ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:56
 

Μιχαηλίδης για το γήπεδο της Λεμεσού: «Μπαίνει την Τρίτη ο θεμέλιος λίθος»

Δείτε τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΟΑ μετά το τέλος της σύσκεψης

Newsroom 24sports

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στα γραφεία του ΚΟΑ η πρώτη σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων για το νέο γήπεδο Λεμεσού στο Κολόσσι.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν επίσημα την ερχόμενη Τρίτη

Μετά τη σύσκεψη ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ, αναφέροντας ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν επίσημα την ερχόμενη Τρίτη με την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου. Να σημειώσουμε ότι οι εργασίες για τον καθαρισμό του χώρου έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Μόλις τέλειωσε η πρώτη σύσκεψη για το γήπεδο της Λεμεσού με τους υπηρεσιακούς μας παράγοντες την κοινοπραξία, τους μελετητές, η οποία πήγε πάρα πολύ καλά. Ήταν ουσιαστικά σαν το kick off του όλου έργου. Μπορώ να δηλώσω την ικανοποίηση μου.Οι εργασίες ξεκινούν επίσημα στις 5 Φεβρουαρίου. Θα είμαστε εκεί για να είμαστε μάρτυρες της ιστορικής στιγμής. Τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν με ευλάβεια. Αυτές είναι οι επιδιώξεις μας αλλά αυτή είναι και η οδηγία του προέδρου της Δημοκρατίας. Εμείς θα τρέξουμε όλες τις δυνάμεις μας για να υλοποιήσουμε αυτό το έργο. Προχωρούμε με τα χίλια. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να στείλω σε όλους. »

Για το χρονοδιάγραμμα: «Είναι 28 μήνες. Θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2021».

Λεπτομέρειες για το γήπεδο της Λεμεσού

Την ανέγερση του γηπέδου έχει αναλάβει η κοινοπραξία Cyfield–Νεοφύτου JV. Το έργο θα κοστίσει περίπου €29.300.000 και θα έχει χωρητικότητα 13.000 θέσεων και θα χρηματοδοτηθεί εξ’ ολοκλήρου από το κράτος. Θα ανεγερθεί στην κοινότητα Κολοσσίου, μεταξύ των Λεωφόρων Σπύρου Κυπριανού, Τάσου Ισαάκ και του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Πάφου.

Το γήπεδο αυτό θα πληροί όλες τις προδιαγραφές της κατηγορίας 4 (ΕΛΙΤ) της UEFA, η οποία είναι η ψηλότερη κατηγορία ποδοσφαιρικών γηπέδων. Δηλαδή θα μπορεί να φιλοξενεί οποιοδήποτε ευρωπαϊκό αγώνα των πρωταθλημάτων “UEFA Champions League” και “UEFA Europa League”, καθώς επίσης και άλλους διεθνείς αγώνες. Μόνο τελικούς ευρωπαϊκών δεν θα μπορεί να φιλοξενεί λόγω μικρής χωρητικότητας.

Θα διαθέτει όλους τους χώρους, εγκαταστάσεις και διευκολύνσεις ενός σύγχρονου σταδίου. Θα διαθέτει στέγαστρο που καλύπτει 100% τις θέσεις, θα διαθέτει 4 μονάδες αποδυτηρίων, όλους τους απαιτούμενους χώρους των ΜΜΕ, θέσεις επισήμων, κλειστούς χώρους επισήμων, εγκαταστάσεις προσβάσεις και θέσεις για ΑΜΕΑ, Σύστημα Κλειστού Κυκλώματος Τηλεόρασης, καφετέριες-κυλικεία, καταστήματα-μπουτίκ και βοηθητικά γήπεδα.

Το στάδιο θα μπορεί παράλληλα να χρησιμοποιείται και από τις Εθνικές Ομάδες της Κύπρου και από άλλες ομάδες για αγώνες που απαιτούν την διεξαγωγή αγώνων σε αυτή την κατηγορία. Η ανάπτυξη αυτή που περιλαμβάνει και βοηθητικά γήπεδα, θα χρησιμοποιείται για προπονητικούς σκοπούς, από τις ακαδημίες ποδοσφαίρου των ομάδων, αλλά και για εκπαιδευτικούς σκοπούς από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της γύρω περιοχής. Επίσης το γήπεδο θα μπορεί να χρησιμοποιείται για ψυχαγωγικούς σκοπούς όπως συναυλίες, πολιτιστικούς σκοπούς, διοργανώσεις, εκθέσεις αλλά και για άλλα κοινωνικά και πολιτιστικά γεγονότα. Τέλος, το γήπεδο θα μπορεί να χρησιμοποιείται για σκοπούς αθλητικού τουρισμού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Αδιαφάνεια εντοπίζει η έρευνα της Ελεγκτικής για το ΡΙΚ

«Τόσος ντόρος για το ΡΙΚ και το μόνο πράγμα που έχει να πει ο Γ. Ελεγκτής είναι ότι το ΡΙΚ προσλαμβάνει ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  19:32

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Έξυπνο τουριστικό κράτος η Κύπρος σε επτά βήματα

«Ωραία! Να προσθέσουμε ακόμα ένα πανεπιστήμιο πέραν του ΤΕΠΑΚ που θα βγάζει διευθυντές ξενοδοχείων και ...»
YiannakisKosti  |  15:26

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να συγχαρω για την έγκαιρη ΦΤΩΧΗ πληροφόρησή και ενημέρωση των γεγονότων. Η ...»
Christos  |  21:55

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X