ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Έχει ξεφύγει;

Mε τα ταξίδια στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει τεράστιες εμπειρίες

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Στον ΑΠΟΕΛ συνεχίζουν να απολαμβάνουν την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων. Παράλληλα οι ποδοσφαιριστές παίρνουν τις απαραίτητες ανάσες ενόψει της συνέχειας ενώ άλλοι εκμεταλλεύονται τον χρόνο αυτό για να αναρρώσουν από τους τραυματισμούς τους.

Η διακοπή μας επιτρέπει και εμάς να ασχοληθούμε με ζητήματα πέραν από το αγωνιστικό. Αυτό που θέλουμε να θίξουμε σήμερα είναι το κατά πόσο ο ΑΠΟΕΛ έχει ξεφύγει από τις άλλες Κυπριακές ομάδες. Είναι γεγονός ότι οι «γαλαζοκίτρινοι» τα τελευταία χρόνια έχουν αποκτήσει πολλές παραπάνω εμπειρίες από κάθε άλλη ομάδα στην Κύπρο. Έχουν επίσης αποκτήσει και πολλά περισσότερα εκατομμύρια ευρώ μέσα από τις πετυχημένες τους πορείες στην Ευρώπη.

Ήταν όμως ικανές αυτές οι πορείες να φέρουν τον ΑΠΟΕΛ ένα σκαλί πιο πάνω από κάθε άλλη Κυπριακή ομάδα. Η αλήθεια πιστεύω βρίσκεται κάπου στην μέση για τους λόγους που θα αναλύσω μετά. Αρχικά ο ΑΠΟΕΛ με τα ταξίδια που πραγματοποίησε στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει τεράστιες εμπειρίες καθώς έχει αντιμετωπίσει μερικά από τα μεγαλύτερα κλαμπ του κόσμου. Μέσα από αυτά απέκτησε πολλές γνώσεις όσο αφορά τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας μάρκετινγκ και επικοινωνίας. Είναι γεγονός ότι σε αυτούς τους δύο τομείς η ομάδα της Λευκωσίας έχει ξεχωρίσει από τις άλλες ομάδες του νησιού κάτι που το αποδεικνύει συχνά πυκνά. Ακολούθως έχει ξεφύγει από τις άλλες ομάδες σε θέματα υποδομών, εκγύμνασης και φυσικής κατάστασης. Οι «γαλαζοκίτρινοι» με τις επισκέψεις τους στα κορυφαία προπονητικά κέντρα έχουν κερδίσει πολλά σε αυτό τον τομέα.

Ακολούθως ας αναφερθούμε στον αγωνιστικό τομέα που είναι ίσως και ο σημαντικότερος από όλους. Βλέποντας τον ΑΠΟΕΛ να κατακτά 4 πρωταθλήματα συνεχόμενα και να πηγαίνει προς ολοταχώς για το 5ο συνεχόμενο είναι ξεκάθαρο ότι οι «γαλαζοκίτρινοι» σε κάτι υπερέχουν από τους αντιπάλους τους. Δεν θα έλεγα ότι αυτή η υπεροχή είναι ποιοτική αλλά περισσότερο ψυχολογική. Για να γίνω πιο εύκολα κατανοητός αξίζει να αναφέρω το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να μην διαθέτει καλύτερες μονάδες από τον Απόλλωνα ωστόσο διαθέτει μακράν καλύτερη νοοτροπία.

Μέσα από τα ταξίδια στην Ευρώπη και τους δύσκολους αγώνες κάθε χρόνο ο ΑΠΟΕΛ έχει καταφέρει να αποκτήσει την νοοτροπία της Ευρωπαϊκής ομάδας που παράλληλα πρωταγωνιστεί στις εγχώριές της διοργανώσεις. Έχουν καταφέρει οι «γαλαζοκίτρινοι» να βρουν την φόρμουλα να τα συνδυάζουν όλα μαζί χωρίς να λυγίζουν στην πίεση του πρωταθλητισμού ή στην κούραση των συνεχόμενων αγώνων. Τέλος σημαντικό παράγοντα σε αυτό έπαιξε και η οικονομική ευρωστία του ΑΠΟΕΛ που απέκτησε τα τελευταία χρόνια λόγων των συνεχόμενων συμμετοχών του σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αυτή είναι που του επέτρεψε να έχει ένα μεγάλο και ποιοτικό ρόστερ με λύσεις στον πάγκο που θα θεωρούνταν 11αδάτοι σε άλλες ομάδες.

Συμπερασματικά μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να μην έχει ξεφύγει απόλυτα όσο αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ωστόσο στα υπόλοιπα είναι τουλάχιστο ένα βήμα ανώτερος από τις άλλες Κυπριακές ομάδες. Σιγά σιγά οι «γαλαζοκίτρινοι» δείχνουν να οδεύουν σε σωστό δρόμο προκειμένου να μην αμφισβητείται η κυριαρχία του στις εγχώριες διοργανώσεις. Τα πάντα εξαρτούνται από όσους εμπλέκονται στην ομάδα και στο πόσο σωστά θα διαχειριστούν τις μαζεμένες αυτές επιτυχίες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση