ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απόλλωνας - ΑΕΛ 2-0: Είναι ξανά σε τροχιά

Ο Αρκάντιους Πίεχ «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο Απόλλωνας είναι εδώ! Μετά το διπλό στο «ΑΕΚ Αρένα», η ομάδα του Σοφρώνη Αυγουστή νίκησε και στο ντέρμπι της Λεμεσού επικρατώντας με 2-0 σε βάρος της ΑΕΛ για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος, επιστρέφοντας ξανά σε τροχιά για την υλοποίηση των στόχων που είχε θέσει στην αρχή της σεζόν.

Ο Αρκάντιους Πίεχ «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του σημειώνοντας το πρώτο της γκολ και κερδίζοντας το πέναλτι από το οποίο ήρθε το δεύτερο. Με αυτό τον τρόπο χάρισε στη δική του την τέταρτη διαδοχική της νίκη, που της επέτρεψε να μειώσει στους τρεις βαθμούς την απόσταση από τη συμπολίτισσα και τον ΑΠΟΕΛ (παίζει αύριο κόντρα στον Άρη).

Με δέκα λόγω της αποβολής του Αϊρόσα στο 78’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι «γαλαζοκίτρινοι», που έχασαν για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να διακοπεί ένα αήττητο σερί εφτά αγωνιστικών.

Το παιχνίδι
Ο Απόλλωνας είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Κρατούσε περισσότερο τη μπάλα στην κατοχή του στο μεγαλύτερο διάστημα και ήταν πιο επικίνδυνος από την ΑΕΛ, που στο μεγαλύτερο κομμάτι έδινε χώρο στον αντίπαλό της και ανέβαινε να πιέσει πάνω από τη μεσαία γραμμή με λίγους παίκτες. Οι τυπικά γηπεδούχοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν ρήγματα τόσο κάθετα προς το τέρμα, όσο κι από τα άκρα και αφού απείλησαν με τους Ντα Σίλβα και Πίεχ σε 7’ και 19’ μετά από προσπάθειες από τον άξονα και δεξιά, κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα με τον Πολωνό στο 28’ μετά από συνδυασμό των Γκόμες και Σατσέτι από αριστερά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου οι «γαλαζοκίτρινοι» πήραν μέτρα στο γήπεδο και κράτησαν περισσότερο τη μπάλα, όμως δεν κατάφεραν να ανησυχήσουν σε μεγάλο βαθμό τον Βάλε σε κανένα σημείο του 45λεπτου. Καλύτερες στιγμές τους, ένα μακρινό χτύπημα φάουλ του Σοάρες και ένα πλασέ του Εϊθμέντι από καλή θέση σε 10’ και 18’ αντίστοιχα, τα οποία εξουδετερώθηκαν από τον Πορτογάλο τερματοφύλακα.

Ο Απόλλωνας μπήκε απειλητικά και στο δεύτερο ημίχρονο βρίσκοντας την πρώτη του ευκαιρία στο 52’ με τον Ντα Σίλβα, προτού ακολουθήσει ένα δεκάλεπτο με διακοπές και αντιπαραθέσεις που έσπασαν τον ρυθμό. Η ΑΕΛ συνέχισε να κρατά περισσότερο τη μπάλα όμως η ανασταλτική λειτουργία του αντιπάλου ήταν αποτελεσματικότατη και δεν της επέτρεψε να γίνει επικίνδυνη για μεγάλο διάστημα, που διεκόπη με ένα καλό σουτ του Πίτι στο 74’ που έφυγε λίγο έξω. Στο 78’ οι αριθμητικές ισορροπίες ανατράπηκαν όταν ο Αϊρόσα είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, κάτι που βοήθησε τους «γαλάζιους» να γίνουν ξανά απειλητικοί και να βρουν δύο καλές ευκαιρίες για να «καθαρίσουν» το παιχνίδι με τους Παπουλή και Πίεχ σε 82’ και 84’ αντίστοιχα. Εν τέλει, το 2-0 ήρθε αμέσως πριν το τελικό σφύριγμα με τον Ελλαδίτη να εκτελεί εύστοχα από το σημείο του πέναλτι (παράβαση που κέρδισε ο Πίεχ).

Στάδιο: Τσίρειο

Συνθέσεις
Απόλλωνας (Σ. Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο (74’ Σέρτζιο), Βινίσιους,Ρομπέρζ, Γκόμες, Σατσέτι, Κυριάκου, Ντα Σίλβα (73’ Σεμέδο), Μπεντόγια (59’ Σαρδινέρο), Παπουλής, Πίεχ.
ΑΕΛ (Π. Χριστοδούλου): Ρόμο, Αϊρόσα, Τζούνιορ, Σιέλης, Φορτούνα, Σοάρες, Σόουζα, Μπουένο (69’ Γουέλινγκτον), Γεωργιάδης (87’ Σαβανέ), Εϊθμέντι (57’ Πίτι), Αρουαμπαρένα.

Σκόρερ: Πίεχ (28’), Παπουλής (πεν. 90+7’)

Κίτρινες: Κυριάκου, Πέδρο, Ρομπέρζ / Εϊθμέντι, Σόουζα
Κόκκινη: Αϊρόσα (78’, 2η κίτρινη)

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττος
Βοηθοί: Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Αθηνόδωρος Ιωάννου
Τέταρτος: Χαράλαμπος Σκαπούλλης
Παρατηρητής: Ανδρέας Ξάνθου

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Απόλλωνας: Τελευταία Ενημέρωση