ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Μήπως χαραμίζονται στα φτερά;

Ζαχίντ και Σαλάι μπορούν να αποδώσουν καλύτερα αγωνιζόμενοι σε άλλες θέσεις

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ρόλαντ Σαλάι και Γκάγιας Ζαχίντ βρέθηκαν για δεύτερο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος στο αρχικό σχήμα του ΑΠΟΕΛ. Οι δυο νεοφερμένοι ποδοσφαιριστές των «γαλαζοκιτρίνων» αγωνίστηκαν για άλλη μια φορά στα φτερά, προσπαθώντας να ανταποκριθούν αγωνιζόμενοι στη θέση του ακραίου επιθετικού ή καλύτερα του winger μιας και μιλάμε για σύστημα 4-2-3-1.

Ο Ζαχίντ ήρθε στον ΑΠΟΕΛ με πολλές περγαμηνές. Γίνονταν αναφορές για ένα πολυσύνθετο επιθετικό που μπορούσε να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Παρακολουθώντας όμως τα δυο παιχνίδια πρωταθλήματος με Νέα Σαλαμίνα και Ανόρθωση σχημάτισα την άποψη ότι o Ζαχίντ δεν είναι σε καμία περίπτωση καθαρόαιμος winger όπως είναι οι Αλωνεύτης και Τόμι Ορ. Ο πολιτογραφημένος Νορβηγός αρέσκεται στο να επιτίθεται κατά μέτωπο από τον άξονα. Ελάχιστες φορές τον είδαμε να κάνει πλαγιοκοπήσεις και να ολοκληρώνει την προσπάθεια του με κάποια σέντρα. Πάντα συγκλίνει προς τα μέσα και προσπαθεί να επιτεθεί κάθετα. Ο Ζαχίντ είναι ένας ποιοτικός παίκτης με εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Κατά την άποψη μου θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα εάν αγωνιζόταν ως 2ος επιθετικός ή ακόμη και ως φουνταριστός.

Την ίδια άποψη έχω και για τον Σαλάι. Θεωρώ πως ο 20χρονος Ούγγρος χαραμίζεται στα φτερά. Ο Σαλάι πρέπει να αγωνίζεται σε ένα ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό (ή τους επιθετικούς). Είναι ένας παίκτης με εξαιρετική κάθετη πάσα, κάτι το οποίο διαπιστώσαμε στο παιχνίδι με τη Σαλαμίνα. Επίσης, είναι ένας από τους ελάχιστους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ που μπορούν σκοράρουν εκτός περιοχής με σουτ. Σίγουρα, ο Σαλάι ανταποκρίνεται σε μεγαλύτερο βαθμό από τον Ζαχίντ στα φτερά όμως θεωρώ ότι μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα αγωνιζόμενος στον άξονα σε ένα ελεύθερο ρόλο.

Κατά την άποψη μου, συνυπολογίζοντας και όλα τα πιο πάνω, πιστεύω ότι το 4-4-2 με ρόμβο ταιριάζει κουτί στο φετινό ρόστερ του ΑΠΟΕΛ και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε κάποια παιχνίδια.

Πιστεύω ότι αυτός ο σχηματισμός μπορεί να υποστηριχτεί άνετα από τους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ της ομάδας. Υπάρχει μια πλειάδα παικτών στον ΑΠΟΕΛ (Μοράις, Σόουζα, Βινίσιους, Μπερτόλιο, Φαρίας, Εμπεσίλιο) που μπορούν να αγωνιστούν στις 3 θέσεις στο κέντρο σε σχηματισμό ρόμβου. Με τον ρόμβο θα μπορεί να αγωνιστεί ο Σαλάι σε ελεύθερο ρόλο ενώ ο Ζαχίντ θα μπορεί να πλαισιώσει στην επίθεση ένα εκ των Ντε Καμάργκο ή Ποτέ.

Βέβαια, τον τελευταίο λόγο τον έχει πάντα ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από όλους μας το υλικό που έχει στη διάθεση του. Απλά, μοιράστηκα μαζί σας κάποιες σκέψεις για την σωστή (κατά την άποψη μου) αξιοποίηση των Σαλάι-Ζαχίντ, στηριζόμενος σε όσα είδα (και δεν είδα) στα δυο παιχνίδια με Σαλαμίνα και Ανόρθωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση