ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:34
 

ΑΠΟΕΛ: «Διαβολοβδομάδα» η οποία κρίνει πολλά

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως οι «Γαλαζοκίτρινοι» είναι με την πλάτη στον τοίχο...

Newsroom 24sports

Μια μεγάλη και δύσκολη εβδομάδα ξεκινά από αύριο για τον ΑΠΟΕΛ. Μια εβδομάδα στην οποία δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως οι «Γαλαζοκίτρινοι» είναι με την πλάτη στον τοίχο και ψάχνουν αντίδραση. Αντίδραση μέσα στο παιχνίδι με την Χάποελ Μπερ Σεβά, όπου πρέπει να κάνουν το πρώτο και σημαντικό βήμα για πρόκριση. Και όλα αυτά μιας και το γνωστό αποτέλεσμα με την Φλόρα στην Εσθονία έφερε ένα μεγάλο ξέσπασμα στον κόσμο.

Ένα ξέσπασμα το οποίο δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς ως «άδικο». Ίσως κάποια πράγματα να είναι υπερβολικά, όμως σαφώς και δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τους φίλους του ΑΠΟΕΛ πως είναι άδικοι. Τα λάθη, τα οποία όντως έγιναν, στον προγραμματισμό όχι μόνο φέτος, αλλά γενικότερα τα τελευταία χρόνια, έφεραν την ομάδα στο σημείο που την έφεραν. Δεν μπορεί να είναι κριτήριο στο αγωνιστικό κομμάτι ο αγώνας με την Φλόρα (στον απόλυτο βαθμό τουλάχιστον, και μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι), όμως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Λάθη έγιναν και αν ο οποιοσδήποτε στον «Αρχάγγελο» δεν το αναγνωρίζει τότε το πρόβλημα γιγαντώνεται.

Και τι εννοούμε με αυτό. Οι φίλοι της ομάδας μάζεψαν αρκετά και ξέσπασαν ομαδικός. Η νοοτροπία των παικτών ήταν λάθος και είναι κάτι που δεν συνήθισαν οι «Γαλαζοκίτρινοι». Υποτίμηση του αντιπάλου, καθόλου σεβασμός και γενικότερα μια νωχελική εμφάνιση. Δεν είναι η ήττα από μόνη αλλά τα πιο πάνω. Σε συνάρτηση με τον αποκλεισμό απ’ την Σούντουβα και τα λάθη που γίνονται τα τελευταία χρόνια όντως έφεραν ένα δικαιολογημένο ξέσπασμα. Η επιτυχία στις μεταγραφές είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Συχνές αλλαγές προπονητών και γενικότερα μπόλικες αλλαγές προσώπων (σκάουτερς, βοηθοί και όχι μόνο). Όλα τα πιο πάνω έφεραν το ξέσπασμα. Λάθη έγιναν και αν ο οποιοσδήποτε στον «Αρχάγγελο» δεν το αναγνωρίζει τότε το πρόβλημα γιγαντώνεται.

Σίγουρα η διοίκηση Πετρίδη έχει να επιδείξει έργο. Ότι και να λέμε τα συνεχόμενα πρωταθλήματα και οι ομίλοι σε Τσάμπιονς αλλά και Γιουρόπα Λιγκ είναι στοιχεία που δείχνουν πως η ομάδα κάτι έκανε σωστά. Όμως απ’ τη στιγμή που οι ίδιοι έθεσαν ψηλά τον πήχη, οφείλουν να ανταποκρίνονται σε αυτόν.

Χρειάζεται ηρεμία και σωστές αποφάσεις. Η στήριξη Μπλαταζάρ ξένισε πολλούς, όμως ήταν μια ψύχραιμη και ίσως λογική κίνηση. Οι ευθύνες είναι συλλογικές και δεν θα άλλαζε κάτι με την απομάκρυνση του (τουλάχιστον άμεσα, και αυτό είναι που καίει τους «Γαλαζοκίτρινους»). Δεν μοιάζει με την περίπτωση Μπέιν ο οποίος όντως είχε την απόλυτη ευθύνη. Είναι διαφορετικά τα δεδομένα. Τώρα αν η απόφαση ήταν σωστή θα φανεί στην «νεκροψία». Προσωπικά θεωρώ πως ο κάθε προπονητής χρειάζεται χρόνο. Είναι λεπτή γραμμή όμως αυτό και όντως ο Μπαλταζάρ έχει μια τελευταία ευκαιρία. Οι ευθύνες βέβαια βαραίνουν τον καθένα στον «Αρχάγγελο» και αυτό μέτρησε.

Η «διαβολοβδομάδα» ξεκινά για τους «Γαλαζοκίτρινους» και πρέπει να βρουν τις λύσεις. Δεν υπάρχει επιλογή. Μια αποτυχία θα επηρεάσει την ομάδα σε τεράστιο βαθμό και ίσως η κατάσταση να μην είναι ανατρέψιμη. Απ’ την άλλη μια επιτυχία ίσως δώσει τον χρόνο για μια επαναξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα. Να δουν οι «Γαλαζοκίτρινοι» τα λάθη και να τα αλλάξουν. Να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις. Δεν αναφερόμαστε μόνο σε πρόσωπα αλλά και στην συνολική λειτουργία της ομάδας. Είναι μια «διαβολοβδομάδα» και οτιδήποτε πέραν απ’ το άριστα είναι καταστροφικό. Η μπάλα όμως είναι στα πόδια όλων όσων βρίσκονται στον «Αρχάγγελο» και καλούνται να αντιδράσουν ορθά.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Θέλει συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάριος Καρογιάν

«Ο Νόμος που διέπει το όλο θέμα είναι ξεκάθαρος ότι ένας κομματικός σχηματισμός πρέπει να έχει εκλέξει ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  13:08

Στην Τράπεζα Κύπρου για διακανονισμό καλούν τα μέλη τους οι Αξιόγραφοι

«Mάσιαλλα για διακανοσμό!!! Οι αξιόγραφοι της Λαϊκής Τράπεζας ερρίφθησαν στον κρεμμό ακόμη μια ...»
ΑΚΑ  |  10:15

Εμφύλιος στον ΠΙΣ λόγω ΓεΣΥ

«Ώσπου βρίσκεται στα ινία το ππαραδόπιστο Δ.Σ. του ΠΙΣ, ΓΕΣΥ δεν θα δούμε!»
knak  |  09:59

Τρέχουν να προλάβουν για το χαλλούμι

«Γιά πρώτη φορά όλοι αυτοί οι ανεπαρκέστατοι Μανδαρίνοι εργάζονται γία λίγες ώρες γιά να δικαιολογήσουν ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  09:34

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X