ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομόνοια: Άκης, ο τελευταίος

Ο Κύπριος τεχνικός έχει ενώπιόν του μια μεγάλη πρόκληση.

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η μοίρα τα έφερε με τέτοιο τρόπο που ο Άκης Ιωακείμ θα οδηγήσει την Ομόνοια σε ακόμη ένα στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ. Το ίδιο είχε συμβεί και τον Νοέμβριο του 2015, μετά την αποχώρηση του Κώστα Καϊάφα. Με τον Ιωακείμ στον πάγκο οι «πράσινοι» είχαν πάρα πολύ καλή παρουσία και πήραν το βαθμό της ισοπαλία από το ΑΠΟΕΛ, με τον Σιέρινταν να διαμορφώνει το τελικό 2-2. Αυτό, μάλιστα, ήταν και το τελευταίο ντέρμπι «αιωνίων» που δεν έχασε η Ομόνοια, αφού στα επόμενα τέσσερα που ακολούθησαν γνώρισαν ισάριθμες ήττες.

Ενόψει του αγώνα του ερχόμενου Σαββάτου, ο Κύπριος τεχνικός έχει ενώπιόν του μια μεγάλη πρόκληση. Να γίνει ο προπονητής που θα βάλει τέλος στο αρνητικό σερί της Ομόνοιας στα ντέρμπι «αιωνίων», το οποίο έφτασε στα 16 παιχνίδια…

Η ούτως ή άλλως δύσκολη αποστολή της ομάδας του γίνεται ακόμα δυσκολότερη λόγω των σημαντικών απουσιών που προκύπτουν, ειδικά στο κέντρο της άμυνας. Αυτό που συμβαίνει στην Ομόνοια με τους αμυντικούς είναι πραγματικά απίστευτο. Σαν να μην έφταναν κάποιες λανθασμένες επιλογές στο μετεγγραφικό σχεδιασμό, οι «πράσινοι» φάνηκαν και πολύ άτυχοι με τους συνεχόμενους και σοβαρούς τραυματισμούς των αμυντικών της. Άρνασον, Καρλίτος είναι νοκ–άουτ, το ίδιο πολύ πιθανόν να συμβεί και με τον Βύντρα, τον Ιανουάριο αποχώρησε ο – κατά συνθήκη στόπερ – Παντελιάδης, ενώ στη συνέχεια έφυγε και ο καλύτερος αμυντικός της Ομόνοιας μέχρι την πώλησή του, Όρσουλιτς.

Κάπως έτσι, ο μοναδικός ετοιμοπόλεμος καθαρόαιμος στόπερ είναι ο Νασιμέντο, ο οποίος πολύ πιθανόν να ξεκινήσει βασικός στο ντέρμπι του Σαββάτου, δίπλα από τον Φάνο Κατελάρη. Αν στην εξίσωση βάλουμε και την πώληση του Κίλιαν Σιέρινταν, τότε εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς το βαθμό δυσκολίας που συνοδεύει την προετοιμασία αλά και το παιχνίδι της Ομόνοιας το ερχόμενο Σάββατο.

Ανδρέας Βιολάρης

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση