ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δόξα - ΑΕΖ 1-0: Τρίποντο με Ρούντι

Σημαντική νίκη για τη Δόξα

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Την πρώτη της νίκη στο Μακάρειο πέτυχε η Δόξα, που κέρδισε 1-0 την ΑΕΖ στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής. Νίκη που την έφερε ένα βαθμό πιο πάνω απ' την αντίπαλο της στη βαθμολογία, στο ντεμπούτο του Καρλος Κορμπεράν. Το γκολ ο Ρούντι.

Αναγνωριστικό το πρώτο δεκάλεπτο στο Μακάρειο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν ρυθμό. Στο επόμενο πεντάλεπτο ήταν η Δόξα που πρώτα απείλησε με τον Μπεμπέτο σε τετ α τετ στο 14' και σκόραρε στο επόμενο λεπτό με τον Ρούντι. Ο Παουλίνιο έκανε σέντρα, ο Χρυσοστόμου απομάκρυνε και στη συνέχεια ήρθε το σουτ του Ρούντι με την μπάλα να κοντράρει στην πλάτη αμυντικού και να καταλήγει στα δίκτυα.

Η Δόξα οπισθοχώρησε μερικώς στα επόμενα λεπτά, με την ΑΕΖ να έχει την πρωτοβουλία και να χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Πάγκαλο στο 31', που είδε το πλασέ του να «χαϊδεύει» το δοκάρι και να καταλήγει άουτ. Ο τελευταίος όμως λόγος στο Α' μέρος ανήκε στη Δόξα, που είδε τον Χρυσοστόμου να αποκρούει στη γραμμή το φάουλ που εκτέλεσε ο Ρούντι.

Ίδια εικόνα και στο ξεκίνημα του Β' μέρους, με την ΑΕΖ να έχει περισσότερο τον έλεγχο της μπάλας χωρίς να τη μετουσιώνει σε κάτι πρακτικό (βλέπε γκολ). Μία σέντρα-σουτ του Εντμάρ από αριστερά που βρήκε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού στο 55' και ένα σουτ του Σάσι στο 61' που απέκρουσε με δεύτερη προσπάθεια ο Νέγκρι, ήταν οι καλύτερες φάσεις μέχρι και το 70', όταν ο Μπεμπέτο δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίκτυα μετά από πάσα του Ρούντι εντός της μικρής περιοχής. Ο Μπεμπέτο έχασε άλλη μία καλή φάση στο 79' όταν έκανε το σουτ εντός περιοχής σε τετ α τετ και ο Χρυσοστόμου και πάλι του «είπε όχι».

Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο τα επόμενα λεπτά, με την ΑΕΖ να προσπαθεί αλλά να μην έρχεται το γκολ και τη Δόξα κυρίως να διατηρεί το προβάδισμα της.

Οι συνθέσεις:
Δόξα (Κ. Κορμπεράν): Νέγκρι, Παουλίνιο, Ρούντι, Ρεδόνδο (21' Δημητρίου), Εντμάρ, Λεονάρντο, Φοφανά (78' Κάστρο), Ενινφούλ, Πόλο, Πουτζιουρής, Μπεμπέτο (90' Περάλτα)

ΑΕΖ (Α. Γαρπόζης): Χρυσοστόμου, Τζιμοτζί, Σάσι, Αουρέλιο, Κυριάκου, Πάγκαλος (79' Πιτταράς), Οζίας, Ντι Φράνκο (66' Σεμέδο), Μαμμίδης (75' Βιγιαφάνε), Φελισιέν, Ανδρέου

Κίτρινες: - / Σάσι, Τζιμοτζί

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Δόξα: Τελευταία Ενημέρωση

Σπουδαίο διπλό για τη Δόξα στο Παραλίμνι, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες της για αποφυγή του υποβιβασμού
24sports.com.cy
 |  ΔΟΞΑ