ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:54
 

Απόλλων: Το «μικρό» ρόστερ και τι έδειξε η περσινή σεζόν

Έχει λίγους ή τελικά όσους χρειάζεται ο προπονητής;

Αποτελεί τη βασική συζήτηση στα Απολλωνίστικα στέκια μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, για άνεργους και λοιπούς, το ρόστερ που έχει η ομάδα και αν τα νούμερα βγαίνουν. Είχαν συνηθίσει οι φίλοι της ομάδας να γίνονται κινήσεις τελευταίας στιγμής, τύπου Μέριεμ, Μαρτίνες, όταν η ομάδα έμπαινε ομίλους και φέτος ήρθε μόνο ο Φοπαλά.

Η σμίκρυνση του ρόστερ ήταν μια απόφαση της τεχνικής ηγεσίας από την αρχή της φετινής μεταγραφικής περιόδου και δεν ανατράπηκε στην πορεία παρά την είσοδο στους ομίλους. Προφανώς, ο Σωφρόνης Αυγουστή αξιολόγησε την περσινή σεζόν, που επίσης είχε ομίλους, για να πάρει τις αποφάσεις του. Κάποια πράγματα φαίνονται από τους αριθμούς και θα προσπαθήσουμε να τα αναλύσουμε.

Πόσα «λεπτά» έφυγαν;

Στο περσινό πρωτάθλημα χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 29 ποδοσφαιριστές και γίνονται 30 αν προσθέσουμε και τον Χάμπο Κυριάκου που έπαιζε στην Ευρώπη αλλά μετά πήγε δανεικός στην Εστορίλ. Όμως ουσιαστικό χρόνο, πάνω από 1000 λεπτά ή τα μισά αν ήρθαν Γενάρη όπως ο Μάρκοβιτς, δεν πήραν παρά 18 παίκτες. Εκ των 18 αυτών ποδοσφαιριστών αποχώρησαν έξι και συγκεκριμένα οι Μαρτίνες, Ζάντερ, Άλεφ, Άλαν, Γιάκολις και Άλεξ Ντα Σίλβα. Οι υπόλοιποι που έφυγαν ή πήγαν δανεικοί (Πιτσιάν, Σωφρονίου, Μακρίδης, Αγγελή, Χατζηβασίλης, Πίττας, Σπόλιαριτς, Πολίτσι), κατέγραψαν συνολικά 933 λεπτά με μέγιστο χρόνο τα 270 του Πιτσιάν.

Τι αποκτήθηκε

Όπως προκύπτει από τα γεγονότα, οι έξι ποδοσφαιριστές που είχαν ουσιαστικό χρόνο και έφυγαν αντικαταστάθηκαν οι πέντε. Κέβιν Μπρου, Φακούντο Περέιρα και η επιστροφή Κυριάκου στα χαφ, Σουμά στα αριστερά της άμυνας και Μουσταφά Καραγιόλ για τα άκρα της επίθεσης. Ο Μαρτίνες είναι ο μόνος που δεν αναπληρώθηκε το κενό του, με τον Αργεντινό βέβαια στα άκρα κυρίως να παίζει παρά «10αρι» που θεωρείται η φυσική του θέση. Ήρθαν επίσης οι Ντιλάν και Φοπαλά για άμυνα και επίθεση αντίστοιχα. Δεν βάλαμε μέσα τους μικρούς που ανέβηκαν από τη Β’ ομάδα αφού ούτε οι αντίστοιχοι που υπήρχαν πέρσι έπαιζαν.

Η σούμα και το στοίχημα

Αν κάνει κανείς τα μαθηματικά, προκύπτει πως ουσιαστικά το ρόστερ μίκρυνε στο βαθμό που το αξιοποιούσε ο προπονητής και πέρσι. Με μια 20αδα παικτών περίπου θέλει να δουλέψει και τόσους έχει. Ένα ρόστερ με 15 ξένους/κοινοτικούς καταλόγου Α’, δυο καταλόγου Β’ και τέσσερις Κύπριους διεθνείς (Βασιλείου, Κυριάκου εν ενεργεία και Στυλιανού, Κίσσας έχουν πάρει κλήσεις) υπάρχει στο Κολόσσι και του προπονητή του αρκεί. Ζητούμενο βέβαια, είναι τα νέα αποκτήματα να καλύψουν το κενό όσων έφυγαν. Ο Χάμπος το κάνει πολύ καλά μέχρι τώρα, ο Περέιρα έχει πείσει πως μπορεί, όμως για τους άλλους πέντε δεν μπορούμε ακόμα να πούμε το ίδιο. Από εδώ και μπρος θα πάρουν όλοι ευκαιρίες και θα φανεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σχόλια αναγνωστών

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Απόλλωνας: Τελευταία Ενημέρωση

X