ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Δεν θα είναι εύκολη η Μπάναντς

Η αντίπαλος της Ομόνοιας έχει ενισχυθεί πολύ στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Μπάναντς Αρμενίας, η  αντίπαλος της Ομόνοιας  στον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λινγκ. Χωρίς να το... πολυψάξει κανείς, βάσει χώρας προέλευσης και γενικότερου «μπάγκραουντ», χρίζει φαβορί την Ομόνοια. Θεωρητικά, έτσι είναι τα πράγματα. 

Και στην αντίπερα όχθη, αυτή είναι η εντύπωση που επικρατεί: «Με βάση τη συνολική εκτίμηση που επικρατεί ανάμεσα στον φίλαθλο κόσμο στην Αρμενία η Ομόνοια είναι η δυσκολότερη ομάδα για τις Αρμενικές ομάδες. Η Σιράκ με Ντίλα Γκόρι (Γεωργία), η Πιουνίκ με Γιουρόπα (Γιβραλτάρ) και η Αλασκέρτ με Σάντα Κολόμα (Ανδόρα) έπεσαν σε ευκολότερους αντίπαλες. Ελπίζουν να είναι τα πράγματα στο 50-50. Θα παλέψουν για την πρόκριση». Αυτή είναι η εκτίμηση του Γκεβόργκ Γκαζαριάν, δημοσιογράφου της Αρμενικής κρατικής τηλεόρασης.

Τα αντικειμενικά δεδομένα όμως  για τη δυναμικότητα των Αρμενίων, δημιουργούν δυσκολίες στην Ομόνοια, που πρέπει να επιστρατεύσει  κόπο και μόχθο για να πετύχει το στόχο.

Ασλάν Καλμάνοφ  (Ρώσος, επιθετικός 22χρ), Σοσλάν Κατσμάζοφ (Ρώσος αμυντικός 24χρ.), Γιασμίν Μεσίνοβιτς ( Σκοπιανός, αμυντικός 25χρ), Λαιονέλ Άνταμς (Ρώσος αμυντικός 21χρ.) Κλαούντιο Τορεγιόν (Περουβιανός χαφ 23χρ.), Ντενίς Μαχμούτοφ (Σκοπιανός επιθετικός,26χρ.), Μαγκόμεντ Μουζάγεφ ( Ρώσος χαφ, 23χρ.), Ασταμάζ Μπουράγεφ (Ρώσος επιθετικός, 26χρ.)

Τα ονόματα που διαβάσατε είναι οι μη Αρμένιοι ποδοσφαιριστές  που αποκτήθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο, έδωσαν ισχύ στη Μπάνατς  και την έστεψαν κυπελλούχο. Οι προσθήκες άλλαξαν την ομάδα προς το καλύτερο.

Πέρα από αυτούς, υπάρχουν στο δυναμικό της ομάδας, ο πρώτος της σκόρερ και τρίτος σκόρερ στο πρωτάθλημα, ο 26χρονος Βραζιλιάνος Λαέρσιο με (10 γκολ), και ο 28χρονος Αργεντινός χαφ Μιγκέλ Λόπεζ.

Ο αίτιος της μαζικής και αποδοτικής όπως αποδεδείχθηκε ενίσχυσης δεν είναι άλλος από τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Jevan Cheloyants. Που ανέλαβε στις αρχές του 2016. Πρόκειται για Αρμένιο επιχειρηματία με μεγάλη οικονομική δύναμη με έδρα των επιχειρήσεων του τη Μόσχα

Στα φιλικά της προετοιμασίας  η Μπάναντς κέρδισε την Πιούνικ που αγωνίζεται στον α’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λινγκ με 2-1 με γκολ των  Μοβσεσιάν και Μπουράγεφ, ενώ την περασμένη Πέμπτη, αναμετρήθηκε με τη Σιράκ Αρμενίας, που επίσης αγωνίζεται  στον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ χώρας και γνώρισε την ήττα με 2-1. Η Μπάναντς ξεκίνησε τον αγώνα με τους: Γκαζαριάν, Κατσμάζοφ, Ντρομπάροφ, Άνταμς, Αιβατζιάν, Χοβανεσιάν, Τορεγιόν Χαγκομπιάν,  Mοβσισιάν, Αβετισιάν, Μπουράεφ

Ο δε προπονητής των Αρμενίων ο 47χρονος Ισπανός Τίτο Ραμάγιο που είναι στον πάγκο από τον Οκτώβριο 2015 σε πρόσφατη συνέντευξη του στην ιστοσελίδα της ομάδας, είπε: «Γνωρίζουμε ότι αυτή η περίοδος για την Ομόνοια, είναι περίοδος αλλαγών. Εχουν νέο προπονητή και πολλές αλλαγές στο ρόστερ τους, σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο. Είδα και το ματς με τη Δυναμό Μόσχας». Εμείς θ’ αγωνιστούμε με τους παίκτες που είχαμε, δεν είχουμε αλλαγή στο ρόστερ.

Να και το πιο σημαντικό στοιχείο, αποφέρον τις δυσκολίες για τους «πράσινους». Δεν θα γίνουν μετεγγραφές. Η ομάδα αυτή που πήρε πέρυσι το κύπελλο λόγω της ενίσχυσης που έκανε, είναι δομημένη και σαφώς πιο έτοιμη (όχι βέβαια από πλευράς προετοιμασίας, αφού οι δυο ομάδες κινούνται στο ίδιο στάδιο) σε σχέση με τη… νέα και ακόμη ελλειπή Ομόνοια που έκανε μόλις τέσσερα φιλικά, ούσα επιπλέον στη διαδικασία  αλλαγής του παραδοσιακού 4-2-3-1  σε 4-4-2.  Διαδικασία, που με βάση τα πεπραγμένα, δυσκολεύει την ομάδα (τέσσερα ματς, ένα γκολ).

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

X