ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:23
 

ΑΠΟΕΛ: Το ρόστερ με βάση την UEFA

Ο προγραμματισμός για τα ευρωπαϊκά ματς

Αν και είμαστε ακόμα σε αναμονή για την προκήρυξη του πρωταθλήματος 2018-19 και άρα το τι θα ισχύει με τα ρόστερ των ομάδων για την ΚΟΠ, στον ΑΠΟΕΛ έχουν ξεκαθαρίσει πως ετοιμάζουν ρόστερ με βάση όλα τα ενδεχόμενα. Ανάλογα με το τι θα γίνει και το κατά πόσο θα δικαιούνται 17 ή 15 ξένους/κοινοτικούς θα πορευθούν.

Ήδη δηλαδή είμαστε στους 21 πριν καν συζητούμε για τον αριθμό των Κύπριων παικτών

Ούτως ή άλλως, είναι ξεκάθαρο πως είναι με βάση τους κανονισμούς ΚΟΠ που φτιάχνουν ομάδα και όχι με αυτούς της UEFA. Μεταξύ τους υπάρχουν διαφορές και μάλιστα σημαντικές. Επειδή η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ανακοίνωσε το τι θα ισχύει στο champions league 2018-19, μπορούμε να δούμε το ρόστερ από αυτή τη σκοπιά. Τα ίδια δεδομένα ισχύουν και για το Europa League.

Στον κατάλογο Α της UEFA, δικαιούσαι συνολικά να δηλώσεις 25 παίκτες. Από αυτούς, οι οκτώ πρέπει να είναι ποδοσφαιριστές που να έχουν παίξει σε ακαδημίες της οικείας ομοσπονδίας. Μέγιστος αριθμός παικτών που μπορούν να έχουν παίξει σε ακαδημίες άλλων ομάδων από αυτή που τους δηλώνει είναι τέσσερις. Δηλαδή, αν έχεις πέντε Κύπριους που αγόρασες από αλλού θα πρέπει τον έναν να τον δηλώσεις στις «ελεύθερες» θέσεις. Να τονίσουμε πως για την UEFA δεν υπάρχουν ξένοι/κοινοτικοί ως ορισμός απλά στις 17 από τις 25 θέσεις δηλώνεις όποιον θέλεις.

Επίσης σημειώνουμε πως στον κατάλογο Β μπορείς να δηλώσεις παίκτες που να έχουν γεννηθεί στις ή μετά από τις 1/1/1997 και βρίσκονταν για συνεχόμενη περίοδο δυο ετών στην ομάδα η οποία τους δηλώνει.

Οι Λέο Νατέλ και Αλ Ταμαρί δηλαδή για να δηλωθούν θα πάρουν θέση στον Κατάλογο Α και όχι τον Β αφού μόλις αποκτήθηκαν. Στον Κατάλογο Α παίρνουν θέση και οι Ταβάρες, Καζού που και ηλικιακά είναι εκτός ορίου.

Όλοι τους πρέπει να πάρουν μια θέση στις 17 «ελεύθερες» ενώ οι κανονισμοί της UEFA θέλουν και το Γιώργο Εφραίμ να δηλώνεται σε αυτές καθώς δεν ήταν στην Κύπρο μικρός αλλά στην Άρσεναλ.

Σε αυτές τις 17 θέσεις πρέπει να δηλωθούν επίσης οι εξής παίκτες που διατηρούν συμβόλαιο με την ομάδα: Βάτερμαν, Ρόμο, Πολιάκοφ, Νσούε, Ρουέδα, Μιλάνοφ, Βούρος, Βινίσιους, Ζαχίντ, Εμπεσίλιο, Σόουζα, Μοράις, Όρ, Σάλαι, Ντελαρότε, Ποτέ.

Ήδη δηλαδή είμαστε στους 21 πριν καν συζητούμε για τον αριθμό των Κύπριων παικτών που αν υπολογίσουμε τους δανεικούς ξεπερνά τους οκτώ. Ξέρουμε από επίσημες τοποθετήσεις πως σε αυτούς θα προστεθεί και ένας επιθετικός και φτάνουμε στους 22.

Στο ρόστερ της περιόδου 2017-18 υπήρχαν οι Μερκής, Αλεξάνδρου, Αλωνεύτης, Μακρής, Αντωνίου και Ιωάννου ενώ αποκτήθηκε ως γνωστό και ο Άλεξ Κωνσταντίνου. Συμβόλαιο με την ομάδα διατηρούν και οι Αρτυματάς, Μιχαήλ, Χριστοφόρου.

Είναι αυτονόητο πως ο Μπρούνο Μπαλταζάρ και το επιτελείο του θα πρέπει να κάνουν ένα ξεκαθάρισμα μέχρι τις 5/7 όπου θα πρέπει να δηλωθούν παίκτες για τον πρώτο προκριματικό. Κάποιες αποφάσεις μοιάζουν εξαιρετικά πιθανές, όπως π.χ. η αποχώρηση Μιλάνοφ, Ορ και η μη εγγραφή Ρουέδα, αλλά σε αυτό το κείμενο καταγράφουμε την πραγματικότητα όπως είναι σήμερα με βάση όσα ανακοινώνονται επίσημα από το σύλλογο.

Σημ.: Ο τερματοφύλακας Παρασκευά που ανανέωσε το συμβόλαιο εγγράφεται στον κατάλογο Β’.

Σημ2: Αν θέλει να δηλώσει ο Μπαλταζάρ πέραν των τεσσάρων γηγενών που δεν προέρχονται από τις ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ, τότε θα πάρουν θέση κι αυτοί στους «17» αφήνοντας έξω κάποιον από τους «ξένους». Ο Νικόλας Ιωάννου πληροί τα κριτήρια για να θεωρείται παίκτης με εκπαίδευση στον ΑΠΟΕΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σχόλια αναγνωστών

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε στην πάταξη της διαφθοράς πρέπει να συνεργαστείτε με τους οργανισμούς ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  23:20

ΟΑΥ για ΓεΣΥ: Υπάρχει σχέδιο Β' για παιδίατρους

«Άμα με τόσα λεφτά που τους προσφέριρ το ΓεΣΥ δεν συνεργάζονται φανταστείτε πόσα τζακρούν και αφορολήτα ...»
ΧΓΑ  |  12:09

Χριστοδουλίδης: Ένα το πλαίσιο Γκουτέρες και δεν αμφισβητείται

«Διπλωματία από τα Lidl να θεωρείς πως τα σχόλια που έδωσε η πλευρά σου επί του εγγράφου της 30ης Ιουλίου, ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Συμπληρώθηκε η εξάδα του ΔΗΣΥ

«Mετά που το μπάχαλο με την τραγουδίστρια που σώνει και καλά να την χρήσουμε πολιτικό, τι γίνεται;»
ΑΚΑ  |  09:50

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X