ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομόνοια: Στη μακρινή Αρμενία

Το ευρωπαϊκό οδοιπορικό των «πρασίνων» ξεκινά με τη Μπάνατς της Αρμενίας

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Με την FC  Banants Αρμενίας θα αναμετρηθεί η Ομόνοια στον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 30 Ιουνίου στην Αρμενία και ο επαναληπτικός μια βδομάδα αργότερα, στις 7 Ιουλίου στο ΓΣΠ.

Πρόκειται για μια αρκετά καλή κλήρωση. Μια σοβαρή Ομόνοια δεν θα έχει κανένα πρόβλημα για να περάσει στην επόμενη φάση.

Το προφίλ της FC Banants:

Αναδείχθηκε κυπελλούχος για 3η φορά στην ιστορία της και κέρδισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην 6η θέση. Πρόκειται για μια μικρομεσαία ομάδα της Αρμενίας που ιδρύθηκε το 1992.

Η έδρα της είναι το «Banants Stadium Yerevan», χωρητικότητας 4.860 θέσεων.

Προπονητής της FC Banants είναι ο 43χρονος Ισπανός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Λα Κορούνια, Tito Ramallo, ο οποίος βρίσκεται στην ομάδα από το 2015 .

Η ομάδα της Αρμενίας βρίσκεται στην 423η θέση στην κατάταξη της UEFA με 1.550 βαθμούς.

Την περίοδο 2010-11 αντιμετώπισε την Ανόρθωση στον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και αποκλείστηκε με δυο ήττες. (3-0, 0-1).

Πέρσι αγωνίστηκε στον Τσάμπιονς Λιγκ όμως αποκλείστηκε στον πρώτο προκριματικό γύρο από την Σάντα Κολόμα της Ανδόρας. (3-2, 0-1).

Συνολικά η FC  Banants έχει αγωνιστεί 10 φορές στην Ευρώπη όμως μόνο μια φορά κατάφερε να περάσει στον επόμενο γύρο. Αυτό συνέβηκε την περίοδο 2005-06. Απέκλεισε την Lokomotivi Tbilisi Γεωργίας στον πρώτο προκριματικό του κυπέλλου UEFA και στον 2ο γύρο αποκλείστηκε από την ουκρανική Ντνίπρο.

Το ρόστερ της FC Banants απαρτίζεται κυρίως από γηγενείς και Ρώσους ποδοσφαιριστές. Το μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο Βραζιλιάνος επιθετικός Λαέρσιο. Η αγοραστική αξία του ρόστερ της  FC Banants ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarkt.com.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση