ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Ο σχεδιασμός ξεκίνησε

Έρχεται την Τρίτη ο Λορένθο

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ απολαμβάνουν το τριήμερο ρεπό που τους παραχωρήθηκε από την τεχνική ηγεσία βρίσκοντας την ευκαιρία να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες. Ωστόσο την ίδια ώρα που οι πρωταγωνιστές ξεκουράζονται κάποιος άλλος δουλεύει πιο εντατικά από ποτέ.

Αναφερόμαστε στον αρχισκάουτερ της ομάδας, Χουάνχο Λορένθο που την Τρίτη αναμένεται στην Κύπρο για να αρχίσει τις πρώτες διεργασίες μεταγραφικής ενίσχυσης. Μπορεί το θέμα προπονητή να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμη στον ΑΠΟΕΛ όμως χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει και από την στιγμή που ο Λορένθο είναι υπόχρεος να αναζητήσει παίκτες για το καλοκαίρι, αυτό κάνει. Σίγουρα για να μπορέσουν να οριστικοποιηθούν τα δεδομένα πρέπει οι «γαλαζοκίτρινοι» να ξέρουν τον προπονητή της νέας χρονιάς. Ίσως η έναρξη του σχεδιασμού και της αναζήτησης υποψήφιων στόχων να σημαίνει ότι ο Τόμας Κρίστιανσεν μένει στον Αρχάγγελο, ίσως και όχι.

Εν πάση περιπτώσει μιας και όπως όλα δείχνουν ο μεταγραφικός σχεδιασμός των «γαλαζοκιτρίνων» ξεκίνησε για τα καλά εμείς θα προσπαθήσουμε να δούμε που θα ενισχυθεί φέτος ο ΑΠΟΕΛ. Για να το εξετάσουμε αυτό θα πάρουμε κάθε γραμμή ξεχωριστά.

Τερματοφύλακας:

Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και θα εξαρτηθούν από τον Μπόι Βάτερμαν. Αν ο Ολλανδός ανανεώσει τελικά το συμβόλαιό του τότε η ομάδα δεν θα κινηθεί για ενίσχυση σε αυτή την θέση. Σε αντίθετη περίπτωση ο ΑΠΟΕΛ θα αναζητήσει τερματοφύλακα τουλάχιστον ισάξιο του Πάρντο.

Άμυνα:

Ίσως η πιο πληγωμένη γραμμή των «γαλαζοκιτρίνων» μετά και την αποχώρηση του Καρλάο από το ρόστερ. Με τα υφιστάμενα δεδομένα ο ΑΠΟΕΛ θα κινηθεί για δύο κεντρικούς αμυντικούς, αν βέβαια φύγει ο Γιαμπερέ, και ένα δεξιό οπισθοφύλακα. Δεν αποκλείετε η περίπτωση ένας από τους 2 κεντρικούς αμυντικούς να μπορεί να αγωνιστεί και δεξιά για να αντικαθιστά τον Μιλάνοφ όταν αυτός δεν μπορεί να αγωνιστεί. Στο δεύτερο σενάριο οι κινήσεις που θα γίνουν θα είναι 2 στον αριθμό αντί 3.

Κέντρο:

Περίπλοκα τα πράγματα εδώ καθώς ίσως αλλάξουν πολλά δεδομένα μέχρι το καλοκαίρι. Κατ’ αρχάς λήγουν τα συμβόλαια του Βινίσιους και του Κάνιας. Ο μεν Βραζιάνος δεν ξέρουμε αν θα ανανεώσει ενώ ο ΑΠΟΕΛ για να κρατήσει τον Κολομβιανό πρέπει να συμφωνήσει με την Αστάνα είτε για ανανέωση του δανεισμού είτε για αγορά του ποδοσφαιριστή. Επίσης στα φτερά της μεσαίας γραμμής τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν άρδην. Είναι ορατό το σενάριο ο Γιαννιώτας να αποχωρήσει προκειμένου να προσπαθήσει για τελευταία ευκαιρία στον Ολυμπιακό ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τον χειμώνα ο ΑΠΟΕΛ απέρριψε πρόταση για τον Βάντερ. Αν μείνουν όλοι όσοι βρίσκονται στο ρόστερ αυτή την στιγμή τότε οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν πάνε για κίνηση στο κέντρο. Αν όμως αποχωρήσουν κάποιοι εκτιμούμε ότι, θα αντικατασταθούν με μοναδική εξαίρεση την θέση στα άκρα της επίθεσης που εκεί εκτιμώ πως αν φύγουν 2 πάλι ένας θα αποκτηθεί που θα είναι επιπέδου Εφραίμ και Γιαννιώτα.

Επίθεση:

Τέλος πάμε στην πιο καυτή γραμμή αυτή της επίθεσης. Με τον Πιέρο Σωτηρίου να φεύγει, όπως όλα δείχνουν, αυτό το καλοκαίρι, η επιθετική γραμμή των «γαλαζοκιτρίνων» θα έχει πρόβλημα. Αυτό συμβαίνει γιατί στην ομάδα θα μείνουν δύο ποδοσφαιριστές πάνω από 33 χρόνων που έδειξαν ότι δεν έχουν την ίδια επαφή με τα δίκτυα όσο ο Πιέρος. Επίσης δεν αποκλείετε το καλοκαίρι να φύγει ο Ντε Καμάργκο κάτι που σημαίνει ότι ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να μπει στην διαδικασία αναζήτησης δύο παικταράδων.

Εν ολίγοις αυτά είναι τα δεδομένα για τον Χουάνχο Λορένθο και με αυτά καλείται εκ πρώτης να κινηθεί για την μεταγραφική ενίσχυση των «γαλαζοκιτρίνων».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X