ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 01:00
 

Ιωνάς Νικολάου: Η μείωση είναι διαχρονική, δεν προέκυψε από την κάρτα

Οι τοποθετήσεις του Υπουργού για την Κάρτα Φιλάθλου

Newsroom 24sports

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Κάνε παιχνίδι» του ΣΠΟΡ FM 95,0  ήταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος τοποθετήθηκε, μεταξύ άλλων, για το θέμα της κάρτας φιλάθλου και τις συζητήσεις που γίνονται για την τροποποίηση του νόμου.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στους κόκκινους φακέλους σημειώνοντας ότι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν οι συγκεκριμένες υποθέσεις για το λόγο ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία.

Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του:

Έκανε αναφορά και στους κόκκινους φάκελους ο Υπουργός

Για την επιστολή της ΚΟΠ: «Έχω πάρει χθες μια επιστολή και σήμερα έχω δώσει οδηγίες να διευθετήσει η συνάντηση τη Δευτέρα ή την Τρίτη. Με την επιστολή τους ζητούν να γίνει μια συνάντηση για να γίνουν κάποιες διευκρινίσεις σχετικά με το περιεχόμενο της απαντητικής επιστολής του προέδρου της Δημοκρατίας».

Για την αρχική πρόταση της κυβέρνησης: «Στο νομοσχέδιο που είχαμε καταθέσει υπήρχε η πρόταση ότι η κάρτα φιλάθλου θα εκδιδόταν από τα σωματεία. Θα έμπαιναν ασφαλιστές δικλίδες που στόχευαν στην προστασία των προσωπικών δεδομένων. Ο πρόεδρος επισήμανε την ανάγκη να ληφθούν επαρκή μέτρα για προστασία των προσωπικών δεδομένων και να έχει πρόσβαση η Αστυνομία στο μητρώο».

Για την τροποποίηση του νόμου: «Μόλις υπάρξει συνεννόηση με τα σωματεία και τα κόμματα, θα προχωρήσουμε στην τροποποίηση του νομοσχεδίου. Η δική μας θέση είναι εκεί»

Αν χρειάζεται η συναίνεση όλων των ομάδων για την τροποποίηση του νόμου: «Δεν ξέρω. Δεν μπορώ να σχολιάσω αυτό το θέμα. Η ΚΟΠ θα αποφασίσει πως κινηθεί».

Για τα κόμματα που είναι εναντίον της κάρτας: «Η Βουλή μπορεί να αποφασίσει οτιδήποτε από μόνη της. Δεν μπορούμε να βασίζουμε απλά χωρίς να γίνει μια αξιολόγηση της οποιαδήποτε εισήγησης η οποία υποβάλλεται»

 Για τα διατάγματα αποκλεισμού που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια: «Οι συλλήψεις και υποθέσεις είναι λιγότερες. Το 2015 είχαν εκδοθεί 77 διατάγματα αποκλεισμού. Το 2016 είχαμε 17 διατάγματα αποκλεισμου. Το 2017 είχαμε 56 διατάγματα. Από το 2015 εφαρμόστηκε το μέτρο του αποκλεισμού. Σχεδόν σε όλες τις συλλήψεις είχαμε έκδοση διατάγματος αποκλεισμού»

Για την κριτική που ασκείται στο πρόσωπο του: «Το 2008 ως βουλευτής πρωτοστάτησα να γίνει νομοθεσία για βία στα γήπεδα, την περίοδο κατά την οποία είχαμε οπαδούς οι οποίοι κινδύνεψαν να χάσουν τη ζωή τους. Κάτι έπρεπε να γίνει, κάποιοι έπρεπε να αγγίξουν το πρόβλημα.

Για τη σχέση του με το ποδόσφαιρο: «Είμαι φίλαθλος και αγαπώ το ποδόσφαιρο. Θέλω να υπάρχει παλμός και ζωντάνια χωρίς όμως βία. Αυτό μπορεί να γίνει».

Αν οφείλεται αποκλειστικά στην κάρτα η μείωση της προσέλευσης του κόσμου: «Δεν θα συμφωνήσω με αυτούς που λένε ότι η κάρτα έδιωξε τον κόσμο από τα γήπεδο. Οι λόγοι είναι πολύ περισσότεροι. Θα έπρεπε να μελετηθεί το θέμα. Ο κόσμος δεν έφυγε φέτος από τα γήπεδα. Αυτό είναι από πιο πριν.

2015 είχαμε μέσο όρο 2133 ανά αγώνα. Το 2016-17 έχουμε μέσο όρο 1937, δηλαδή έχουμε ήδη 200 εισιτήρια λιγότερα ανά αγώνα. Το 2017-18 είχαμε 1836 εισιτήρια, δηλαδή είχαμε 100 εισιτήρια λιγότερο. Το 2018-19 έχουμε 1655 ανά αγώνα. Ουσιαστικά βλέπουμε ότι η μείωση είναι διαχρονική, δεν προέκυψε από την κάρτα».

Για τους κόκκινους φακέλους: «Είναι ένα θέμα το είχα συζητήσει κατ’ επανάληψη μαζί με τη γενική εισαγγελία. Έγιναν συσκέψεις και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν αυτές οι υποθέσεις. Δεν υπήρξε ανταπόκριση από τη χώρα, τη Κίνα, όπου παίζονταν τα στοιχήματα για να τους δώσου τα στοιχεία τα οποία χρειάζονταν για να προχωρήσει η διερεύνηση των υποθέσεων.

Είχα μεσολαβήσει και είχα ζητήσει να έρθουν εμπειρογνώμονες από τη UEFΑ για να εξηγήσουν στις διωκτικές μας αρχές το πώς μπορούσαν να διερευνηθούν αυτές οι υποθέσεις. Δυστυχώς δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν για τους λόγους που σας λέω, δεν ολιγωρήσαμε σαν υπουργείο, αντιθέτως. Και εγώ θα ήθελα πολύ να έβλεπα κάποιους να τιμωρούνται για να καθαρίσουν τα πράγματα».

Για τις καταγγελίες Παναγή: «Είχα καλέσει 4-5 φορές τον Παναγή. Δεν υπήρχε κάτι που θα μπορούσε να διερευνηθεί περαιτέρω μου έλεγαν. Ο Υπουργός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες για το πώς θα γίνει μια έρευνα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Με νέους μάρτυρες συνεχίζεται η δίκη για το διπλό φονικό στον Στρόβολο

«Aν η δικαιοσύνη ήταν υγιής, μέχρι τώρα οι δολοφόνοι θα έπρεπε να ήταν μέσα. Όμως, έχοντας υπόψη τον ...»
ΑΚΑ  |  12:21

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Σημαντική κρίνεται αυτή η βδομάδα και για το κεφάλαιο του προγραμματισμού

ΑΠΟΕΛ: Μια… γεμάτη βδομάδα

Το καλεντάρι των επόμενων ημερών περιλαμβάνει κλήρωση, εξελίξεις στον προγραμματισμό και έναρξη της προετοιμασίας
Newsroom 24sports
 |  ΑΠΟΕΛ
X