ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:55
 

ΑΠΟΕΛ: Ο τζόκερ Μοράις και το δίλημμα του Δώνη

Θέση στην άμυνα θα πάρει ο Μοράις ενόψει Άρη

Newsroom 24sports

Οι τραυματισμοί αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΑΠΟΕΛ στη φετινή σεζόν. Μάλιστα το γεγονός πως υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί που κρατούν παίκτες εκτός για αρκετό καιρό αναγκάζει τον Γιώργο Δώνη να ανακατέψει την τράπουλα. Στο παιχνίδι με τον Άρη όλα δείχνουν πως ο Νούνο Μοράις θα μετακινηθεί στην αμυντική γραμμή εκτός και αν ο Γιώργος Δώνης επιφυλάσσει κάποια έκπληξη.

Τόσο ο Ρουέδα, όσο και ο Καρλάο είναι πλέον παροπλισμένοι για αρκετό καιρό. Παράλληλα ο Ντένις Πολιάκοφ, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Χεσούς Ρουέδα, δεν έχει ακόμη δικαίωμα συμμετοχής. Επιπλέον ο Νικόλας Ιωάννου παρά το γεγονός πως προπονείται κανονικά δεν είναι έτοιμος ακόμη ή τουλάχιστον δεν έχει το ρυθμό που χρειάζεται για να αγωνιστεί βασικός. Έτσι μ’ αυτά και μ’ αυτά μένουν μόλις δυο λύσεις για το κέντρο της άμυνες. Αυτές δεν είναι άλλοι από τους Πραξιτέλη Βούρο και Γιώργο Μερκή.

Παράλληλα όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Γιώργος Δώνης σημείωσε στο παιχνίδι με την Ανόρθωση πως κόντρα στις «μικρές» ομάδες και στις κλειστές τους άμυνες προτιμά ένα σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Αυτό σημαίνει πως ακόμη ένα παίκτης θα αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας. Οι υποψήφιοι δεν είναι πολλοί, καθώς στη συγκεκριμένη θέση έπαιξε για λίγα λεπτά ο Μηνάς Αντωνίου, ο Ρομπέρτο Λάγο και ο Νούνο Μοράις.

Ο Πορτογάλος είναι βασικό γρανάζι στη μηχανή του ΑΠΟΕΛ και όταν απουσιάζει από το χώρο του κέντρου συνήθως η απουσία του είναι κάτι περισσότερο από εμφανής

Στο σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς όμως, ο Ρομπέρτο Λάγο και ο Μηνάς Αντωνίου παίρνουν συνήθως θέση ως full backs, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η μοναδική επιλογή να είναι ο Νούνο Μοράις. Ακόμη όμως και αν ο Γιώργος Δώνης επιλέξει το 4-4-2, τότε ο Πραξιτέλης Βούρος θα πάρει θέση στο δεξί άκρο της άμυνας, και έτσι και ο Νούνο Μοράις είναι η μόνη αξιόπιστη επιλογή για παρτενέρ του Μερκή.

Βέβαια με την οπισθοχώρηση του Μοράις δημιουργείται ένα άλλο πρόβλημα στο χώρο του κέντρου. Ο Πορτογάλος είναι βασικό γρανάζι στη μηχανή του ΑΠΟΕΛ και όταν απουσιάζει από το χώρο του κέντρου συνήθως η απουσία του είναι κάτι περισσότερο από εμφανής. Η ουσία όμως για τον Γιώργο Δώνη είναι να βρει τον τρόπο ώστε να καλύψει τα κενά στην άμυνα, ενώ ταυτόχρονα να παρουσιάσει την ομάδα του όπως πρέπει ώστε να ξεκινήσει το 2018 με το δεξί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Θέλει συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάριος Καρογιάν

«Ο Νόμος που διέπει το όλο θέμα είναι ξεκάθαρος ότι ένας κομματικός σχηματισμός πρέπει να έχει εκλέξει ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  13:08

Στην Τράπεζα Κύπρου για διακανονισμό καλούν τα μέλη τους οι Αξιόγραφοι

«Mάσιαλλα για διακανοσμό!!! Οι αξιόγραφοι της Λαϊκής Τράπεζας ερρίφθησαν στον κρεμμό ακόμη μια ...»
ΑΚΑ  |  10:15

Εμφύλιος στον ΠΙΣ λόγω ΓεΣΥ

«Ώσπου βρίσκεται στα ινία το ππαραδόπιστο Δ.Σ. του ΠΙΣ, ΓΕΣΥ δεν θα δούμε!»
knak  |  09:59

Τρέχουν να προλάβουν για το χαλλούμι

«Γιά πρώτη φορά όλοι αυτοί οι ανεπαρκέστατοι Μανδαρίνοι εργάζονται γία λίγες ώρες γιά να δικαιολογήσουν ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  09:34

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X