ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Μπεϊτάρ… σε κρίση

Υπάρχει …long story στις σχέσεις οργής του Χαμπίμπ με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η αντίπαλος της Ομόνοιας Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, λίγες μόνο μέρες πριν τον πρώτο αγώνα περνά πολύ δύσκολες στιγμές,  ταλανιζόμενη από τεράστια εσωτερικά προβλήματα. Διοικητικά και αγωνιστικά. Το μέλλον του ιδιοκτήτη της ομάδας Ελι Χαμπίμπ είναι αβέβαιο, ενώ η ομάδα παρουσιάζεται αποδυναμωμένη, αφού δεν κάλυψε τα κενά των μετεγγραφών του καλοκαιριού με τους οπαδούς να διαμαρτύρονται έντονα για το γεγονός

Ταλαιπωρήθηκε μέχρι να αποκλείσει στον α΄ γύρο τη Σλόμποντα Τούζλα της Βοσνίας. Η αντίπαλος της Ομόνοιας, μετά το 0-0 του α΄ ματς (όπου οι Βόσνιοι είχαν σχεδόν καθολική υπεροχή ), χρειάστηκαν ένα πέναλτι στο β παιχνίδι για να πάρουν τη νίκη με 1-0 και την πρόκριση, η δε γενική παρουσία της ομάδας του Ραν Μπεν Σιμόν ήταν μετριότατη.

Ουσιαστικός στόχος της είναι η κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος που ξεκινάει στις 20 Αυγούστου μιας και ο σύλλογος μετράει 8 χρόνια από την τελευταία φορά που στέφθηκε πρωταθλητής.

Με 6 πρωταθλήματα και 7 κύπελλα, πανηγύρισε κάποιον τίτλο, (κύπελλο), για τελευταία χρονιά το 2009 και έκτοτε προσπαθεί να επανέλθει στην ελίτ του ποδοσφαίρου της χώρας. Κέρδισε το δικαίωμα συμμετοχής στο Γιουρόπα Ληγκ κατακτώντας την τρίτη θέση μετά την ολοκλήρωση των playoff. Επέστρεψε έπειτα από χρόνια το 2015 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και  πέρασε ένα προκριματικό γύρο στο Γιουρόπα Λιγκ αποκλείοντας την Ορντομπάσι και στη συνέχεια γνώρισε διπλό διασυρμό από τη Σαρλερουά χάνοντας με συνολικό σκορ 9-2!

Ο Έλι Ταμπίμπ, πώλησε αρκετούς παίκτες αυτό το καλοκαίρι, όπως τον Νικίτα Ρουκαβίτσια στη Μακάμπι Χάιφα, τον Ντούσαν Μάτοβιτς στη Κφαρ Σάμπα και τον Νίσο Καπιλότο στη Χάποελ Χάιφα. Αυτό, αποτελεί  τακτική της διοίκησης. Nα πουλάει δηλαδή τους παίκτες της και να μην συμπληρώνει το ρόστερ έγκαιρα για την Ευρώπη, κάτι που γίνεται εδώ και χρόνια.


Επιπλέον, έχει προκύψει μείζον θέμα, (αναφερθήκαμε σε χθεσινό ρεπορτάζ περί τούτου), με την πιθανή παραχώρηση του 22χρονου Ομέρ Ατζίλι (σκόρερ του γκολ με τη Σλόμποντα) στη Μακάμπι Τελ Αβίβ η τη ΧΑΠΟΕΛ Τελ Αβίβ, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να ορίζει δικηγόρο για να καταλήξει στο ποσό που θα ζητήσει η ομάδα για την πώληση του. Αυτό χρειάστηκε λόγω των κάκιστων σχέσεων του ιδιοκτήτη με τον ποδοσφαιριστή.  Τα πράγματα  όμως είναι απείρως πιο σοβαρά. Ο Ελι Χαμπίμπ έχει συγκαλέσει για σήμερα συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στο θέμα Ομέρ Ατζίλι, αλλά και για το μέλλον του ιδίου στο σύλλογο!


