ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομόνοια: Τα γιατί του άγχους

Εφιαλτική δεν ήταν η χθεσινή βραδιά

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Εφιαλτική δεν ήταν η χθεσινή βραδιά, (σε κάποιο στάδιο πάντως έπαιξε και αυτή η  …εκδοχή), αλλά ζόρικη ήταν. Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις η Ομόνοια πέρασε με αγχωτικό τρόπο την αδύναμη Μπάνατς. Ευτυχώς γιαυτήν, μπήκε στο ματς ο Σίλβα Κλέιτον, σουλούπωσε τα πράγματα ενώ από δίπλα ο Ρουσιάς έδειξε ξανά ότι το γκολ …τόχει.

Επί εκατόν είκοσι λεπτά, η Ομόνοια επιβλήθηκε στον αντίπαλο, αλλά δυσκολεύτηκε αφάνταστα στο να υλοποιήσει το στόχο. Πέρα από το αντικειμενικό δεδομένο, που λέγεται χρονικό σημείο, η ομάδα είναι αντικειμενικά αδύνατο να βρίσκεται στην επιθυμητή ετοιμότητα, δυο είναι τα στοιχεία που οδήγησαν τα πράγματα στη δυσκολία επίτευξης της νίκης, που επήλθε στην παράταση, βοηθούσης και της κούρασης του αντιπάλου.

Πρώτο και κυριότερο εμπόδιο στην ομαλή διαδικασία επίτευξης του στόχου η δυσλειτουργία της κεντροεπιθετικής γραμμής η ακριβέστερα το δέσιμο τους, με στόχο την παραγωγή ευκαιριών Η μπάλα δεν πήγαινε μπροστά  με τρόπο που να δημιουργούνται προϋποθέσεις για γκολ, με αποτέλεσμα οι επιθετικοί να  μην έχουν ευκαιρίες. Έπρεπε να μπει στον αγώνα ο Κλέιτον για να περάσει τις πάσες που θα δημιουργούσαν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Δεύτερο εμπόδιο, χαμηλότερο στο χθεσινό ματς, αντίπαλου ένεκα, αλλά πιθανότατα ψηλότερου σε ματς που έρχονται, τα κενό στο κέντρο της άμυνας. Ναι έγιναν λάθη από πιο μπροστά για να πάρει τη μπάλα ο Μπουράγεφ και να φτάσει στην περιοχή, αλλά εκεί βρήκε… αεράμυνα.

Η ενθαρρυντική πτυχή των πραγμάτων, πέρα από τη νίκη Και τα 4 γκολ, εντοπίζεται στην απόδοση των Ονησίφορου Ρουσιά  (δυο γκολ, μια ασίστ) Γεράσιμου Φυλακτού («έφαγε» το γήπεδο)|. Και φυσικά στην παρουσία του Σίλβα  Κλέιτον που έδειξε με το …καλημέρα και στα καθ’ημάς  την ποιότητα  του. Χωρίς αυτόν, η βραδιά  ενδεχόμενα να είχε τραγική κατάληξη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση