ευρώπη και καμία άλλη στην Κύπρο. Παρόλα αυτά κατάφερε να βρίσκεται πρώτος με την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής του πορείας με απόσταση μάλιστα 7 βαθμών. Ακολουθεί η διακοπή και οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ θα πάρουν ανάσες πολύτιμες προκειμένου να είναι έτοιμη να δείξουν την πραγματική τους δύναμη με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Ακολούθως πρέπει να εξετάσουμε τον παράγοντα ρόστερ. Αν και είναι ένα θέμα που θίξαμε πολλές φορές αξίζει να αναφερθούμε άλλη μια φορά σε αυτό. Αυτή την στιγμή που μιλάμε ο ΑΠΟΕΛ δεν διαθέτει απλά το ποιο ποιοτικό αλλά και το πιο βαθύ ρόστερ. Είναι ακριβώς αυτό το βάθος οδήγησε σε αυτή την ξέφρενη πορεία σε Κύπρο και Ευρώπη με την ομάδα να παραμένει πρώτη έστω και αν ο Τόμας Κρίστιανσεν πολλές φορές έκανε rotation. Είναι αυτό το ρόστερ που έκανε χθες την νίκη του ΑΠΟΕΛ να μοιάζει με προπόνηση και να κάνει τις απουσίες παικτών όπως ο Βινίσιους και ο Εφραίμ να μην φαίνονται καθόλου.

Επίσης τα βαθμολογικά δεδομένα μαρτυρούν ότι ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται πολύ κοντά στο 5ο συνεχόμενό του πρωτάθλημα. Με 8 αγωνιστικές να υπολείπονται και όλες τις ομάδες να καλούνται να δώσουν ντέρμπι 7 βαθμοί δύσκολα καλύπτονται. Ιδίως αν αναλογιστούμε ότι ο ΑΠΟΕΛ φέτος βρήκε τον τρόπο να παίρνει το ζητούμενο. Μπορεί να μην κέρδισε ακόμη τον Απόλλωνα και την ΑΕΚ αλλά σε όλα τα παιχνίδια που έδωσε μεταξύ τους ήταν καλύτερος (αν εξαιρέσουμε ορισμένα διαστήματα). Επομένως 7 βαθμοί είναι πολλοί να καλυφτούν ειδικά από την στιγμή που ενώ ο ΑΠΟΕΛ κερδίζει τους αγώνες τόσο εύκολα όσο χθες ενώ οι συνδικεδικητές του «σφάζονται» κάθε αγώνα μέσα στο γήπεδο προκειμένου να πάρουν τρεις βαθμούς.

Τέλος σε αυτά έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ παραμένει εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο αήττητος στην έδρα του. Αυτό όσο και αν είναι ένα απλό στατιστικό μπορεί να θεωρηθεί αρκετά σημαντικό γιατί καταδεικνύει την δύναμη που έχει ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ. Με ακόμη 4 αγώνες να απομένουν (5 με Ομόνοια εκτός) στο στάδιο της πρωτεύουσας οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν τεράστιο προβάδισμα έναντι των αντιπάλω.

Επομένως πώς να το χάσει ρε άνθρωπέ μου ο ΑΠΟΕΛ το πρωτάθλημα; Μόνο με αυτοκτονία, μόνο αν μπαίνει στα παιχνίδια και δείχνει αδιάφορος. Οι ποδοσφαιριστές του Τόμας Κρίστιανσεν καλούνται να απολαύσουν τις μέρες αυτές που έχουν για να ξεκουραστούν και ακολούθως να έρθουν να επιβεβαιώσουν ότι αυτό το πρωτάθλημα δεν το χάνουν με τίποτα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση