ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άρης – Δόξα 4-1: Τεσσάρα παραμονής

Άνοιξε η ψαλίδα στους εφτά βαθμούς

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Πολύ σπουδαία νίκη του Άρη επί της Δόξας με 4-1 στο Τσίρειο. Μαραγκουδάκης, Γιούσεφ (δις) και Φράγκος τα τέρματα της «ελαφράς ταξιαρχίας». Ο Μπραούλιο μείωσε για την Δόξα. Από το 13’, με 10 ποδοσφαιριστές οι φιλοξενούμενοι λόγω αποβολής του Νέγκρι.

Αναγνωριστικά άρχισε ο αγώνας στη Λεμεσό με καλό ρυθμό. Η Δόξα μπήκε καλύτερα στο ματς και είχε την πρώτη της ευκαιρία στο 4’, όταν ο Γκόμες είχε ένα καλό σουτ άουτ. Στο 13’, σημειώθηκε μια κομβική φάση στο ματς. Ο Νέγκρι έκανε λάθος απομάκρυνση της μπάλας, ο Μαραγκουδάκης έκλεψε την μπάλα και ο τερματοφύλακας της Δόξας τον ανέτρεψε εκτός περιοχής. Ο Αβραάμ Τσούκκας του έδειξε την άγουσα για τα αποδυτήρια και η Δόξα υποχρεώθηκε να αγωνιστεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα με παίκτη λιγότερο. Είναι μια φάση που θα συζητηθεί αρκετά τις επόμενες μέρες. Οι φιλοξενούμενοι του Σάββα Πουρσαϊτίδη έχασαν μια πολύ καλή ευκαιρία στο 23’, όταν ο Μπραούλιο έφυγε μόνος, αλλά έκανε λάθος επιλογή στην τελική πάσα και χάθηκε η ευκαιρία.  Στο 39’, ο Γκουλόν έχασε άλλη μια τεράστια ευκαιρία, όταν το πλασέ του αποκρούστηκε δύσκολα από τον Νίκο Γιαννακόπουλο. Μέσα σ’ ένα δίλεπτο προς το τέλος του ημιχρόνου  (40’ και 42’)ο Άρης σκόραρε δύο γκολ με Μαραγκουδάκη και Γιούσεφ από ισάριθμες ασίστ του Φράγκου, θέτοντας στέρεες βάσεις νίκης. Η Δόξα έχασε άλλη μια ευκαιρία με Γκουλόν στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.  Ένα πρώτο ημίχρονο που βρήκε τον Άρη μπροστά στο σκορ με 2-0.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε σε αργό τέμπο με τον Άρη να ελέγχει το παιχνίδι. Στο 51’, ο Άρης είχε μια καλή στιγμή, όταν η εκτέλεση φάουλ του Αουρέλιο αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Χατζηφραγκίσκου. Στο 57’, είχαμε και αλλαγή διαιτητή με τον Ιωάννη Αναστασίου να αντικαθιστά τον Αβραάμ Τσούκκα, λόγω προβλήματος τραυματισμού. Η Δόξα, με την πάροδο του χρόνου, προσπάθησε να γίνει πιο επιθετική με τις αλλαγές της, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 68’, ο Άρης πέτυχε και τρίτο γκολ. Ήταν μια φάση διαρκείας στα καρέ της Δόξας και ο Φράγκος με κεφαλιά πέτυχε το 3-0. Υπήρχαν πολλές διαμαρτυρίες από πλευράς των φιλοξενουμένων για οφσάιντ του σκόρερ, ενώ υπήρχε και δεύτερος ποδοσφαιριστής του Άρη που εμπόδιζε το οπτικό πεδίο του Χατζηφραγκίσκου. Στο 80’, η Δόξα μείωσε σε 3-1 με ωραίο πλασέ του Μπραούλιο. Στο 84’, η Δόξα είχε την ευκαιρία να μειώσει και άλλο το σκορ με τον Γκουλόν, του οποίου το πλασέ αποκρούστηκε σωτήρια από τον Γιαννακόπουλο. Η Δόξα συνέχισε να πιέζει και είχε δύο ευκαιρίες με Παουλίνιο και Γκουλόν.Ο Γιούσεφ στις καθυστερήσεις ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της ομάδας του Νικόλα Μαρτίδη.

Ο Άρης έκανε σημαντικό άλμα σωτηρίας, φτάνοντας στους 30 βαθμούς, ενώ η Δόξα «κόλλησε» στους 23. Αγώνας που κόπηκαν 47 μόλις εισιτήρια...

Οι συνθέσεις:

 Άρης: Γιαννακόπουλος, Παχίπης, Μενέντεζ, Θεοφίλου, Μάρτινς, Αουρέλιο (76' Παναγή), Γιούσεφ, Μαραγκουδάκης (92' Αντωνίου), Ράσμους, Φράγκος (69' Όσκαρ), Ράντου

Δόξα: Νέγκρι, Παουλίνιο, Μπραούλιο, Γκόμες (16' Χατζηφραγκίσκου), Κορομινάς, Λεονάρντο, Φοφανά, Ενινφούλ, Πόλο, Πουτζιουρής (59' Ρεδόνδο), Γκουλόν (92' Ρούντι)

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Άρης: Τελευταία Ενημέρωση

«Καθάρισαν» γρήγορα, αφήνοντας εκτός την Ανόρθωση και θέλουν το πρώτο τους κύπελλο στον Άρη
24sports.com.cy
 |  ΑΡΗΣ
X