ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:47
 

ΑΠΟΕΛ: Το μοντάρισμα και ο επιθετικός

Οι δυο πυλώνες για το πλάνο ομίλοι Γιουρόπα Λιγκ

Newsroom 24sports

Η Ευρώπη είναι το πιο σημαντικό θέμα αυτή τη στιγμή για τον ΑΠΟΕΛ. Το πιο σημαντικό θέμα με διαφορά και στο οποίο δεν υπάρχει άλλη επιλογή απ’ την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Έτσι για την ώρα η Ευρώπη χωρίζεται σε δυο πυλώνες. Στο μοντάρισμα της ομάδας αλλά και στον προγραμματισμό (και για την δεδομένη στιγμή η μεταγραφή επιθετικού). Είναι τα δυο ανοιχτά κεφάλαια τα οποία έχουν άμεση σχέση με το αν οι «Γαλαζοκίτρινοι» θα πετύχουν το στόχο τους ή όχι.

Το μοντάρισμα και ο προγραμματισμός είναι οι δυο πυλώνες που θα οδηγήσουν τους πρωταθλητές στο στόχο των ομίλων

Στα παιχνίδια με τη Σούντουβα είδαμε μια εικόνα αποκαρδιωτική. Μια εικόνα που σαφώς και δεν τιμά ούτε τον Μπαλταζαρά, ούτε τον ΑΠΟΕΛ. Ταπεινωτικός αποκλεισμός από μια ομάδα που δεν θα έπρεπε. Από μια ομάδα που κατά πάσα πιθανότητα στο πρωτάθλημα μας θα ήταν στα πολύ χαμηλά στρώματα. Αυτό δείχνει και το μέγεθος της αποτυχίας. Η ομάδα χρειάζεται δουλειά και κάθε μέρα που περνά μπαίνει και ένα νέο λιθαράκι σε αυτό που ονομάζεται ποδοσφαιρικό τμήμα ΑΠΟΕΛ 2018-19.

Η πεντάρα επί της Φλόρα Ταλίν είναι σίγουρα ένα αποτέλεσμα που είχε ανάγκη ο ΑΠΟΕΛ. Και αυτό υπό το πρίσμα της αντίδρασης που έβγαλε η ομάδα. Η υπόθεση πρόκριση έχει τελειώσει και αυτό που πρέπει να κάνουν οι «Γαλαζοκίτρινοι» είναι να συνεχίσουν τη δουλειά ώστε να βελτιωθεί η ομάδα ακόμη περισσότερο. Τα παιχνίδια με την Χάποελ Μπερ Σεβά δεν θα έχουν καμιά σχέση με αυτά της Φλόρα Ταλίν, μιας και οι Ισραηλίτες είναι σκαλιά ανώτεροι απ’ τους Εσθονούς.

Απ’ την άλλη ανοιχτό είναι και το κεφάλαιο προγραμματισμός. Ο τρίτος επιθετικός της ομάδας πρέπει να έρθει άμεσα, ώστε να αποτελέσει μια επιλογή για τους αγώνες την Μπερ Σεβά. Ας μην ξεχνάμε πως ο Ρέζα δεν θα μπορεί να αγωνιστεί και αυτό δημιουργεί ένα κενό. Ο Ντελατόρε θα είναι η μόνη λύση στην κορυφή της επίθεσης και θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα απ’ την φωτιά. Σαφώς και αυτό είναι κάτι που θα συμβεί, θα ξεκινήσει βασικός και στους δυο αγώνες, ακόμη και αν έρθει ο τρίτος επιθετικός. Όμως αν ο Μπλαταζάρ έχει στα χέρια του ακόμη μια λύση, τότε αναμφίβολα αυτό είναι σημαντικό και ειδικά αν η λύση αυτή μπορεί με κάποιο τρόπο να βοηθήσει (ακόμη και με λίγα λεπτά).

Ήδη έχουν προταθεί πολλοί ποδοσφαιριστές. Ο Μπαλταζάρ και η επιτροπή προγραμματισμού έχουν ξεχωρίσει δυο περιπτώσεις. Δυο περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πληρούν όλα τα κριτήρια που έχουν θέσει από πλευράς ΑΠΟΕΛ. Έτσι το 24ωρο αυτό αλλά και τα επόμενα 1-2 είναι πολύ σημαντικά. Το σενάριο ανακοίνωσης δεν είναι απομακρυσμένο, όμως οι «Γαλαζοκίτρινοι» έχουν μπόλικη δουλειά. Στην πορεία θα δουν και το κεφάλαιο των αποχωρήσεων, όμως για την ώρα αυτό μπαίνει κάπως στο πλάι.

Το μοντάρισμα και ο προγραμματισμός είναι τα δυο στοιχεία που θα οδηγήσουν τον ΑΠΟΕΛ στο στόχο των ομίλων. Παγίδες υπάρχουν μιας και η πρόκριση επί της Φλόρα Ταλίν απ’ τον πρώτο αγώνα αναμφίβολα μπορεί να φέρει μια χαλαρότητα που στο τέλος δεν θα βοηθήσει την ομάδα. Απ’ την άλλη ταχύτητα με την οποία τρέχουν ώστε να κλείσουν επιθετικό οι «Γαλαζοκίτρινοι» εμπεριέχει ρίσκα. Σίγουρα όμως από πλευράς ΑΠΟΕΛ δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα. Αν ο πυλώνας μοντάρισμα ομάδας και ο προγραμματισμός λειτουργήσουν σωστά τότε σαφώς και οι «Γαλαζοκίτρινοι» θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο της Ευρώπης. Ένας στόχος που είναι κυριολεκτικά μονόδρομος.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση