ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Ισχυροποιείται

Όλα δείχνουν ότι το καλοκαίρι ο ΑΠΟΕΛ θα γίνει ακόμη πιο δυνατός.

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Μπορεί να βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη φάση στο πρωτάθλημα ωστόσο στον ΑΠΟΕΛ ήδη άρχισαν, και πολύ καλά κάνουν, το προγραμματισμό ενόψει της νέας περιόδου. Με τα υφιστάμενα δεδομένα ο κορμός της ομάδας θα παραμείνει ο ίδιος σε πολύ μεγάλο βαθμό, ίσως τον μεγαλύτερο των τελευταίων χρόνων.

Η χρονιά που ετοιμάζεται να φύγει είναι μια από τις πιο πετυχημένες χρονιές του ΑΠΟΕΛ στην ιστορία του. Αν μάλιστα ολοκληρωθεί με την κατάκτηση του double θα είναι κατά την άποψή μου η πιο πετυχημένη. Για να επιτευχθεί αυτό οι «γαλαζοκίτρινοι» έπρεπε να διαθέτουν ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ που να μπορεί να ανταπεξέλθει σε διπλό ταμπλό και σε κάποια φάση τριπλό. Αυτό έγινε σε πολύ μεγάλο βαθμό πράξη και είναι αυτός ο λόγος που είδαμε τον ΑΠΟΕΛ στους «16» του Europa League και 7 βαθμούς μπροστά από τον 2ο στο πρωτάθλημα.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν οι «γαλαζοκίτρινοι» προχωρούν για να κτίσουν ακόμη πιο δυνατή ομάδα για του χρόνου ενισχύοντας το υφιστάμενο ρόστερ. Όπως αναφέραμε και πριν αυτό θα γίνει με την προσθήκη λίγων παικτών που θα βοηθήσουν περισσότερο από αυτούς που θα αποχωρήσουν. Ουσιαστικά όπως έχει διαμορφωθεί το ρόστερ για την νέα χρονιά μόνο στην επίθεση ίσως αντιμετωπίσει πρόβλημα ο ΑΠΟΕΛ αφού οι επιλογές που θα υπάρχουν ίσως να μην αρκούν. Με τον Πιέρο Σωτηρίου το πιο πιθανό να ανοίγει τα φτερά του για άλλες πολιτείες και τους Ντε Καμάργκο και Μπαράλ να είναι μεγάλοι σε ηλικία η θέση του επιθετικού είναι αυτή που θα έχει την μεγαλύτερη ανάγκη για ενίσχυση.

Από εκεί και πέρα ενίσχυση ίσως χρειαστεί και στο κέντρο με τυχόν αποχώρηση του Βινίσιους (απομακρυσμένο σενάριο) ενώ αν τελικά δεν μείνει ο Κάνιας λογικά θα αποκτηθεί ακόμη ένας μέσος είτε με αμυντικογενής είτε επιθετικογενής. Τέλος η ενίσχυση είναι δεδομένη στο κέντρο της άμυνας ανεξαρτήτως του τι θα γίνει με τις περιπτώσεις Αστίθ και Γιαμπερέ.

Πέραν από την κάλυψη των αναγκών αυτών εννοείται ότι η ομάδα θα ψάξει να ενισχυθεί και σε θέσεις όπου στερείτε ενναλακτικών, καλών επιλογών όπως είναι το δεξί άκρο της άμυνας ή όπως πιθανόν να συμβεί και στα φτερά της επίθεσης με τυχόν αποχώρηση του Βάντερ ή μη παραμονή του Γιάννη Γιαννιώτα.

Εν πάση περιπτώσει ο ΑΠΟΕΛ αυτό το καλοκαίρι αν δεν προκύψουν απρόοπτα δεν θα πάει για πολλές κινήσεις. Επίσης φαίνεται ότι αυτές που θα γίνουν θα είναι κινήσεις ουσίας και θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το ρόστερ των «γαλαζοκιτρίνων». Δεδομένου ότι ο Λορένθο ήδη έχει εντοπίσει ποδοσφαιριστές ίσως δούμε για πρώτη φορά τον ΑΠΟΕΛ πανέτοιμο από πολύ νωρίς ενόψει της νέας σεζόν.

Ανδρέας Παφίτης

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση