ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Ο Ματ έχασε το ταίρι του

Η ατμόσφαιρα του τελευταίου διμήνου ύφαινε τη μετακίνηση

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Δεν ξάφνιασε τον πολύ κόσμο η χθεσινή ανακοίνωση της Ομόνοιας για την παραχώρηση του Κίλιαν Σιέρινταν στη Γιαγκελόνια.

Η ατμόσφαιρα του τελευταίου διμήνου ύφαινε τη μετακίνηση. Η επιμονή των Πολωνών, η επιθυμία του ίδιου, η μείωση των ελπίδων της Ομόνοιας για έξοδο στην Ευρώπη, οικονομική της κατάσταση, που δεν της επέτρεπε να κρατήσει τον ποδοσφαιριστή το καλοκαίρι, παρά το ότι (με βάση επανειλημμένες τοποθετήσεις) το επιθυμούσε πολύ σε συνδυασμό με το δελεαστικό ποσό που πρόσφεραν οι Πολωνοί, ήταν τα δεδομένα που οδήγησαν στη μετακίνηση.

Θα της λείψει της Ομόνοιας; Με τα 15 περσινά γκολ σε αγώνες πρωταθλήματος, (31 εμφανίσεις), στην παραγωγικότερη σεζόν της καριέρας του, τα 8 φετινά (23 εμφανίσεις) και τις 12 ασίστ, (6 πέρυσι και άλλες 6 φέτος), το ερώτημα… αυτοακυρούται. Μη ξεχνάμε τα πέναλτι. Ποτέ δεν αστόχησε σε εκτέλεση από την άσπρη βούλα.

Επιθετικός κορυφής και πτέρυγας, (εκεί απέδιδε καλύτερα), με ικανότητα στο σκοράρισμα, επιθετική άμυνα, ποδοσφαιρικό μυαλό ξυράφι και γενικότερη ποδοσφαιρική οξυδέρκεια, φυσική δύναμη, κράτημα και προστασία της μπάλας, πολύ καλή τροφοδότηση και ταχύτητα εξαιρετική ανάλογα με το ύψος του (1.96), αποτελεί πακέτο ποδοσφαιριστή υψηλών προδιαγραφών.

Σε αυτούς που κατά καιρούς τον κριτίκαραν (είναι αρκετοί) φρόντιζε να απαντά με συνέπεια, υπενθυμίζοντας τους ότι δεν έχουν ιδέα από το άθλημα.

Το ότι ο Ματ Νταρμπισαρ είναι στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ με τα 18 του γκολ το οφείλει και στον Κίλιαν Σιέρινταν, με τον οποίο συνέθεσαν, ως δίδυμο, εξαιρετική χημεία. Δεν είναι τυχαίο που η μόνη γραμμή της Ομόνοιας που λειτουργεί αποδοτικά φέτος είναι η επιθετική.

Με το Κίλιαν Σιερινταν, περισσότερο μετακινούμενο στον επιθετικό χώρο σε ένα ιδιότυπο ρόλο play maker της επίθεσης και το Ματ Ντάρμπισαιαρ, με ικανότητα στην αντεπίθεση, ευχέρεια στο σκοράρισμα (βεβαίως βεβαίως) και στην εκμετάλλευση κενών χώρων, ως κλασικό target man.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

X