Απόπειρα δολοφονίας!

Υπάρχει …long story στις σχέσεις οργής του Χαμπίμπ με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας, που  εκπροσωπούν ότι πιο εθνικιστικά ακραίο στο ποδόσφαιρο της χώρας (σημείο τριβής αποτελεί και η τακτική στις μετεγγραφές του καλοκαιριού). Πέρυσι, ο ιδιοκτήτης  της ομάδας που διαμένει τον περισσότερο καιρό στην  Αμερική όπου διατηρεί επιχειρήσεις, απείλησε ότι θα αποχωρήσει μετά τα σοβαρά επεισόδια που  δημιούργησαν  οι οπαδοί της ομάδας στο Βέλγιο. Το πλέον θλιβερό κομμάτι της διαμάχης σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2015  όταν έγινε απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του έξω από το σπίτι του (πυροβολήθηκε από άτομο που επέβαινε σε μοτοσυκλέτα) μετά από νικηφόρο αγώνα της ομάδας με τη Χάποελ Πέταχ Τίκβα, με τον ίδιο να δηλώνει μετά την έξοδο του από το νοσοκομείο  όπου μεταφέρθηκε  για περίθαλψη των τραυμάτων που ήταν ελαφρά, το εξής: «It's all about the soccer». Αστυνομική πηγή είχε δηλώσει τότε ότι ήταν θαύμα το ότι ο Χαμπίμπ γλύτωσε με ελαφρά τραύματα.

Ο Ατζίλι και οι άλλοι

Επιπλέον του προβλήματος με τον Ομέρ Ατζίλι, (για να επανέλθουμε στα καθαρά αγωνιστικά), ο Ισπανός Χεσούς Ρουέδα δήλωσε πως δεν θέλει να μείνει, δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ του παίκτη και της διοίκησης, με τους δεύτερους να τον υποχρεώνουν να δίνει το παρόν του στις προπονήσεις. Αν και δικαιούται έξι ξένους, η ομάδα έχει μόνο τρεις στο ρόστερ αυτή τη στιγμή.

Πέραν του Ομέρ Ατζίλι (ο καλύτερος παίκτης της ομάδας) τα άλλα ονόματα που ξεχωρίζουν  στο δυναμικό της Ισραηλινής ομάδας είναι αυτό του 31χρονου Βραζιλιάνου μέσου Κλαουντεμίρ (παίκτης – ηγέτης) με καριέρα στη Νασιονάλ της Πορτογαλίας του 27χρονου μέσου Νταν Έινμπιντερ, που είναι αρχηγός της ομάδας και χρησιμότατο εργαλείο στο χώρο, και ο 29χρονος επιθετικός Ετέι Σέχτερ, που κινείται σε όλο το χώρο της επίθεσης και είναι πολύ έμπειρος και επικίνδυνος.

Ικανότατος είναι και ο 23χρονος  Γιάκοβ Μπριχόν, που αποκτήθηκε τον Ιούνιο από τη Χάποελ Ριζόν.  Είναι δεξιός και κεντρικός μέσος, Ισραηλινός με καταγωγή από τη Αιθιοπία, Αγωνίστηκε ως αλλαγή στο ματς με τους Βόσνιους, αλλά πιθανότατα  θα ξεκινήσει το ματς κόντρα στην Ομόνοια. Η ενδεκάδα στο ματς με τους Βόσνιους ήταν η εξής: Κλέιμαν στο τέρμα, στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Μισάν, Ρουέδα, Μόρι, Μάγκμπο, αμυντικοί μέσοι  Έινμπιντερ, Κλαουντεμίρ, Μογιάλ, στα δεξιά  Φάλπουρτ, στα αριστερά, Ατζίλι, επιθετικός μέσος και Σέχτερ στην επίθεση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση