ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Έξοδος από τη Σαχάρα

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τότε που η ομάδα πήρε τον τελευταίο της τίτλο

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ήταν 16 Μαΐου του έτους 2012. Η Ομόνοια με γκολ του Αντρέ Αλβες από νωρίς (16΄) κέρδισε στον τελικό του Κυπέλλου στο ΓΣΠ  την ΑΕΛ και  πήρε το τρόπαιο. Ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους για να πανηγυρίσει. Ήταν αυτή η τελευταία φορά που η Ομόνοια  κατέκτησε το κύπελλο (14η κατάκτηση). Ήταν δε, η δεύτερη συνεχόμενη, αφού την περασμένη χρονιά είχε κερδίσει τον Απόλλωνα, στο ΓΣΖ, στον τελικό, στα πέναλτι.

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τότε που η ομάδα πήρε τον τελευταίο της τίτλο. Είναι πολλά. Ο κόσμος, όχι μόνο δεν έχει γευτεί τίτλο, αλλά τα δυο τελευταία χρόνια ακούει ότι «τίτλος για την ομάδα του είναι η οικονομική της σωτηρία». Ναι μεν αναγνωρίζει τα δύσκολα οικονομικά δεδομένα, αλλά ακούγοντας το αυτό, ως βασικό στόχο, βουρκώνει από οργή και αγανάκτηση.

Ταυτόχρονα όμως, λατρεύοντας την ομάδα και δείχνοντας υποδειγματική, μέχρι εξωπραγματική, υπομονετικότητα, σκέφτεται τις στιγμές που έζησε και ζει, συνοδεύοντας τη σταθερά στα πολύ δύσκολα.

 Η Ομόνοια καλείται από την ιστορία της (ως πυξίδα για να βρεθεί σε θέση να γράψει νέες χρυσές σελίδες) και τον κόσμο της (ως πηγή όχι απλώς δύναμης, αλλά ύπαρξης, όπως περίτρανα αποδείχτηκε) να δώσει τέλος στα χρόνια της ξηρασίας (γιατί περπατά στην άνυδρη Σαχάρα των τίτλων, που δε στέκει φιλικά απέναντι της ). 16 μέρες χωρίζουν την Ομόνοια από τον τελικό Κυπέλλου. Στις 18 Μαΐου έχει μια σημαντική αποστολή να φέρει σε αίσιο πέρας.
 

Υπάρχει και μια άλλη παράμετρος, που δεν (νοείται να) είναι η σημαντικότερη επί του θέματος. Ο χρόνος μέχρι την έναρξη των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων δεν είναι μεγάλος και θα μειωθεί περαιτέρω σε περίπτωση που οι «πράσινοι» αποτύχουν να κατακτήσουν το κύπελλο. Σε αυτό το ενδεχόμενο θα κληθούν να αγωνιστούν στον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ στις 30 Ιουνίου και 7 Ιουλίου. Αντίθετα αν αναδειχθούν κυπελλούχοι τότε θα αγωνιστούν στο 2ο προκριματικό γύρο στις 14 και 21 Ιουλίου. 

Οι πράσινοι σήμερα θα επιστρέψουν στο «Ηλίας Πούλλος» για να αρχίσουν την προετοιμασία τους για το ματς με την ΑΕΚ, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 Μαΐου.

Για το συγκεκριμένο παιχνίδι ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δεν μπορεί να υπολογίζει τους Ρενάτο Μαργκάσα και Ιβάν Ρούνιε που συμπλήρωσαν απαγορευτικό αριθμό κίτρινων καρτών, ενώ θεωρείται δύσκολο να προλάβει ο Μπαντιμπάνγκα, που υποβάλλεται αύριο σε εξέταση (MRI).

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

X