ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΕΖ - Νέα Σαλαμίνα 1-5: «Αφηνίασε» ο Ολλανδός

Ονειρεμένο ντεμπούτο για το Στάικο Βεργέτη

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ονειρεμένο ήταν το ντεμπούτο του Στάικου Βεργέτη στον πάγκο της Νέας Σαλαμίνας. Η ομάδα της Αμμοχώστου διέλυσε με 5-1 την ΑΕΖ στο Παφιακό και πέτυχε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα που συνδυάστηκε με την καλύτερη της φετινή εμφάνιση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Νασίφ Μάατσι ο οποίος σημείωσε τέσσερα γκολ. Η Νέα Σαλαμίνα προηγήθηκε με το Σκοπελίτη, η ΑΕΖ ισοφάρισε προσωρινά με τον Πάγκαλο όμως ο Ολλανδός επιθετικός ανέλαβε δράση στη συνέχεια και πέτυχε τέσσερα πανέμορφα γκολ.

Στο πρώτο ημίχρονο παρακολουθήσαμε ένα πάρα πολύ χορταστικό παιχνίδι με αρκετές φάσεις μπροστά από τις εστίες των δυο ομάδων. Η Νέα Σαλαμίνα ήταν καλύτερη στο πρώτο 45λεπτο και κυριάρχησε στο παιχνίδι.

Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 9ο λεπτό για λογαριασμών των φιλοξενουμένων. Ο Αβελάιρας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Άντονιτς έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Ταουντούλ. Η Νέα Σαλαμίνα κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε γκολ στο 12ο λεπτό με τον Σκοπελίτη. Ο Αβελάιρας εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ, ο Ταουντούλ έκανε την έξοδο όμως του έφυγε η μπάλα μέσα από τα χέρια, αρχικά ο Μάατσι έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά και ο Σκοπελίτης πήρε το ριμπάονυτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από πολύ κοντά.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν σχεδόν άμεσα αφού τρία λεπτά αργότερα ισοφάρισαν με το σουτ του Πάγκαλου μέσα από την περιοχή μετά από μια εξαιρετική πάσα του Ντο Σάντος. Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη δεν επηρεάστηκε από το γκολ που δέχτηκε και συνέχισε να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι πήραν εκ νέου προβάδισμα στο 24’ με μια καρφωτή κεφαλιά του Μάατσι μετά από σέντρα του Τσίνα.

Η Νέα Σαλαμίνα συνέχισε να πιέζει και θα μπορούσε να πετύχει και 3ο γκολ στο 40ο λεπτό με το Σκοπελίτη, ο Μαμμίδης κατάφερε να αποκρούσει τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή. Οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 3-1 στο 48’ με ωραίο σουτ του Μάατσι. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχε και τέταρτο γκολ στο 63’ με το Μάτσι και πάλι, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με τακουνάκι μετά από γύρισμα του Τσούρτσουριτς. Το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει γιατί ο Ολλανδός βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Στο 78’ ο Μάατσι σκόραρε ξανά με κεφαλιά και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 5-1 το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Η ταυτότητα του αγώνα:

ΑΕΖ (Νικόλας Μαρτίδης): Ταουντούλ, Σακελλαρίου, Αουρέλιο, Πάγκαλος, Οζίας, Μαμμίδης,Κατσής, Πιτταράς (57’ Ρόμο), Φελισιέ (57’ Βιγιαφάνες), Ντο Σάντος (69’ Σολωμού), Σάσι.

Νέα Σαλαμίνα (Στάικος Βεργέτης): Βεσελόφσκι, Τσαμπούρης, Τσίνα, Κούσουλος, Άντονιτς, Σκοπελίτης, Τσούρτσουριτς, Αβελάιρας, Παύλου (59’ Πεδρίτο), Μαάτσι (84’ Κολοκούδιας), Μακρίεφ.

Γκολ: Σκοπελίτης 12’, Πάγκαλος 15’, Μάατσι 24’ 48’ 63’ 78’

Κίτρινες κάρτες: Οζίας, Σακελλαρίου - Πεδρίτο

Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου

Γήπεδο: Παφιακό

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Νεα Σαλαμίνα: Τελευταία Ενημέρωση