ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:53
 

ΑΠΟΕΛ: Άνοιξε λογαριασμός για τους Γερμανούς επενδυτές

Αναμένεται σύντομα η επισημοποίηση της συμφωνίας και το πρώτο έμβασμα

Newsroom 24sports

Ο πρόεδρος της Εταιρείας «ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο» Πρόδρομος Πετρίδης σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής διάσκεψης για το… «αντίο» του Νεκτάριου Αλεξάνδρου, αποκάλυψε ότι η σεζόν αυτή θα κλείσει με έλλειμμα έξι εκατομμυρίων ευρώ, διπλάσιο από το έλλειμμα που υπήρχε όταν ο κ. Πετρίδης είχε αναλάβει με τους συνεργάτες του την διοίκηση της Εταιρείας. Δεσμεύτηκε όμως ότι θα βρει την λύση στο οικονομικό πρόβλημα το οποίο μεγάλωσε λόγο της αποτυχίας της ομάδας να προκριθεί στους ομίλους των δύο Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Έχει σημασία να θυμηθούμε τι ακριβώς είχε αναφέρει ο κ. Πετρίδης στις 18 Δεκεμβρίου:

«Δράττομαι της ευκαιρίας επειδή έδωσα τον λόγο μου ότι μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη θα λογοδοτούσα για τα σχέδια της διοίκησης στο οικονομικό. Οι διαδικασίες με τους επενδυτές και τους μελλοντικούς μέτοχους για το γήπεδο ακόμα είναι σε διαδικαστικό στάδιο και πως να μεταφερθούν κάποια κεφάλαια στη Κύπρο. Προσπαθούμε καθημερινά να το λύσουμε γιατί έχουμε ανάγκη.

Και να μην ολοκληρωθεί το θέμα, διαβεβαιώνω τον κάθε ΑΠΟΕΛίστα ότι αυτή η διοίκηση ξέρει να διαχειρίζεται και στις κρίσιμες στιγμές το οικονομικό. Όταν αναλαμβάναμε τον ΑΠΟΕΛ το έλλειμμα ήταν περίπου στα 3 εκατομμύρια. Σήμερα το έλλειμμα για να βγάλουμε αυτή τη χρονιά είναι διπλάσιο αυτό του ποσού. Διάφορα δημοσιεύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κινδυνολογούν… όσο και αν δεν θέλουν να βλέπουν το πρόεδρο. Οι ΑΠΟΕΛίστες να κοιμούνται ήσυχοι, ούτε το 2000 ούτε και τώρα θα αφήσω το ΑΠΟΕΛ σε αδιέξοδα».

Η συμφωνία με τους Γερμανούς

Είναι γνωστό επίσης ότι προέκυψε συμφωνία με Γερμανική επενδυτική εταιρεία η οποία αρχικά θα αγοράσει αδιάθετες μετοχές 2.5 εκατομμυρίων Ευρώ. Οι Γερμανοί επενδυτές ενδιαφέρονται για την προοπτική ανέγερσης ιδιόκτητου γηπέδου από τον ΑΠΟΕΛ, θέλουν να συμμετάσχουν στην διαχείριση του αλλά και να δώσουν όνομα στο νέο γήπεδο. Επιζητούν δηλαδή μια μακροχρόνια συνεργασία με αμοιβαία οφέλη. Η επισημοποίηση της συνεργασία των γαλαζοκιτρίνων με την Γερμανική εταιρεία είναι θέμα λίγων ημερών αφού φαίνεται ότι ξεπεράστηκε ένα πολύ σημαντικό εμπόδιο.

Ξεπεράστηκαν κάποια πολύπλοκα νομικά θέματα και ανοίχτηκε τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο θα γίνει έμβασμα για την αγορά των αδιάθετων μετοχών από τους Γερμανούς. Η εξέλιξη αυτή σε αυτή την χρονική περίοδο είναι πάρα πολύ σημαντική αφού διασφαλίζεται η ομαλή οικονομική λειτουργία της Εταιρείας ενώ και η τεχνική ηγεσία θα έχει τα χρήματα που απαιτούνται προκειμένου να προσθέσει στο δυναμικό του ΑΠΟΕΛ ένα πολύ καλό επιθετικό που θα μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά κάνοντας την διαφορά στην γραμμή κρούσης.

Η… μπάλα στους Γερμανούς

Το άνοιγμα του λογαριασμού είναι οπωσδήποτε μια σημαντική εξέλιξη. Οι Γερμανοί θα πρέπει όμως τώρα να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους. Η συμφωνία λογικά θα επισημοποιηθεί όταν γίνει και το πρώτο έμβασμα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Περιμένοντας την kolotoumba του Μπόρις Τζόνσον

«Κύριε Τζόνσον μπήκατε στην ΕΕ με στόχο τη διάλυσή της, τώρα σας παρακολουθούμε να αυτοδιαλύεστε. Ειλικρινά ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:10

Προεδρική ανησυχία για τις καταχρήσεις του ΓεΣΥ

«Εχω κάνει εισήγηση στο ευρωπαικό κοινοβούλιο να συγχρηματοδοτήσει το γενικο σχέδιο υγείας γιατι το ...»
Marios  |  15:18

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Τι άκουσα μόλις τώρα; Πάει κι αυτή η απειλή;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:48

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Ευτυχώς που ο Οκτώβρης δεν είναι λειψός και προσφέρει 31 μέρες, Βούρα κ Τσόνσον»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:42

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Οι βασικοί του Γερμανού

ΑΠΟΕΛ: Οι βασικοί του Γερμανού

Τέσσερις ποδοσφαιριστές ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα σε όλα τα παιχνίδια (με εξαίρεση το Σούπερ Καπ) απ' την ημέρα που ο Τόμας ...
Newsroom 24sports
 |  ΑΠΟΕΛ
Ο Ιωάννου δείχνει πανέτοιμος για το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του

ΑΠΟΕΛ: Το limit-up της μετοχής

Ο Πετρίδης και το οικονομικό τμήμα της εταιρείας έχουν κάθε λόγο να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση
Newsroom 24sports
 |  ΑΠΟΕΛ
X