ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα Σαλαμίνα - ΑΕΚ 0-0: Σταθερά πρώτη αλλά...

Οι πρωτοπόροι έπαιζαν από το 27' με 10 παίκτες

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Αν και αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο για περισσότερη από μια ώρα παιχνιδιού, η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από τη Νέα Σαλαμίνα, χωρίς όμως να μπορέσει να φτάσει σε κάποιο γκολ. Η αποβολή του Μαρσίνιακ στο 27ο λεπτό δεν έτυχε εκμετάλλευσης από τους γηπεδούχους οι οποίοι τελείωσαν την αναμέτρηση χωρίς προσπάθεια στο στόχο, απέναντι σε μια ΑΕΚ που διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας ένα βαθμό περισσότερο από την Ανόρθωση και δύο από τον ΑΠΟΕΛ.

Πρώτο ημίχρονο

Με τη Νέα Σαλαμίνα να δίνει χώρο στην ΑΕΚ και την πρωτοπόρο να προσπαθεί να αναπτυχθεί περισσότερο από τον άξονα ξεκίνησε η αναμέτρηση. Σχετικά νωρίς και πιο συγκεκριμένα στο 19ο λεπτό ο Τόμας Κρίστιανσεν χρειάστηκε να προβεί στην πρώτη αλλαγή λόγω τραυματισμού του Λαμπάν, ενώ 8 λεπτά αργότερα οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν λόγω αποβολής του Μαρσίνιακ. Ο Πολωνός έκανε προβολή με προτεταμένο πόδι στον Κούσουλο, με τον Λεόντιο Τράττο να του δείχνει νωρίς την άγουσα για τα αποδυτήρια. Οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν επιχείρησαν να κερδίσουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά επέτρεψαν στην ΑΕΚ να γίνει επικίνδυνη ως επί το πλείστον με απευθείας εκτελέσεις φάουλ των Λαρένα και Μπόλιεβιτς στο 34ο και 39ο λεπτό. Στο μεσοδιάστημα, ντεμπούτο πραγματοποίησε από πλευράς «κιτρινοπράσινων» ο Σκοπιανός Μόισοφ που πήρε τη θέση του Εγγλέζου στο 33ο λεπτό.

Δεύτερο ημίχρονο

Με τη Νέα Σαλαμίνα να έχει περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή της ξεκίνησε το δεύτερο μισό του αγώνα, ωστόσο οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να καταγράψουν τελική προσπάθεια. Στο 53ο λεπτό ο Κούσουλος έκανε μια σέντρα-σουτ που δεν ανησύχησε τον Ραμίρες, ενώ με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού ο Άλβες έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ωστόσο στην προσπάθειά του να ξεμαρκαριστεί, έκανε χέρι χαραμίζοντας την προϋπόθεση για κάτι θετικό. Στο 71ο λεπτό ο Τέτε έγινε κάτοχος της μπάλας στη μεσαία γραμμή και αφού έφτασε μέχρι τα όρια της περιοχής, έκανε το σουτ που κατέληξε στην αγκαλιά του Μιχαήλ. Δέκα λεπτά αργότερα ο Λαρένα πέρασε τη μπάλα πάνω από το σώμα του Μιχαήλ, ωστόσο ο Τσιγκουινί απομάκρυνε πάνω στη γραμμή. Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90 ο Άλβες βγήκε κερδισμένος από τις κόντρες, ωστόσο απ΄το ύψος της μικρής περιοχής δε μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα.

Νέα Σαλαμίνα: Μιχαήλ, Ζάρκοβιτς, Πεδρίτο (79' Χριστοφή), Μακρίεφ, Κούσουλος, Σκοπελίτης, Γκόμες (91' Κολίνα), Λίλιου, Γκράιμς (46' Μπεμπά), Τσίνα, Τσιγκουίνι

ΑΕΚ: Ραμίρες, Κυπριανού, Μαρσίνιακ, Λαμπάν (20' Χαραλάμπους), Νίνου, Λαρένα, Μπόλιεβιτς, Τομάς, Τέτε (82' Ρόσα), Εγγλέζου (33' Μόισοφ), Άλβες

Κίτρινες κάρτες: Γκράιμς, Γκόμες, Πεδρίτο, Κούσουλος (4η), Τσίνα/Λαμπάν (4η), Τομάς

Κόκκινη κάρτα: Μαρσίνιακ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Νεα Σαλαμίνα: Τελευταία Ενημέρωση